АНКЕТА

 

Харесва ли ви новият МОЛ Панорама ?

Да , много

Има много какво да се желае

Не

 

Съновник - списък от А до Я с предсказаните думи
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я 
ЗАБАВА, ЗАБАВЛЕНИЕ, ЗАБАВЛЯВАШ - ли се насън, наяве ще имаш грижи и ще претърпиш загуби. Ако организираш забава или друго увеселение, значи сам си създаваш проблемите. Ако наблюдаваш различни забавления, ще се изкушаваш да напакостиш някому.

ЗАБАВАЧНИЦА (виж ДЕТСКА ГРАДИНА/ЯСЛА). -

ЗАБАВЯНЕ (виж ЗАКЪСНЕНИЕ) - забавянето на действието в съня издава, че предсказанието се отнася за по-далечен период или че ще има по-продължителен ефект.

ЗАБВЕНИЕ (виж ЗАБРАВЯНЕ). -

ЗАБЕЖКА (виж БЯГАНЕ, БЯГСТВО) - забежки от семейното гнездо насън са тревожен сигнал за скрити проблеми или опасности в семейните отношения.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТ - ако сънуваш, че разглеждаш исторически или архитектурни забележителности, значи ти предстоят изключително интересни и ползотворни работни дни.

ЗАБЕЛЕЖКА, ЗАБЕЛЯЗВАШ - ли нещо насън, трябва да проявиш по-голямо внимание при общуване с непознати, при контакти с нови партньори или при работа с документи. Ако пишеш или четеш забележки, началниците ти ще настояват за пълната ти съсредоточеност върху пряката ти работа. Ако насън си ученик и получиш забележка, наяве ще те мъмрят или ще критикуват работата ти.

ЗАБИВАНЕ, ЗАБИВАШ - ли нещо в съня си (пирон, нож, т. н.), значи ще полагаш много усилия, за да постигнеш минимален успех. Ако друг забива нещо остро, предстои ти схватка с конкурент.

ЗАБЛУДА, ЗАБЛУДЕН, ЗАБЛУЖДАВАНЕ - ако в съня си изпаднеш в заблуда или се окажеш заблуден, най-вероятно наяве ще бъдеш излъган за нещо важно. Ако ти заблуждаваш някого или пък друг е заблуденият, значи ще си послужиш с коварство или измама.

ЗАБОГАТЯВАНЕ (виж БОГАТ). -

ЗАБОЖДАНЕ, ЗАБОЖДАШ - ли нещо насън, ще постигнеш краткотраен успех или временна победа. Друг ако забожда нещо, ще бъдеш облагодетелстван от чужди постижения.

ЗАБОЛЯВАНЕ (виж БОЛЕН, БОЛЕСТ). -

ЗАБРАВЯНЕ, ЗАБРАВЯШ - ли за нещо важно насън, ще пропуснеш шанса си за по-добра реализация. Ако друг забрави нещо важно, чака те разочарование.

ЗАБРАДКА - ако имаш в съня си, ще се радваш на уважение и ухажвания. Ако изгубиш забрадката си, ще изгубиш обожател. Ако ти я откраднат, съперници ще отнемат любовника ти.

ЗАБРАНА - в съня е знак за неосъществени амбиции или планове. Колкото по-строга и по-конкретна е забраната, толкова повече ще те измъчва невъзможността за реализация на желанията ти. Ако ти забраняваш някому нещо, значи ревниво ще пазиш постиженията и придобивките си само за себе си.

ЗАБУЛЕН - човек ако сънуваш, пази се от измамници. Ако ти си забулен, приятелите и колегите ти ще те смятат за особняк, за човек с труден характер и мистериозен ореол.

ЗАБУТАН (виж ИЗГУБЕН). -

ЗАВАРЕН (виж ДОВЕДЕН) - роднина или заварено дете ако имаш насън, значи ще имаш голяма грижа в сърцето си. Ако ти си заварено дете, няма да срещнеш подкрепа и разбиране дори от най-близките си.

ЗАВАРЯВАНЕ, ЗАВАРЧИК - че си, ако сънуваш, ще посредничиш при семейна кавга или при скарване между приятели.

ЗАВЕДЕНИЕ - ако посещаваш насън, ще попаднеш в лоша компания. Ако си собственик на заведение, ще харчиш пари за незначителни и нетрайни неща. Ако видиш непознати хора в заведение, ще се поддадеш на изкушение.

ЗАВЕРА (виж ЗАГОВОР). -

ЗАВЕРКА, ЗАВЕРЯВАШ - ли документ насън, ще се нуждаеш от нечие разрешение, благословия или добра воля, за да постигнеш набелязаните цели.

ЗАВЕСА - в съня ти е знак, че от тебе ще скрият нещо. Ако окачваш завеси, ще пазиш някаква тайна.

ЗАВЕТ - ако сънуваш, че насън стоиш на завет или търсиш закътано от вятъра място, трябва да изчакаш да отшумят проблемите в службата и да си потърсиш по-сигурен закрилник, преди да предприемеш каквито и да било действия.

ЗАВЕТ, ЗАВЕЩАНИЕ - ако правиш или оставяш родителски завет на децата си, значи се готви за големи неприятности.

ЗАВИВКА (виж ОДЕЯЛО, ЧАРШАФ, ЮРГАН) - ако имаш насън, ще се предпазиш от нещо неприятно или потискащо. Да ти гори завивката, е лошо предзнаменование - изложен си на опасност.

ЗАВИСИМОСТ - ако сънуваш, че си зависим от някого, скоро ще поискат от тебе отплата за сторена услуга. Друг ако е зависим от тебе, ще узнаеш за нечия корист.

ЗАВИСТ, ЗАВИЖДАШ - ли в съня си, ще се сдобриш с приятел или ще обединиш усилията си с конкурент. Ако на тебе ти завиждат, не се оставяй да те въвлекат в спорове и съперничества.

ЗАВОД - да видиш насън, е знак, че те чака много работа.

ЗАВОЕВАНИЕ, ЗАВОЕВАТЕЛ - ако си или правиш някакво завоевание в съня си, ще постигнеш успех в любовта. Друг ако е завоевател, ще се разочароваш от любимия.

ЗАВОЙ - ако преминаваш насън, ще имаш премеждие, ще преживееш опасност. Ако правиш завой на прав път, значи внезапно ще промениш мнението си или необмислено ще рискуваш онова, което вече си постигнал.

ЗАВРЪЩАНЕ, ЗАВРЪЩАШ - ли се отнякъде в съня си, значи те чакат домашни изненади и скромни семейни радости. Ако друг се завръща, скоро ще имаш известие отдалеч.

ЗАВЪРЗАН, ЗАВЪРЗВАШ - ли някого или нещо насън, готви се за усложнения и проблеми в работата си. Ако ти си завързан, временно ще бъдеш отстранен от работа или ти предстоят дни на изчакване и принудително бездействие.

ЗАГАДКА - ако решаваш насън, предстои ти изпитание. Ако успееш да я разрешиш, чакат те успехи и бърз напредък. Ако не се справиш, ще тъпчеш на едно място в работата си.

ЗАГАР (виж ТЕН). -

ЗАГАСЯШ - ли светлина в съня си, не очаквай нищо добро от идващите дни - ще те разлюбят, ще имаш проблеми в работата и ще се скараш с близките си. Ако загасяш пожар, предстоят ти много трудности и проблеми.

ЗАГАТВАНЕ (виж НАМЕК). -

ЗАГЛУШАВАНЕ - ако някой или нещо те заглушава насън, наяве няма да се вслушат в мнението или съветите ти. Ако ти заглушаваш някого, ще се проявиш като нетолерантен, деспотичен и самовлюбен.

ЗАГЛУШИТЕЛ - изстрел от пистолет със заглушител в съня е знак, че напразно ще се опитваш да скриеш някаква истина.

ЗАГОВАРЯНЕ - ако някой познат те заговори насън, ще чуеш добър и мъдър съвет. Ако те заговори непознат, готви се за важно запознанство.

ЗАГОВОР - против тебе ако сънуваш, ще се скараш с приятел. Ако ти заговорничиш против някого, чака те раздяла с близък човек.

ЗАГОРЕЛИ СЪДОВЕ - ако миеш насън, ще ти възложат “мръсна работа”, ще оправяш чужди грешки. Не проклинай съдбата си, защото точно така ще откриеш късмета или щастието си.

ЗАГОРЯЛ - от слънцето че си, ако сънуваш, ще се радваш на добри финансови постъпления и на успешен бизнес. Друг ако е загорял, ще получиш парична подкрепа от приятел.

ЗАГРИЖЕНОСТ - ако насън си загрижен за някого, ще чуеш добри новини от или за него. Ако друг е загрижен, значи ще те похвалят.

ЗАГУБА - ако загубиш нещо ценно в съня си, ще се ядосваш и ще се тревожиш наяве. Ако загубата е абстрактна, значи късметът е с тебе.

ЗАГЪРБВАНЕ - ако сънуваш, че загърбваш някого, ще се влюбиш. Тебе ако те загърбват, ще узнаеш за любовните въжделения на личност от противоположния пол.

ЗАДАЧА - ако поставяш някому насън, значи ще се съмняваш в способностите на близък или колега. Ако на тебе ти поставят задача, предстои ти да се доказваш като специалист. Ако решаваш задача, тълкуването зависи от резултата - успееш ли да се справиш, ще пожънеш големи успехи в работата си. Ако не успееш, ще претърпиш поражение или ще отстъпиш пред съперник.

ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ - че живееш, ако сънуваш, ще имаш редкия шанс да поправиш някаква грешка.

ЗАДИМЕНА СТАЯ - ако видиш в съня си, ще узнаеш за някакви неприятности. Ако си в задимена стая, ще ти се наложи да съобщаваш скръбни новини или тъжни вести.

ЗАДНИК (виж ДУПЕ). -

ЗАДОВОЛСТВО - ако изпитваш насън, пази се - лекомислието или доверчивостта може да ти изиграят лоша шега.

ЗАДОЧНИК - че си, ако сънуваш, предстои ти с много труд и усилия да завоюваш и да отстояваш всяка нова позиция или придобивка. Друг ако е задочник, ще имаш допълнителни грижи и проблеми.

ЗАДРЪЖКИ - ако имаш насън, скоро ще успееш да докажеш качествата и предимствата си и ще блеснеш с уменията си.

ЗАДРЪСТВАНЕ - ако видиш насън, временно ще имаш спънки в работата си. Ако си попаднал в улично задръстване, каквото и да предприемеш през следващите няколко дни, все ще тръгва наопаки, затова по-добре изчакай.

ЗАДУХ (виж АСТМА). -

ЗАДУХ (виж ГОРЕЩ, ГОРЕЩИНА, ЖЕГА) - в съня показва изчерпване на възможностите или на физическите и психическите ти сили. Да страдаш от лятна задуха насън, е знак, че спешно ти е нужна почивка.

ЗАДУШАВАНЕ - в съня издава мъчителни проблеми с конкуренти и врагове. Ако ти се задушаваш, неприятелите ти ще се радват на успехи. Ако друг се задушава, страдаш от ревност или други душевни терзания.

ЗАДУШНИЦА - ако е в съня ти, значи някой ще изрази благодарността си, почитта си или любовта си към тебе. Ще сториш добро на непознат, който щедро ще ти се отблагодари.

ЗАДЪЛЖЕНИЕ - ако изпълняваш насън, значи усърдието в работата ти ще бъде възмездено. Да имаш задължение, което ти тежи, е предзнаменование, че скоро ще се радваш на заслужен успех.

ЗАДЪХАН (от физическа дейност) - че си, ако сънуваш, значи краят на проблемите ти все още е далеч - предстоят ти много работа и усилия, за да се справиш със ситуацията. Ако насън видиш или говориш със задъхан човек, ще получиш тревожни известия.

ЗАЕК - ако сънуваш, нещо ще те стресне или уплаши. Ако отглеждаш зайци, няма да ти провърви в бизнеса. Ако насън видиш заек, може да се разболееш. Ако го гониш, ще претърпиш някаква загуба. Ако си на лов за зайци, по нечестен път ще се сдобиеш с нещо. Сън, в който ядеш заешко месо, е предзнаменование за раздор или недоверие между близки роднини или приятели. Ако храниш зайци, ще се грижиш за домочадието си. Ако уловиш с голи ръце див заек, чака те печалба от лотарията. Заешка кожа ако дереш или пипаш, ще се доказваш пред хора, от които нищо не зависи, или ще тържествуваш над противници, които с нищо не могат да ти навредят. Зайка с малки зайчета в съня е знак за дребни, ежедневни проблеми, за тайни разговори или несъществени планове.

ЗАЕМ - "взимаш ли в съня си, наяве трябва да правиш икономии; ако взимаш пари, проблемите ти ще се задълбочат. Ако даваш на заем пари, наяве самият ти ще имаш остра нужда от допълнителни средства. Ако сънуваш, че отпускаш заем, можеш да разчиташ на помощ и подкрепа във всяко финансово затруднение. Ако взимаш на заем вещ, някой ще ти се меси в работата. Ако от тебе вземат вещ на заем, поведението ти ще бъде обект на публична дискусия."

ЗАЗИДАН - че си, ако сънуваш, неприятели ще ти напакостят, като използват емоциите ти. Ако друг е зазидан, ще се възползваш от нечии слабости или страсти.

ЗАКАЛКА, ЗАКАЛЯВАНЕ - съня е сигнал, че ще се нуждаеш от повече търпение, здрави нерви и издръжливост, за да се справиш успешно с някой деликатен проблем.

ЗАКАНА, ЗАКАНВАНЕ - ако насън се заканваш някому, ще хабиш напразно усилията си в неправилна посока. Ако на тебе ти се заканват, очаквай бюрократични или административни пречки в работата си.

ЗАКАЧАЛКА - ако видиш насън, ще ти дойдат неприятни гости. Ако окачваш дреха на нея, натрапниците ще останат дълго. Ако купуваш, държиш или поставяш закачалка, значи сам даваш повод да се отнасят пренебрежително с тебе.

ЗАКЛАН (виж КЛАНЕ). -

ЗАКЛИНАТЕЛ, ЗАКЛИНАНИЕ (виж БАЯ, БАЯЧ, ВЕЩЕР, ВЪЛШЕБНИК, МАГЬОСНИК, ШАМАН) - ако правиш насън, ще се вслушаш в лош съвет и ще предприемеш погрешни действия. Ако друг е заклинател, ще имаш нечестен или безскрупулен съдружник в работата си.

ЗАКЛЮЧВАШ - ли врата насън, сам се лишаваш от редица възможности да се реализираш или да спечелиш пари. Ако някой друг заключва врата, значи познат или колега ще се опита да те измести в работата. Ако си заключен, най-вероятно ще се нуждаеш от компетентния съвет на юрист или счетоводител. Другиго ако сънуваш заключен, по-добре изслушай и нечии чужди мнения, преди да вземаш окончателно решение.

ЗАКОН - че спазваш, ако сънуваш, ще получиш тежки обвинения. Ако нарушаваш закона, ще те поощрят незаслужено. Ако пишеш, създаваш или въдворяваш закон, значи добродетелите ти ще се превърнат в най-лошите ти качества.

ЗАКОПЧАЛКА - независимо дали я откопчаваш или закопчаваш, този сън е сигнал за предстоящ проблем, за скорошна непредвидена и досадна пречка в работата ти.

ЗАКРИЛА, ЗАКРИЛНИК (виж ПОКРОВИТЕЛ). -

ЗАКУСВАЛНЯ, ЗАКУСКА - че приготвяш или сервираш, ако сънуваш, значи ти предстои трудна седмица. Ако закусваш, чака те съвместна работа с приятели. Ако си в обществена закусвалня, ще се радваш на незначителни успехи. Ако не си успял да закусиш, ще провалиш шанса си да спечелиш пари.

ЗАКЪСНЕНИЕ - ако сънуваш, че закъсняваш, колега ще ти възложи и своята работа. Ако друг закъснява, бизнесът ти ще търпи загуби заради чужди грешки. Ако сънят ти е свързан със закъснение на превозно средство, това е сигнал за временен застой и спад в професионално или лично отношение.

ЗАЛА - ако видиш насън, ще ухажваш влиятелна личност. Ако ти си в празна зала, домогванията ти до нечия благосклонност ще са напразни. Пълна зала е знак, че ще имаш голяма конкуренция в опитите си да се сближиш с някого.

ЗАЛАВЯНЕ, ЗАЛОВЕН - че си, ако сънуваш, няма да ти се удаде да се измъкнеш с обичайните хитрости. Друг ако е заловен, избягвай да лъжеш или да заблуждаваш околните, защото това ще ти навлече неприятности.

ЗАЛАГАНЕ - ако насън залагаш пари в хазартна игра, чакат те разочарования. Друг ако залага, излишно ще рискуваш доброто си име.

ЗАЛЕДЕН, ЗАЛЕДЯВАНЕ - в съня е сигнал за многобройни опасности. Ако вървиш по заледена повърхност, ще имаш проблеми при общуване с важни за тебе хора.

ЗАЛЕЖИ - от полезни изкопаеми ако откриваш или експлоатираш насън, значи си напипал вярната посока в работата си и ти предстоят големи успехи.

ЗАЛЕЗ - ако сънуваш, ще се срещнеш с по-възрастни роднини или приятели.

ЗАЛИВ - ако видиш насън, скоро ще настъпят положителни промени, ще ти се отвори възможност за спокойна и приятна работа.

ЗАЛИТАНЕ - в съня е знак за недостатъчна увереност в собствените сили и способности. Ако ти залиташ, тревогите ти са излишни, но ако залита някой друг, ще хабиш времето си да убеждаваш приятел, че е възможно и сам да се справи с проблемите си.

ЗАЛОГ - на вещи в съня ти е сигнал за предстоящо сериозно финансово или емоционално обвързване.

ЗАЛОЖБА (виж ТАЛАНТ). -

ЗАЛОЖНА КЪЩА - ако работиш в нея насън, свободата ти е под въпрос. Ако влизаш в заложна къща или залагаш вещи, скоро ще се окажеш изцяло под нечия зависимост.

ЗАЛП - ако чуеш в съня си, значи ще научиш хем тревожни, хем обнадеждаващи новини.

ЗАЛЪГАЛКА - ако сънуваш, ще се опитат да те измамят с евтин трик

ЗАЛЪК (виж ХАПЕНЕ, ХАПКА, ЯДЕНЕ). -

ЗАМАХ, ЗАМАХВАНЕ - в съня е знак, че някой ще се опита да те сплаши или да те отклони от набелязаната цел. Ако ти замахваш срещу някого, ще се страхуваш от конкуренцията си.

ЗАМЕСВАНЕ, ЗАМЕСВАШ (виж БРАШНО, МЕСЕНЕ, ТЕСТО). -

ЗАМЕСТВАНЕ, ЗАМЕСТНИК - че имаш, ако сънуваш, ще се скараш с любим човек или ще прекратиш някоя работа, която ти носи пари и ти доставя удоволствие. Ако ти заместваш някого, ще се откажеш от досегашните си позиции и от всичко, постигнато до този момент.

ЗАМИНАВАНЕ, ЗАМИНАВАШ (виж още ИЗПРАЩАНЕ, ИЗПРАЩАЧ, РАЗДЯЛА) - ли насън, значи се избавяш от неприятност. Друг ако заминава, ще чакаш новини и известия отдалеч.

ЗАМОЖЕН (виж БОГАТ). -

ЗАМРЪЗНАЛ (виж ЛЕД, ЛЕДЕН, МРАЗ, СТУД) - че си, ако сънуваш, значи трябва да бъдеш извънредно внимателен през следващите няколко дни, защото те дебнат скрити опасности и капани в работата и личния живот. Ако видиш замръзнали плодове, напразно ще се надяваш на старата си слава. Ако сънуваш вледенени хора или животни, страховете ти са напълно неоснователни и излишни. Замръзнала вода (но само вода, която обикновено тече) ако гледаш насън, временно в живота и делата ти ще настъпи застой.

ЗАМЪК - ако видиш насън, ще намериш щастието си. Ако е порутен, занемарен или злокобен, ще разобличиш неверен приятел. Красив, старинен замък, потънал в зеленина, с приветливо отворени порти или приказно осветен е знак, че ще се впуснеш в необмислено приключение. Ако живееш в замък, ще имаш завистници.

ЗАМЯНА - "на пари или на ценности ако правиш насън, ще претърпиш загуба при търговска сделка. Ако “заменяш кон за кокошка"", случайно ще ти провърви в бизнеса."

ЗАНАЯТ - да имаш насън, е добър знак: ще те почитат в обществото. Друг ако е занаятчия, ще зависиш от милостта и добрата воля на непознат.

ЗАНИМАНИЕ, ЗАНИМАТЕЛЕН - ако сънуваш, че си се увлякъл в някакво занимание, ще намериш алтернативен начин за получаване на дивиденти или ще черпиш облаги, без да се трудиш.

ЗАОБИКАЛЯНЕ - в съня е сигнал, че моментът не е подходящ за големи промени, за поставяне на ново начало и за преминаване в открита атака. Ако заобикаляш нещо, по-добре изчакай по-благоприятно време за изява.

ЗАПАД - в съня е предсказание за дълго и самотно пътуване.

ЗАПАЛКА - ако държиш насън, ще се почувстваш изложен на риск. Ако я палиш, ще се пристрастиш към хазарт. Ако я загубиш, работата ти ще е лишена от емоции и ентусиазъм.

ЗАПАЛЯНКО - да се сънуваш, значи ще се залъгваш с дребни печалби или успехи. Ако друг е запалянко, възползвай се от временната слабост на враговете или конкурентите си.

ЗАПАСИ, ЗАПАСЯВАНЕ - в съня сигнализира за трудни дни в близко бъдеще. Ако друг се запасява, ще разчиташ на чужди грижи и помощ.

ЗАПАСНЯК - да се сънуваш, значи ще чуеш косвени обвинения към тебе, ще научиш, че някой несправедливо ти прехвърля работата или отговорностите си. Друг ако е запасняк, ще съумееш хитро да се освободиш от неприятно задължение

ЗАПЕК - че имаш, ако сънуваш, ще имаш финансови затруднения. Друг ако страда от запек в съня ти, е предупреждение срещу прекалената ти самомнителност, завистливостта и егоизма ти.

ЗАПИС, ЗАПИСКИ - ако сънуваш, че получаваш или изпращаш паричен, пощенски или телеграфен запис, значи друг ще се облагодетелства от твоите заслуги и постижения. Ако в съня ти става въпрос за магнетофонен или видеозапис, ще чуеш неприятни неща за себе си или ще разбереш, че неоснователно си се доверявал на някои хора. Ако си водиш записки, усърдието ти рано или късно ще бъде възмездено.

ЗАПЛАТА - че получаваш, ако сънуваш, чака те непредвидено харчене на пари. Ако даваш заплата някому, значи се нуждаеш от по-стриктен контрол над финансите ти. Ако не получиш заплатата си, ще се ядосваш или тревожиш за неплатени сметки и дългове.

ЗАПЛАХА - ако чуеш насън, отправена към тебе, е предупреждение за повече предпазливост, внимание и акуратност в работата и в обществените ти изяви. Ако е насочена към другиго, значи ще се страхуваш за бъдещето си. Ако ти заплашваш някого, ще съжаляваш за необмисленото си поведение или за прибързаното си отношение към някои хора.

ЗАПЛЮВАНЕ - ако насън те заплюят, ще се радваш на големи успехи и постижения. Ако ти заплюеш някого, гневът ти ще бъде насочен към погрешен човек.

ЗАПОВЕД - че получаваш и изпълняваш, ако сънуваш, ще се чувстваш сигурен и уверен в работата си. Ако ти даваш заповеди някому, самочувствието или репутацията ти значително ще пострадат.

ЗАПОЗНАНСТВО - в съня е знак за нови перспективи и възможности за изява. Повторно запознанство е предупреждение, че тъпчеш на едно място в работата си

ЗАПОР - на сметките ти ако са наложили, внимавай - враговете ти са се обединили и скоро ще нанесат съкрушителен удар. Ако ти налагаш запор на нечии сметки, с прибързаните си действия даваш благоприятен шанс на противниците си.

ЗАПРЪЖКА - в съня е знак за дребни ядове, неприятности и главоболия у дома.

ЗАПУШВАНЕ, ЗАПУШЕН, ЗАПУШВАШ - ли нещо, значи напразно ще криеш истина от близък човек. Запушен канал в съня е сигнал за сериозен проблем и неразбирателство между съпрузи или близки приятели. Запушен комин е предсказание за скандал, даже издава опасност от развод или раздяла.

ЗАПЪРТЪК - да видиш насън, е лош знак за всички твои настоящи начинания.

ЗАР, ЗАРОВЕ - в съня са знак, че имаш добри шансове за изява. Ако хвърляш зарове, съдбата е благосклонна към тебе. Ако губиш на зарове, чака те голям успех.

ЗАРАЗА, ЗАРАЗНА БОЛЕСТ - в съня означават бърз, но краткотраен успех. Кожните зарази се отнасят към обществения ти имидж, венерическите - към самочувствието и самооценката му, вътрешните - към личния живот и емоционалните проблеми.

ЗАРЗАВАТ, ЗАРЗАВАТЧИЯ - в съня са сигнал за разточителство и излишен лукс в ежедневието ти.

ЗАРЗАЛА - ако насън береш или ядеш, работата и усилията ти няма да се увенчаят с очакваните успехи.

ЗАРОДИШ - да видиш насън, е знак за големи перспективи, но и за големи опасности.

ЗАРЯ - ако гледаш насън, надеждите ти ще се възвърнат. Тържествената заря е знак за задължения към приятели. Утринните зари са предсказание за добро начало и късмет в някаква работа.

ЗАСАДА - че правиш някому, ако сънуваш, ще имаш проблеми с хората от най-близкото си обкръжение. Ако попаднеш в засада, ще претърпиш временни загуби и финансови щети.

ЗАСЕГНАТ (виж ОБИДЕН или РАНЕН). -

ЗАСЕДАНИЕ - ако насън участваш в заседание, наяве ще се разочароваш от хората, с които работиш, или ще се обезсърчиш в начинанията си.

ЗАСЕДНАЛ, ЗАСЯДАНЕ - заседнал в плитчините кораб, заседнал асансьор или лифт в съня са знак за внезапен проблем в работата, за принудително бездействие, липса на избор и възможности за реакция в съществен момент.

ЗАСЕЧКА - в съня издава сериозно и съдбоносно смущение в отношенията ти с близки или с колеги.

ЗАСЛОН - да дириш насън, е знак, че се нуждаеш от помощ. Ако си намерил заслон в лошо време, ще решиш труден проблем за себе си и за семейството си.

ЗАСЛУГИ - ако имаш, а не ти ги признават в съня, значи близките или колегите ти ще те смятат за натрапник или досадник. Ако друг има заслуги за нещо, ще те измъчва мисълта, че си задължен някому.

ЗАСПАЛ - че си, ако сънуваш, значи ще откриеш някаква истина. Ако друг е заспал, ще те респектира някоя тайнствена или загадъчна личност.

ЗАСТАВА (виж ГРАНИЦА, ГРАНИЧАР) - в съня сигнализира за опасност от щети и неуспехи.

ЗАСТРАХОВАНЕ, ЗАСТРАХОВКА - че си правиш, ако сънуваш, значи плановете за бъдещето ти са сигурни и плодотворни. Ако правиш застраховка някому, ще се съюзиш с противник.

ЗАСТЪПНИК (виж ЗАЩИТНИК). -

ЗАТВАРАЧКА - за буркани ако купуваш или я използваш насън, значи, че предохранителните мерки, които си взел скоро, ще дадат добър резултат.

ЗАТВОР, ЗАТВОРНИК - сънуваш ли затвор, може да се разболееш. Ако си в него, значи още дълго ще обитаваш жилището си. Ако си затворник, трябва да се откъснеш от влиянието на определени хора. Да видиш затворници насън, е знак, че ще имаш добри приятели и съмишленици. Ако бягаш от затвор, ще рискуваш да спечелиш много или да загубиш много. Ако някой твой близък е затворник, в семейството ти ще царят радост и разбирателство. Да те пускат от затвора насън, е предсказание за нов, по-добър развой на събитията в живота ти.

ЗАТИШИЕ - внезапно затишие в съня е лош знак: предстои ти период, пълен с неизвестности и промени.

ЗАТОЧЕНИЕ - ако сънуваш, че те пращат на заточение, ще успееш да се докажеш като добър специалист независимо от трудностите и препятствията. Ако друг е заточеник, ще имаш упорит и пробивен съдружник.

ЗАТРУДНЕНИЕ - ако насън изпитваш затруднения, значи наяве трудно ще се зарадваш на постигнатото.

ЗАТЪМНЕНИЕ - лунно затъмнение в съня е предсказание за любовни несгоди и сърдечни терзания. Слънчево затъмнение ако гледаш насън, значи ще имаш проблеми със здравето или с финансовото си състояние.

ЗАУШКИ - в съня са сигнал за непредвидени усложнения в работата ти. Болен ли си от заушки, по-добре се откажи от започнатата работа. Ако друг е болният, чакат те грижи и тревоги, свързани с проблемите на близък или приятел.

ЗАХАПКА - крива или неправилна захапка в съня е предупреждение, че ще имаш опасен конкурент или съперник с нетрадиционни методи на действие.

ЗАХАР - ако сънуваш, ще се отдадеш на удоволствия. Ако я ядеш, ще станеш симпатичен някому. Ако я купуваш или продаваш, работата ти ще потръгне. Да разсипеш захар насън, е знак, че ще ти простят прегрешение.

ЗАХЛАС - ако насън се захласваш по нещо, ще те измамят. Ако друг е захласнат, ще пропуснеш нещо важно около тебе, което ще се окаже решаващо.

ЗАШЕМЕТЕН, ЗАШЕМЕТЯВАШ - ли се от нещо в съня си, ще постъпиш наивно, глупаво или необмислено. Друг ако е зашеметен в съня ти, ще се довериш на леконравни приятели.

ЗАЩИТА, ЗАЩИТНИК - ако сънуваш, че някой те защитава или че имаш защитник, значи няма да те уважават, ще те пренебрегват и унижават. Ако ти защитаваш някого, ще чуеш обидни думи, клевети или несправедливи обвинения.

ЗАЯВКА - правиш ли насън, внимавай с кого споделяш плановете си. Ако получаваш или изпълняваш заявка, не се колебай да се възползваш максимално от благоприятното стечение на обстоятелствата в работата ти.

ЗАЯДЛИВ, ЗАЯЖДАНЕ - ако сънуваш, че си заядлив или се заяждаш с някого, чакат те проблеми с началниците ти. Ако друг е заядлив, значи някой, който ти има зъб за нещо, ще те наклевети или злепостави.

ЗВАНИЕ (виж ТИТЛА) - ако получаваш насън, ще ти завиждат. Ако ти отнемат званието, ще ти се присмиват. Ако ти връчваш звание някому, ще се радваш на добро отношение и почит.

ЗВЕЗДА - видиш ли насън, ще имаш благополучие. Ако са падащи звезди, ще се радваш. Да гледаш небе, обсипано със звезди, означава, че ще срещнеш чиста и вярна любов. Ако видиш звезди да потъмняват и да изчезват, ще скърбиш.

ЗВЕРОВЕ, ЗВЕРОУКРОТИТЕЛ - ако сънуваш диви зверове, ще имаш много неприятели. Ако те нападат, готви се за битка с конкурентите си. Ако ти си звероукротител, значи ще съумееш да се измъкнеш от сложна и заплетена ситуация с търпение и такт. Друг ли е звероукротител в съня ти, ще се учиш от опита на някой по-добър и по-напреднал в работата от тебе.

ЗВУК - остър или пронизителен ако чуеш насън, е сигнал за опасност. Ако е нежен и мелодичен, предстоят ти приятни мигове.

ЗВЪН, ЗВЪНЕЦ - ако чуеш звън в съня си, ще научиш дълго скривана тайна. Ако видиш звънец, предстои ти промяна. Чуеш ли го да звъни, е добър знак: ще се радваш на нови придобивки, ще научиш приятни новини.

ЗВЯР (виж ЗВЕРОВЕ). -

ЗДАНИЕ (виж СГРАДА) - построено ако видиш насън, ще се отървеш от някаква грижа или товар. Ако е недостроено, предстоят ти още тревожни и опасни дни. Гори ли някое здание, в последния момент плановете ти ще се провалят.

ЗДРАВЕ, ЗДРАВ - ако се сънуваш, ще се радваш на щастие и благополучие. Ако някой болен е оздравял, ще чуеш добри новини за него.

ЗДРАВЕЦ - да видиш насън, е добър знак: ще имаш успехи и късмет в работата или учението си. Ако садиш или береш здравец, чакат те щастие и разбирателство с близките. Ако някой ти дава здравец, ще те обичат познатите ти. Цъфнал здравец е знак за дълъг и спокоен живот.

ЗДРАЧ - в съня издава, че съдбата не е благоразположена към действията ти в настоящия момент.

ЗЕБРА - ако видиш насън, придобивките и печалбите ти ще дойдат не оттам, откъдето си ги очаквал. Стадо зебри в съня е предупреждение, че експериментите в работата ти са нежелателни. Ако убиеш зебра, сам ще се лишиш от някакво нетрадиционно удоволствие.

ЗЕЛЕ - ако садиш или береш насън, ще имаш беден, но спокоен живот. Ако ядеш прясно зеле, чакат те неудачи и проблеми със здравето. Кисело зеле ако правиш, готвиш или ядеш, ща станеш жертва на недалновидни планове или на хорска завист.

ЗЕЛЕН - цвят за трева, вода, очи или дрехи в съня е благоприятен знак: за надежда, спокойствие, хармония, уют. Бледозеленото покровителства новите начинания, тревистозеленото поощрява експериментите, масленозеленото закриля домошарите, а тъмнозеленото стимулира почивката и релаксацията. Синьо-зеленото пък предразполага към задълбочен философски размисъл.

ЗЕЛЕНЧУК - ако насън береш, купуваш, садиш или готвиш, значи може да загубиш пари, да обеднееш, да се разболееш или да загубиш вярата си. Ако ядеш сурови зеленчуци, ще успееш в работата си.

ЗЕМЕДЕЛЕЦ - че си, ако сънуваш, с малко усилия може да постигнеш големи успехи. Друг ако е земеделец, значи трябва да ограничиш излишните разходи, за да направиш ценни спестявания.

ЗЕМЕМЕРСТВО - в съня издава, че скоро ще береш плодовете на дългогодишния си труд.

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ - да видиш насън, е знак за голяма промяна в живота ти. Ако си оцелял след земетресение, значи ще се справиш с някоя непосилна работа.

ЗЕМЯ (виж ПЛАНЕТА, ПРЪСТ, СУША) - суха и напукана ако сънуваш, чака те бедност. Ако е подгизнала и кална, ще имаш труден и измъчен успех. Ако ореш земя, ще се радваш на плодородие и придобивки. Ако ровиш земята с крак или клечка, готви се за гладни години. Ако ходиш по нестабилна земя, предстоят ти тревожни промени. Ако видиш земя на хоризонта, значи времето работи в твоя полза. Ако видиш земя от самолет, очакват те много успехи, печалби и придобивки. Ако видиш Земята от Космоса, скоро ще постигнеш голяма победа.

ЗЕНИТ - в съня е обещание, че ще постигнеш онова, което за всички останали е изглеждало невъзможно.

ЗЕНИЦА - насън видиш ли собствените си зеници, ще застанеш лице в лице с някаква истина за самия себе си. Ако видиш чужди зеници, ще се довериш на някого.

ЗЕСТРА - че имаш, ако сънуваш, значи имаш приятели и близки, на които можеш да разчиташ в труден момент. Ако даваш зестра на дъщеря си, значи ще загубиш приятел, но ще спечелиш пари.

ЗЕТ - си ако сънуваш, значи с неудоволствие ще се подчиняваш на чужди желания. Ако съня си имаш зет, неоснователно ще обидиш или огорчиш близък човек.

ЗЕХТИН - в съня е добър знак, ако го употребяваш за готвене, ядене или търговия. Ако зехтинът е развален, чакат те неприятности и проблеми. Ако разлееш зехтин, сам ще си навлечеш беди и тревоги.

ЗИГЗАГ - в съня е сигнал за трудности и проблеми в работата и в личния живот.

ЗИД - ако видиш пред себе си насън, ще срещнеш голямо препятствие в начинанията си. Ако ходиш по зид, ще разтревожиш близките си. Ако паднеш от зида, чака те голям провал, пълен неуспех. Ако го прескочиш, ще издържиш важен изпит или ще преодолееш сериозна пречка в работата си.

ЗИДАР - че си, ако сънуваш, ще съумееш да изградиш собственото си щастие. Друг ако е зидар, упорството в работата и постоянството в любовта ти ще бъдат пребогато възнаградени.

ЗИМА - че е, ако сънуваш, а не е, чака те раздяла. Зимна картина ако видиш насън, предстоят ти сексуални подвизи.

ЗИМНИК - в съня подсказва, че проблемите ти идват от несъгласието да приемеш старите или традиционните методи на работа.

ЗЛАТО, ЗЛАТАР - че си, ако сънуваш, няма да ти върви в работата. Друг ако е златар, постарай се да се освободиш от неподходящите си съдружници. Ако носиш златни накити или златен предмет, значи дори най-близките ти няма да ти вярват. Ако насън видиш злато, ще имаш успех в работата и в живота. Ако намериш злато или златен предмет, чака те наследство. Ако загубиш злато или плащаш сметките си със златни предмети, предстоят ти неуспехи, фалит, раздор в семейството, проблеми в работата и скарване с приятели. Ако търсиш златно съкровище, значи търсиш вярна и чиста любов. Ако сънуваш, че откриеш имане, късметът ще те връхлети изневиделица, но само ако не пипаш жълтиците в него. Ако копаеш златна жила (в златоносен участък или в златна мина), пази се от болести.

ЗЛЕПОСТАВЯНЕ - в съня предупреждава за нечестна конкуренция и нелоялни отношения между бизнеспартньори.

ЗЛИНА - ако правиш някому в съня си, наяве ще пострадаш от близък човек. Друг ако ти прави злина, разчитай само на най-доверените си хора.

ЗЛОБА - ако изпитваш насън, ще сключиш неизгодна сделка. Друг ако е злобен към тебе, чакай финансов успех.

ЗЛОВОНИЕ - в съня е сигнал за вероятни здравни проблеми - необходимо е да се посъветваш с лекар.

ЗЛОДЕЙ, ЗЛОДЕЯНИЕ - в съня е обещание, че скоро ще срещнеш добър и верен приятел.

ЗЛОПОЛУКА - ако претърпиш насън, наяве ще претърпиш незначителни като размер загуби и щети. Ако избегнеш злополука, ще се измъкнеш невредим от опасна ситуация. Ако друг претърпи злополука в съня ти, е предупреждение срещу лекомисленото ти поведение и сдружаването с ненадеждни хора.

ЗЛОУПОТРЕБА - ако сънуваш, че ти злоупотребяваш, очакват те незаслужени санкции, глоби или порицание от вишестоящите. Ако друг върши злоупотреби, чакай повишение.

ЗЛОЯД - че си, ако сънуваш, значи сам се отказваш от удоволствията на живота. Друг ако е злояд, ще ти се налага да водиш скучен и аскетичен живот.

ЗМЕЙ (виж ДРАКОН) - в съня означава, че позволяваш на най-необузданите си качества да се изявят. Жена ако сънува змей, предстоят й бурни любовни страсти.

ЗМИЯ, ЗМИОРКА - да видиш насън, значи скоро ти предстоят и добри, и лоши събития. Змии в кутия са знак, че някой ще те излъже. Малки змийчета са предупреждение за злобно отношение на близък или колега. Ухапе ли те змия, временно ще се чувстваш физически и психически изтощен. Ако гониш змии, ще имаш разправии с конкурентите и неприятелите си. Змия ако съска срещу тебе, чака те премеждие. Галиш ли змия, ще съблазниш личност от противоположния пол. Змийска отрова ако извличаш насън, ще постигнеш много трудна и желана победа. Свита на кълбо змия е знак за скрити опасности, а змия, захапала опашката си, обещава успех в науката и знанията. Ако с голи ръце уловиш змия, ще надвиеш враг. Ако насън убиеш змия, ще си победител, но няма да се радваш на победите си. Змийска кожа в съня е знак за богатство и тайнствена съдба. Ако жена сънува змия, може скоро да зачене.

ЗНАК - в съня показва, че ще ти хрумне добра идея.

ЗНАМЕ - ако видиш насън, ще постигнеш успех в работата си. Ако ти го носиш и развяваш, чакат те почести и слава. Друг ако го носи, ще се радваш на успехите на близък приятел. Насън видиш ли много знамена, предстоят мирни години. Ако загубиш знаме, чакат те опасности.

ЗНАМЕНИЕ - ако получиш насън, значи трябва да следваш пътя, който ти е предначертан.

ЗНАНИЕ (виж УЧЕНИЕ) - ако насън трупаш или усвояваш знания, значи ще се стремиш да спечелиш доверието, любовта или уважението на околните. Ако учиш с лекота, чакат те успехи и престиж в обществото. Ако обаче не ти се удава лесно, значи си се заел с нещо, което не е по силите ти.

ЗНАТЕН - да се сънуваш, означава, че ще ти съобщят лъжовни вести. Друг ако е знатен, ще узнаеш, че се готви измама спрямо тебе.

ЗНАХАР - ако се сънуваш, показва, че ще се опиташ да надхитриш някого, но това може да ти коства сериозни главоболия. Друг ако е знахар, скоро ще станеш жертва на хитри измамници.

ЗНАЧКА - ако носиш насън, предстоят ти сигурни и спокойни дни. Друг ако носи значка, ще подобриш материалното си състояние.

ЗНОЙ - в съня е знак, че успехите и печалбите ти ще дойдат след продължителен и усилен труд.

ЗОБ - да видиш насън, е лош знак: предстоят ти загуби и неприятности. Ако в съня си даваш зоб на животни, значи ще избегнеш значителни щети и поражения в дома или стопанството си.

ЗОВ - ако чуеш в съня си, не давай обещания, които не можеш да изпълниш.

ЗОГРАФ (виж ХУДОЖНИК, ЦЪРКВА). -

ЗОДИЯ, ЗОДИАК - в съня предсказва тиха победа. Ако изучаваш зодиите и зодиака, чака те финансов успех.

ЗОКУМ - ако видиш насън, ще научиш за смъртта на някого.

ЗОМБИ, ЗОМБИРАНЕ - в съня е сериозен знак, че се нуждаеш от внимателна преценка и преразглеждане на плановете ти за бъдещето, както и на подхода и отношението ти към хората, с които общуваш.

ЗОНА - ако насън си попаднал в забранена зона, наяве ще отговаряш за своите и за чужди провинения.

ЗООЛОГ - че си, ако сънуваш, ще ти се наложи да общуваш със странни личности. Друг ако е зоолог, предстои ти още много да научаваш за човешките нрави.

ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА - да видиш насън, е знак, че опасни мисли може да навредят на работата ти. Ако водиш деца в зоологическа градина, ще се радваш на семейно щастие.

ЗОРА - ако сънуваш, предстоят ти хубави дни - ще имаш успехи и многобройни радости.

ЗРЕЛИЩЕ - в съня е знак, че ще те въвлекат в бурни и опасни събития, от които няма да се измъкнеш без щети или поражения.

ЗРЕЛОСТНИК, ЗРЕЛОСТЕН ИЗПИТ - ако полагаш насън, значи ще доказваш независимостта и самостоятелността си. Друг ако е зрелостник, предстоят ти изтощителни схватки за незначителни неща.

ЗРЕНИЕ (виж ОЧИ, СЛЯП) - добро че имаш, ако сънуваш, чакат те радост и веселие. Ако зрението ти е влошено или липсва, значи ще пропуснеш интересни възможности заради липса на информация.

ЗРИТЕЛ (виж НАБЛЮДАТЕЛ, ПУБЛИКА) - ако се сънуваш, значи лекомислено и с готовност ще пожертваш част от спестяванията си за различни мимолетни удоволствия.

ЗРЪНЦЕ - от нещо ако видиш насън, значи храниш прекалено големи надежди. Ако намериш или държиш зрънце, идва краят на грижите и тревогите ти.

ЗУБРАЧ - ако се сънуваш, означава, че наяве няма да изпитваш удоволствие от постиженията си. Друг ако е зубрач, ще проявиш излишна строгост към невинен човек.

ЗУБЪР - в съня ти показва, че ще оглупееш от любов.

ЗУРЛА - на свиня или на друго животно ако видиш насън, ще станеш за смях пред обкръжението си.

ЗЪБ - в съня е знак за труден успех. Ако имаш хубави, здрави и бели зъби, ще се ра