АНКЕТА

 

Харесва ли ви новият МОЛ Панорама ?

Да , много

Има много какво да се желае

Не

 

Съновник - списък от А до Я с предсказаните думи
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я 
ЖАБА - крастава ако видиш насън, ще те клеветят и преследват. Ако е малка и зелена, чака те радост вкъщи. Ако убиеш жаба, предстоят ти загуби. Ако видиш много жаби, ще срещнеш трудности и проблеми. Ако ловиш жаби, ще се откажеш от каприз. Ако сънуваш, че се мъчиш да ги изгониш или убиеш, ще срещнеш това, което мразиш. Ако видиш жаба във вода, ще се отдадеш на меланхолия. Ако видиш подскачащи жаби, значи в отстъплението си ще победиш. Ако държиш жаба в ръка, ще имаш неочакван късмет. Да чуеш крякането на жаби насън, е сигнал за предстоящи добри новини. Ако ядеш жабешки бутчета, ще имаш влиятелен покровител.

ЖАБКА - на кола в съня е предупреждение да се въздържаш от извънбрачни авантюри, семейни забежки, изневяра или проява на предателство и нелоялност спрямо близки и колеги.

ЖАБО - ако сънуваш, ще имаш консервативни приятели. Ако ти носиш жабо в съня си, ще си патиш от неискреността си.

ЖАБУРКАНЕ - в съня е знак за празни приказки и безрезултатни дела.

ЖАДЕН, ЖАЖДА - насън предсказва затруднения в работата ти. Ако утолиш жаждата си, предстои ти професионална изява. Ако пиеш, но не можеш да утолиш жаждата си, чакат те неприятни новини. Ако дадеш на някой жаден да пие, ще получиш голямо удовлетворение от работата си.

ЖАКЕТ - ако си купуваш насън, предстои ти светска изява. Ако шиеш жакет, ще помагаш някому да се реализира в обществото. Ако загубиш или скъсаш жакета си, ще се чувстваш пренебрегнат или отхвърлен от приятелите си.

ЖАЛБА - ако пишеш или четеш в съня си, има опасност да се отнесеш несправедливо към свой близък.

ЖАЛЕЙКА (виж ТРАУР) - ако насън жалееш някого, наяве ще се радваш.

ЖАЛОН - ако в съня си видиш или поставяш жалони, предстои ти голяма промяна в личния живот.

ЖАЛОСТ - ако изпитваш насън, наяве ще проявиш коравосърдечие.

ЖАЛУЗИ - да сънуваш, е предупреждение да не вярваш на дадените ти обещания и аванси.

ЖАНДАРМ (виж АРМИЯ, ПОЛИЦАЙ, УНИФОРМА). -

ЖАР, ЖАРАВА - да видиш насън, е знак за скорошна раздяла. Ако разравяш или раздухваш жарта в огнището, ще си докараш главоболия и кавги. Ако ходиш по жарава, ще спечелиш трудни пари.

ЖАРГОН - ако в съня си чуеш жаргонни думи, приятелите ти ще те посветят в някаква тайна. Ако ти употребяваш жаргон, неволно ще издадеш поверителна информация.

ЖАРТИЕРИ - да видиш насън, значи ще имаш съперник в любовта. Ако ти носиш жартиери, ще ревнуваш. Ако изгубиш жартиер, предстои ти кавга или раздяла с любимия.

ЖАСМИН - ако сънуваш, ще се влюбиш в непознат. Ако видиш цъфнал жасмин, ще срещнеш любим човек. Ако береш жасминов цвят, интимната ти връзка ще се развие и задълбочи. Мирис на жасмин в съня е знак за споделена любов.

ЖДРЕЛО - да видиш или да преминаваш насън, е знак, че ти предстоят големи премеждия и сериозни препятствия в започнатата работа.

ЖЕГА - ако чувстваш насън, наяве ще изпитваш напрежение, ще се тревожиш и безпокоиш.

ЖЕЗЪЛ - да видиш насън, е сигнал, че прекаляваш с опитите си винаги да налагаш мнението или волята си.

ЖЕЛАНИЕ (виж МЕРАК, ХЪС) - че имаш, ако сънуваш, ще се впуснеш в нещо необмислено и рисковано. Ако се изпълни някое твое желание, най-вероятно наяве също ще постигнеш някакъв успех, ще реализираш някой от плановете си.

ЖЕЛАТИН - ако видиш или използваш в съня си, ще проявиш слабохарактерност, безропотно ще се оставиш да попаднеш в зависимост от чужда воля.

ЖЕЛЕ - ако видиш, приготвяш или ядеш насън, ще имаш дребни ядове и незначителни загуби.

ЖЕЛЕЗА, ЖЕЛЕЗАР, ЖЕЛЯЗО - да сънуваш струпани железа, е предупреждение да не поемаш чужда отговорност. Ако железата са ръждясали, може сериозно да си изпатиш вместо някого. Ако видиш железар или железарска работилница в съня си, ще успееш да се справиш с трудна работа. Ако ти си железар, ще постигнеш много успехи. Да режеш желязо, е знак, че ще се справиш с опасен проблем. Ако удариш някого с желязо, ще победиш враг. Ако тебе те ударят, предстои ти неуспех. Ако ковеш желязо, ще надвиеш в спор. Разтопено желязо в съня е символ на любовна слабост или на мекушавост.

ЖЕЛЕЗНИЦА, ЖЕЛЕЗНИЧАР, ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ПРЕЛЕЗ - ако сънуваш железница, предстоят ти промени. Ако си железничар, неволно ще си навлечеш гнева на вишестоящите. Ако друг е железничар, чака те повишение. Ако преминаваш през жп прелез, ще преминеш през изпитание.

ЖЕЛЕЗОПЪТНА ГАРА (виж ГАРА). -

ЖЕЛЪД - да видиш насън, предвещава финансови проблеми. Ако събираш желъди, ще страдаш от бедност и недоимък.

ЖЕНА - да сънуваш, е знак за несигурна промяна. Ако е блондинка, ще се отдадеш на сладострастия. Ако е брюнетка, авантюрата ти може да се задълбочи. Червенокоса жена в съня ще те накара да ревнуваш наяве, а кестенява - да пилееш силите си в напразни ухажвания. Ако е красива и добра, ще се радваш на здраве, обич и богатства. Ако е грозна или зла, чакат те беди, но може и да получиш неочакван подарък. Рошава, неугледна или мръсна жена е сигнал за предстояща болест. Ако сънуваш гола жена, пази се от измама. Забулена жена е знак за грижи и тревоги. Ако видиш позната жена в съня си, ще чуеш новини, ако е непозната - ще завържеш ново приятелство. Ако сънуваш танцуваща жена, погрижи се за здравето си. Млада жена е обещание за нова работа, стара - за вечно наваксване и доработване на стари задължения. Жена с дете в съня ти предсказва, че ще харчиш пари и ще се грижиш за бита си. Бременна жена е знак за трудности в работата. Ако сънуваш, че някоя жена умре, ще се скараш с приятел. Ако насън видиш жена с брада, предстои ти голяма изненада. Ако видиш много жени накуп, че чуеш лоши думи за себе си. Да целуваш жена в съня си, е сигнал, че може да спечелиш пари от лотария. Ако прегръщаш непозната, ще имаш покровители, а ако прегръщаш позната, ще имаш обожатели. Ако ухажваш някоя жена, пази се от ласкатели, а ако говориш с нея, ще разбереш някаква истина. Себе си ако сънуваш като жена, ще пожънеш огромни успехи в работата си.

ЖЕНИТБА (виж СВАТБА). -

ЖЕНИХ (виж МЛАДОЖЕНЕЦ). -

ЖЕНКАР - да видиш насън, значи ще имаш повърхностни и несериозни приятели. Себе си ако сънуваш като женкар, чака те кавга в семейството.

ЖЕНСКИ ДРЕХИ - мъж ако сънува, че е облечен в женски дрехи, значи много ще се срамува.

ЖЕРАВ - в съня ти показва, че ще имаш проблеми с децата си или с по-млади членове на семейството, а ято жерави - че ще навестиш стари приятел.

ЖЕРТВА, ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ, ЖЕРТВЕНИК - ако насън станеш жертва или правиш жертвоприношение, скоро ще можеш да се похвалиш със значителни материални придобивки. Ако насън видиш жертвеник, чака те повишение на заплатата или голям успех.

ЖЕСТ, ЖЕСТИКУЛАЦИЯ - ако в съня си прекомерно жестикулираш, значи си изчерпал възможностите си за компромиси или не си склонен на отстъпки и преговори. Ако друг прави жестове или жестикулира, ще общуваш с несговорчив човек, ще имаш партньор с труден характер или пък някоя сделка ще пропадне заради неуспешна комуникация.

ЖЕСТОК, ЖЕСТОКОСТ - в съня предсказва отчуждаване, охладняване на чувствата между любовници, раздор между приятели или роднини.

ЖЕТОН - ако държиш в ръка насън, ще имаш проблеми и главоболия. Ако изгубиш жетон, ще се избавиш от неприятност. Ако раздаваш жетони, ще те тормозят досадници.

ЖИВ - ако те погребват в съня ти, някой ще успее сериозно да ти навреди. Ако жив човек умре, ще подновиш или ще увеличиш дълговете си. Ако те изгорят жив, е извънредно лошо предзнаменование - чакай големи проблеми и в личен, и в обществен план.

ЖИВ ПЛЕТ - ако садиш, отглеждаш или си ограден с него насън, значи ще спестиш нещо. Ако е изсъхнал или е от тръни, чака те загуба на имущество. Ако надзърташ през жива ограда, ще завиждаш на чужд имот и благосъстояние.

ЖИВАК - ако сънуваш или работиш с живак, по-добре се въздържай от съмнителни сексконтакти наяве. Да разсипеш живак в съня, е предупреждение, че ще бъдеш ощетен или пренебрегнат в интимните отношения.

ЖИВОПИС - ако гледаш в съня си, предстоят ти приятни емоции сред добри приятели. Ако рисуваш живописна картина, значи ще пропуснеш интересна възможност или рядък шанс само поради разсеяност или лекомислие.

ЖИВОТ - ако насън водиш лек или разгулен живот, очакват те тежки дни. Ако сънуваш, че живееш втори живот, ще имаш благоприятна възможност да осъществиш плановете си.

ЖИВОТНО (виж ЗВЕРОВЕ) - ако сънуваш, предстои ти изненада. Ако е домашно животно, чакат те непредвидени промени в дома. Ако е диво животно, но не е агресивно, неочаквано ще имаш подобрения, свързани с работата ти, с работното място, с работните условия. Ако те нападат диви животни, пази се от зложелатели или опасни конкуренти в бизнеса. Ако чуеш животински рев, е предупреждение за предстояща опасност. Бягащи животни са знак за предателство, а ако живееш сред стадо животни, скоро ще се разболееш. Ако храниш или се грижиш за малки животинки в съня си, ще се грижиш за децата си. Ако някакво животно ти проговори с човешки глас, предстои ти да чуеш някаква истина. Да сънуваш как животно се превръща в човек или обратно, е предсказание за големи неприятности, за сбъдване на най-лошите ти страхове.

ЖИГ, ЖИГОСВАНЕ - ако в съня си видиш жиг по тялото си, значи някой се опитва да ти навреди. Ако жигът е на чуждо тяло, ще знаеш за нечии зли намерения и лоши мисли. Да наблюдаваш жигосване насън, е знак, че се крои заговор срещу тебе. Ако ти участваш в жигосване, умишлено ще скриеш факти, за да навредиш някому.

ЖИГОЛО - да сънуваш, е предупреждение, че имаш двуличен приятел. Ако ти си жиголо, значи ще те използват в непочтена сделка.

ЖИЛА (виж СУХОЖИЛИЕ) - ако насън видиш изпъкналите жили на някого, ще се кахъриш за чужди проблеми.

ЖИЛЕТКА - ако носиш в съня си, значи ще помагаш на изпаднали в нужда приятели. Ако купуваш, шиеш или плетеш жилетка, ще молиш близките си за помощ. Жена ако се сънува облечена в мъжка жилетка, с мъка ще понася някакво бреме.

ЖИЛИЩЕ (виж ДОМ, КЪЩА) - ако купуваш или наемаш насън, ще подобриш състоянието си. Ако напуснеш жилището си, чакат те несигурност, несполуки и проблеми. Да си в чуждо жилище, е знак за предстоящи кавги и неразбирателства с близки или приятели. Ако сънуваш жилището си малко, но уютно, ще имаш дребни домашни радости. Ако е голямо, но пусто или необитаемо, семейството ти ще се разпръсне.

ЖИЛО - на насекомо ако видиш насън, ще разбереш за скрита опасност или за приготвен капан в работата ти. Ако в тебе се забие жилото на пчела или оса, ще претърпиш значителни загуби от недоглеждане или прибързаност.

ЖИРАФ - ако сънуваш, значи спешно се нуждаеш от почивка или екзотична екскурзия.

ЖИТЕЛ, ЖИТЕЛСТВО - в съня съобщава, че ще изпитваш затруднения при общуване с непознати или при приспособяване към нова обстановка.

ЖИТИЕ - на светец ако четеш насън, ще вземеш важни решения. Ако някой ти разказва житието си, значи ще те потърсят за съвет.

ЖИТНИЦА, ЖИТО - ако чистиш насън, ще търпиш укори наяве. Ако го събираш, носиш или мелиш, ще постигнеш желанията си. Ако видиш пълна житница, чакат те много материални блага, а ако е празна, готви се за лишения и недоимък. Варено жито ако ядеш, приятели ще ти помагат. Ако сънуваш, че ходиш из нива с узряло жито, ще се радваш на успехите си. Ако гледаш неузряло жито, значи ти предстои още работа, преди да се похвалиш с резултати. Ако продаваш жито, ще се грижиш за децата си. Ако раздаваш жито в съня си, хората ще те обичат. Ако държиш или някой ти дава узрял житен клас, значи ще се радваш на зряла, споделена любов.

ЖИЦА - ако си омотан в жици в съня си, пази се от хора, които се държат арогантно или говорят цинично. Ако обтягаш жици, ще получиш признание в работата си. Ако сънуваш електрически жици, значи не вървиш по верния път, но засега нямаш по-добър избор. Да видиш ръждясали жици, е знак, че ще се разочароваш от любим, от довереник или от кумир.

ЖЛЕЗА - в съня е предупреждение за съществени пропуски в работата ти, които могат да ти костват много.

ЖЛЪЧ - в съня в пряк смисъл е предупреждение за медицински проблеми, а в преносен смисъл съобщава, че ти предстоят много ядове и хабене на нерви и усилия.

ЖЛЪЧКА - сън за болна жлъчка е сигнал, че в момента си съвсем уязвим и не бива да поемаш излишни рискове.

ЖМИЧКА (виж КРИЕНИЦА). -

ЖОКЕЙ (виж ЕЗДА, ЕЗДАЧ, ЯЗДЕНЕ). -

ЖОНГЛЬОР - ако видиш насън, ще се възхищаваш на чужди умения, старания и успехи. Ти ако си жонгльор, чакат те дребни радости.

ЖРЕБЕЦ - ако ти се яви насън, значи ще ти се сбъдне желание. Ако жена сънува жребец, чакат я сексуални преживявания. Малко жребче в съня е знак за скорошни добри новини.

ЖРЕБИЙ - че хвърляш или теглиш, ако сънуваш, ще бъдеш изправен пред трудна дилема. Ако жребият ти е печеливш, значи ще вземеш правилното решение.

ЖРЕЦ - да видиш насън, е предсказание, че ще ти се наложи много да лавираш и много компромиси да правиш, за да постигнеш желанията си. Себе си ако сънуваш като жрец, значи ще бъдеш негласен лидер сред приятелите или колегите си.

ЖУЖЕНЕ - ако чуеш насън, ще разбереш за предстоящи промени. Ако жуженето е натрапчиво или изнервящо силно, ще научиш лоши новини за рокади и съкращения в работата ти.

ЖУПЕЛ - в съня е сигнал за особено големи ядове, проблеми и трудности в дома и работата ти.

ЖУРИ - ако сънуваш, че се явяваш пред жури, значи ще се стъписаш от конкуренцията си. Ако си член на жури, ще имаш възможност да надвиеш противник, да си върнеш на неприятел или да натриеш носа на досадник.

ЖУРНАЛ (виж СПИСАНИЕ) - ако насън разглеждаш моден журнал, наяве ще съжаляваш за пропуснати възможности или за похарчени пари.

ЖУРНАЛИСТ - ако си в съня си, значи нарочно или неволно ще се намесиш в нечий интимен свят. Ако друг е журналист, ще си имаш помощник или покровител.

ЖЪЛТ - цвят в съня е знак за ядове и похабени нерви, но също така и за успех в някаква творческа работа.

ЖЪЛТЕНИЦА - ако сънуваш, че си болен от жълтеница, значи ще ти се струпа много работа, която задълго ще те откъсне от близките и приятелите ти. Ако друг е болен от жълтеница, ще си спомняш или ще тъгуваш за човек, с когото отдавна не сте се виждали.

ЖЪЛТИЦА - ако насън видиш жълтици, ще се тревожиш наяве. Ако ги държиш или броиш, ще се разболееш. Ако намериш гърне с жълтици, ще имаш късмет, но и ще те грози опасност. Ако даваш жълтици някому, ще се разочароваш от него. Ако на тебе ти дават жълтици, готви се за укори и порицания.

ЖЪЛТУРЧЕ (виж ГЛУХАРЧЕ). -

ЖЪЛТЪК - на яйце ако сънуваш, ще спечелиш допълнително пари. Ако го ядеш, ще съжаляваш за някоя своя постъпка. Ако отделяш жълтък от белтък, ще постъпиш нечестно или користно спрямо приятел.

ЖЪЛЪД (виж ЖЕЛЪД). -

ЖЪТВА, ЖЪТВАР - ако сънуваш жътва, ще имаш успех в работата си. Ако ти жънеш, чакат те много материални придобивки. Друг ако е жътвар, ще чуеш заслужени похвали и ще получиш справедливи награди за работата си.