АНКЕТА

 

Харесва ли ви новият МОЛ Панорама ?

Да , много

Има много какво да се желае

Не

 

Съновник - списък от А до Я с предсказаните думи
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я 
ДАВАНЕ, ДАВАШ - ли нещо насън, е предупреждение да се пазиш от неверни приятели. Ако ти дават нещо насън, скоро няма да се оплакваш от липса на пари.

ДАВЕНЕ, ДАВИШ ли се (виж ВОДА, ПЛУВАНЕ, УДАВЯНЕ) - насън, чакат те промени. Ако се давиш в плитка вода, ще успееш в работата си. Ако се давиш в бурна, мръсна, тъмна или дълбока вода, грозят те гибелни опасности. Ако насън давиш някого, скоро ще ти навредят или напакостят.

ДАВИЛОВИ КАПКИ - в съня са знак, че предстои проблем, за който е по-добре да прибегнеш до старо, изпитано решение.

ДАЖБА - че получаваш, ако сънуваш, ще те ограничават в работата ти, ще попречат на идеите или амбициите ти.

ДАЙРЕ - ако видиш, чуеш или държиш насън, ще имаш двуличен приятел. Ако в съня си ти свириш на дайре, чакат те неприятна компания, нежелано общуване, среща с нелюбим човек.

ДАКТИЛОСКОПИЯ - сън, свързан с вземане на чужди отпечатъци от пръстите, издава угризения за минали събития или опасения за предстояща важна промяна. Ако насън ти вземат дактилоскопични отпечатъци, стара тайна ще излезе наяве.

ДАЛАВЕРА (виж ИЗМАМА, МОШЕНИЧЕСТВО) - ако насън участваш в някаква далавера или сънуваш, че си страничен наблюдател, предстоят ти недоразумения и неразбирателство с колегите. Ако насън ти си жертвата на далавера, по-добре не се доверявай никому в близките няколко дни.

ДАЛАК - сън с болен далак е предупреждение, че скоро ще загубиш близък, сърдечен приятел.

ДАЛЕКО, ДАЛЕЧИНА (виж ЗАВРЪЩАНЕ, ОТДАЛЕЧАВАНЕ) - ако насън се взираш в далечината, пред тебе ще се разкрият чудесни перспективи за професионална реализация. Ако в съня ти хората и предметите са далеч, в далечина, предстои ти усамотяване, уединяване за творческа работа. Ако сънуваш, че си далеч от дома си, от любими хора или от любимо занимание, ще имаш здравословни проблеми.

ДАЛЕКОГЛЕД (виж БИНОКЪЛ, ТЕЛЕСКОП). -

ДАЛЕКОГЛЕД (виж ДИОПТРИ, КЪСОГЛЕД, ОЧИЛА) - че си, ако сънуваш, в грижите за крупни, мащабни обществени или професионални дела ще пропуснеш много съществени подробности или важни събития в личния си живот.

ДАЛИЯ - да береш, да купуваш или да получаваш като подарък насън, е знак за неосъществимост на желанията. Ако видиш цял букет от далии в съня си, наяве може и да се разболееш.

ДАЛМАТИНЕЦ, ДАЛМАТИНКА - в съня са предсказание, че в близко бъдеще няма да ти липсват развлечения, бурен светски живот и разнообразни срещи и познанства.

ДАЛТОНИСТ - че си, ако сънуваш, ще страдаш или ще губиш заради прибързаните си оценки за хората и събитията около тебе. Ако в съня ти друг е далтонист, ще се оставяш да те подвеждат нечестни или користни съветници.

ДАМА - да видиш насън или да общуваш с нея, е знак, че ти предстои скарване или шумна разправия заради неизпълнено обещание. Ако сънуваш, че си в дамско общество или присъстваш на дамско събиране, чакат те клевети и дребни ядове.

ДАМА - ако играеш насън, чакат те рисковани забавления и авантюри извън дома и брачното ложе.

ДАМАДЖАНА - ако купуваш или носиш насън, готви се за харчлък. Ако е голяма и пълна, предстоят ти роднински събирания, сродяване с богато семейство. Ако е празна, ще изгубиш нещо ценно. Ако насън счупиш дамаджана, чака те семеен скандал. Ако наливаш или изливаш нещо от нея, ще си пилееш времето в празни приказки.

ДАМАСКА (виж МЕБЕЛИ, ПОКРИВКА, ТАПИЦЕРИЯ) - този сън е предупреждение за повече внимание при общуване с непознати партньори - може да възникнат неприятни усложнения.

ДАМАСКИН ДАМГА, ДАМГОСВАНЕ, ДАМГОСВАШ - ли насън, наяве ще те злословят и обиждат приятелите ти.

ДАНАЧЕ - да видиш насън, да го храниш или да го галиш, е добър знак: чакат те успехи, придобивки и радости, свързани с дома и семейството. Ако сънуваш, че е болно или умре, ще имаш трудности и проблеми в общуването с най-близките си.

ДАНГАЛАК (виж ВИСОК). -

ДАНДАНИЯ - ако слушаш насън или ако участваш в нея, е предупреждение, че ще се опитат да те въвлекат в непочтена сделка или ще злоупотребят с името или доверието ти.

ДАННИ - че събираш или получаваш, ако сънуваш, е знак, че ти предстои непосилна или неприятна и неблагодарна служебна задача, ще те използват за черната работа.

ДАНСИНГ - ако сънуваш, ще имаш много, но не особено добри приятели. Ако насън видиш празен дансинг, ще се чувстваш предаден или изоставен от близките и познатите си. Ако сънуваш, че си на препълнен дансинг, в суматохата на светските събития или деловите си ангажименти ще пропуснеш или ще недооцениш много съществени събития в личния или семейния си живот.

ДАНТЕЛА - ако гледаш, мериш, пипаш или купуваш насън, ще научиш любовна тайна. Ако се сънуваш облечен в дантели, ще претърпиш сърдечно разочарование. Ако в съня си плетеш дантели, ще се радваш на успехи сред противоположния пол.

ДАНЪК - че плащаш, ако сънуваш, значи ти предстои да “връщаш” сторената ти по-рано услуга от приятел или познат. Ако сънуваш, че събираш данъци, готви се за много врагове и спънки в работата си.

ДАР, ДАРЕНИЕ - че получаваш, ако сънуваш, се пази от неискрени приятели или от прекомерни ласкатели. Сън, свързан с дарове и дарения, обещава, че ще научиш много радостни новини.

ДАРАК, ДАРАКЧИЯ - да видиш или ти да си даракчия насън, е знак, че ти предстои еднообразна, но доходна работа.

ДАРБА (виж ТАЛАНТ). -

ДАРЕНИЕ, ДАРИТЕЛ - че си или че правиш дарение, ако сънуваш, показва, че те чакат много финансови успехи. Ако в съня ти друг е дарител, ще имаш щедър, но не особено искрен покровител.

ДАСКАЛ (виж УЧИТЕЛ). -

ДАТА - сън, свързан с някаква точна календарна дата, най-вероятно предсказва събитие, което се е случило или ще се случи на тази дата, а подробностите и конкретното тълкуване се определят от съпътстващите особености на съня. Сън, свързан с датиране, е обещание за многобройни служебни ангажименти, претрупаност с работа или нужда от наваксване на плановете и сроковете в бизнеса.

ДАФИНА (виж ЛАВЪР) - да видиш или да откъснеш от листата й насън, е изключително благоприятно предзнаменование - ще победиш враговете си, ще решиш изключително сложни проблеми, ще се справиш с трудностите и неудачите.

ДВАНАДЕСЕТ - е число, чието присъствие в съня съобщава за неизпълнени планове и обещания.

ДВЕ - числото две в съня е сигнал, че скоро ще се наложи коренно да промениш възгледите или навиците си.

ДВЕРИ (виж ВРАТА, ПОРТА, ПОРТАЛ). -

ДВИГАТЕЛ - да работи добре, ако видиш насън, значи работите ти ще потръгнат. Ако сънуваш, че го поправяш, ще откриеш в себе си сили да се справиш с трудна ситуация. Ако насън видиш стар счупен двигател, очакват те известни поражения или затруднения в работата ти. Ако купуваш двигател в съня си, някой ще ти помогне в труден момент.

ДВИЖЕНИЕ, ДВИЖИШ - ли се насън, животът и работите ти ще се променят. Ако в съня ти друг се движи, напразно ще хабиш усилията си за нови начинания. Резките движения в съня са знак за непостоянство и несигурност в ситуациите, плавните - за способността на сънуващия сам да контролира развоя на събитията. Едни и същи, повтарящи се движения сигнализират, че в крайна сметка ще тъпчеш на едно място и усилията ти няма да дадат желания резултат.

ДВОЕН, ДВОЙСТВЕН, ДВОЙНИК - че имаш, ако сънуваш, някой друг ще обира плодовете на труда ти. Ако видиш себе си насън двоен, от тебе ще очакват нещо свръх силите ти, ще ти поставят непосилна задача. Ако другиго виждаш двоен, ще станеш жертва на измама. Двойствен живот ако водиш насън, готви се да отговаряш на обвинения, нападки и обиди.

ДВОЙКА - влюбени ако видиш насън, ще станеш посредник между любовници. Ако си единият от двамата, ще чуеш любовно признание.

ДВОЙКА (виж ИЗПИТ, ОЦЕНКА) - ако насън получаваш двойка (слаба оценка), ще се радваш безпричинно. Ако ти пишеш някому двойка, ще страдаш от излишни страхове и притеснения.

ДВОР - голям и хубав ако видиш насън, чакат те много семейни радости. Ако е малък, неугледен, мръсен или запуснат, у дома ти ще цари неразбирателство. Ако сънуваш, че си в двор, ще тъгуваш за близки или роднини. Ако сънуваш, че излизаш от двор, успехите ти ще дойдат мъчително - след много трудности и лишения. Ако насън видиш непознати хора в двора си, чакай гости, а ако са твои близки - някой скоро ще пътува. Ако в съня ти става дума за кралски двор или за двор на някаква висша особа, пази се - опитват се да те измамят, кроят ти капан.

ДВОРЕЦ (виж ПАЛАТ) - голям и красив ако гледаш насън, очаквай чувствително подобряване на материалното си състояние. Ако сънуваш, че живееш в дворец или че се разхождаш из него, внимавай с кого как се отнасяш, защото с невнимателното или необмисленото си поведение рискуваш да си спечелиш опасен враг.

ДВОРЯНИН (виж БЛАГОРОДНИК) - че си, ако сънуваш, скоро ще ти се наложи да се простиш с илюзиите си. Ако в съня ти друг е дворянин, ще пострадаш от егоизма или лицемерието на близък приятел.

ДВУБОЙ (виж БОРБА, БОРИЧКАНЕ) - че водиш, ако сънуваш, предвещава кавги с приятели и колеги. Ако наблюдаваш двубой насън, ще те замесят в скандал.

ДВУБРАЧИЕ - подобен сън, когато пряко се отнася до тебе, е предупреждение за сериозни неприятности, непредвидени усложнения и всевъзможни проблеми в контактите с околните и в ангажиментите спрямо най-близките. Ако си страничен наблюдател на двубрачни отношения, значи от две страни ще получиш много изгодни предложения и ще се радваш на повече блага и придобивки, отколкото си планирал или очаквал.

ДВУГЛАВ - човек или животно да видиш насън, е знак, че те чака голям късмет. Себе си ако сънуваш с две глави, значително ще увеличиш имота и материалното си благосъстояние, ще напреднеш в работата си.

ДВУКОЛКА - в съня ти е показател, че и сам можеш да се справиш с проблемите си. Чака те бавен, но сигурен напредък, освен ако двуколката не е счупена, стара или негодна за употреба. Ако насън се возиш на двуколка, теглена от животни, ще ти потръгне в работата или бизнеса, но само в случай че разчиташ единствено на собствените си сили.

ДВУЛИЧИЕ, ДВУЛИЧЕН - че си, ако сънуваш, ще претърпиш загуби в хазартна игра или в друго рисковано начинание. Ако в съня ти друг е двуличен, не давай пари на заем и се пази от необмислени харчове.

ДВУЦЕВКА (виж ПУШКА) - ако насън видиш, носиш, държиш или стреляш с нея, значи в настоящия момент възможностите и шансовете ти за успех са ограничени и не бива да проиграваш късмета си.

ДЕБАТИ (виж ДИСКУСИЯ, КАВГА) - да водиш насън, е знак, че в никакъв случай не трябва да се вслушваш в чуждо мнение по важни въпроси, които се отнасят до тебе, семейството или работата ти. Ако насън слушаш дебати, но не участваш в тях, въздържай се от раздаване на съвети и не се меси в чужди работи, защото после ще те обвиняват и обиждат.

ДЕБЕЛ - че си, ако сънуваш, ще пожънеш много успехи в работата или в любовта. Ако в съня си видиш другиго дебел, чакат те печалби и придобивки.

ДЕБНЕНЕ, ДЕБНЕШ - ли някого или нещо в съня си, значи ще ти липсва кураж да застанеш лице в лице с проблемите си и безкрайното им отлагане ще ги утежни. Ако сънуваш, че те дебнат, постарай се да вземеш нещата в свои ръце и пръв да нанесеш решаващ удар в критична ситуация.

ДЕБРИ (виж ГОРА) - ако насън бродиш из тъмни дебри, ще изпитваш колебания при решаване на важен проблем или при вземане на окончателно решение. Ако някой друг се лута из непроходими дебри, сънят ти показва, че напразно ще се опитваш да помогнеш на приятел в затруднено положение.

ДЕБЮТ - подобен сън е обещание за успехи и признание, но едва след продължителен и упорит труд и много старание.

ДЕВАЛВАЦИЯ - на пари или на морални ценности в съня е показател за остро неудовлетворение от социалния ти статус, от семейните отношения или от пряката ти работа.

ДЕВЕР - ако сънуваш девера си или ако ти се присъни, че имаш девер, чака те голяма радост в семейството. Ако сънуваш себе си като нечий девер, ще си на почит сред роднините си.

ДЕВЕСИЛ - да видиш или да употребяваш в съня си, е знак, че ще имаш досадни съседи.

ДЕВЕТ - това число в съня е предупреждение, че ще си патиш от близък човек.

ДЕВИЗ - подобен сън сигнализира, че по-добре е да страниш от досегашните си приятели, начин на живот или методи на работа и да потърсиш нови.

ДЕВИЦА, ДЕВОЙКА - да видиш насън, предупреждава да се пазиш от лъжи и от неверни съобщения. Ако разговаряш с нея, е обещание, че скоро ще научиш важни новини. Себе си да сънуваш като девойка, значи предстоят необикновени промени в живота ти.

ДЕВСТВЕНИЦА - че си, ако сънуваш, значи ще пожънеш успех в някои не съвсем почтени начинания. Ако сънуваш, че вече не си девственица, ще претърпиш загуби заради твърде прибързани или прекалено емоционални решения. Ако мъж сънува, че общува или е в интимни отношения с девственица, ще пострада репутацията му в обществото.

ДЕГИЗИРАНЕ, ДЕГИЗИРАШ - ли се в съня си, бъди готов за неприятните последствия на лекомисленото си и безотговорно поведение. Ако друг се дегизира в съня ти, ще ти стоварят чужди задължения.

ДЕГРАДАЦИЯ - сън с подобно развитие не обещава нищо добро - предстоят ти проблеми, отчаяние, неувереност, безпаричие.

ДЕГУСТАТОР - че си, ако сънуваш, ще опиташ от всички радости на живота, но въпреки това нещо пак няма да ти достига. Ако в съня ти друг е дегустатор, ще претърпиш сърдечно разочарование.

ДЕДИ - в съня са знак, че ти предстои сериозно изпитание, за което ще трябва да мобилизираш всичките си способности, умения и натрупан опит.

ДЕЕЦ, ДЕЯТЕЛЕН - подобен сън се отнася пряко до впечатлението на вишестоящите от работата ти. Ако себе си сънуваш деятелен и активен, ще се радваш на заслужено признание, а ако други са “дейците” в съня ти, справедливо ще те санкционират за немарливостта ти в службата.

ДЕЖУРЕН, ДЕЖУРСТВО - ако сънуваш, че си дежурен или че даваш дежурства, значи ще се мъчиш да наваксаш плановете и сроковете в работата си или ще се стремиш да отхвърлиш работа, която ангажира твърде много от времето и усилията ти. Ако в съня ти друг дава дежурства, приятел или колега ще те помоли за помощ в служебен план.

ДЕЗЕРТЬОР - че си, ако сънуваш, очаквай някой твой близък или приятел да постъпи нечестно спрямо тебе. Ако друг дезертира в съня ти, можеш да разчиташ на верни приятели, които ще ти подадат ръка в труден момент.

ДЕЗИНФЕКЦИРАНЕ - в съня е сигнал, че трябва да вземеш спешни мерки по належащ здравословен проблем.

ДЕЙНОСТ - ако насън развиваш някаква бурна дейност, значи наяве ще береш плодовете на труда и усилията си, ще се радваш на заслужени придобивки, почести и признание.

ДЕКАН - че си, ако сънуваш, значи планът, с който си се захванал, няма да успее. Ако друг заема тази длъжност в съня ти, не се отчайвай от първоначалния неуспех, следващите опити имат по-добър шанс.

ДЕКЕМВРИ - в съня е предсказание за значителен материален успех, но и за безвъзвратна загуба на приятели или на сърдечна връзка.

ДЕКЛАМИРАШ (виж РЕЦИТАЛ) - ли насън, околните или подчинените те смятат за твърде надменен и студен и ще се отнасят хладно и пренебрежително.

ДЕКЛАРАЦИЯ - ако попълваш, правиш, четеш или подаваш насън, ще се усъмнят в честността и лоялността ти. Ако друг пише декларация в съня ти, значи напразно ще подлагаш на проверка верността на приятелите си или колегиалността на хората, с които работиш.

ДЕКОЛТЕ - ако сънуваш, че носиш дреха с дълбоко деколте, ще използваш дори непочтени методи, за да постигнеш целите си. Ако мъж сънува жена с голямо деколте, значи ще се впусне в авантюра, която ще му донесе само неприятности и разочарования.

ДЕКОР - в съня е предупреждение, че вниманието или ухажването, на което се радваш, не е безкористно. Ако след подобен сън получиш някакво изгодно предложение или покана, бъди нащрек - от тебе ще се очаква нещо в замяна.

ДЕКРЕТ - рядко срещан сън, който издава тайни управленски, властнически или административни амбиции, но на този етап е по-добре да се въздържаш от подобни изяви.

ДЕЛБА - независимо дали е с официален, съдебен характер, или засяга само строго интимни взаимоотношения, деленето на имущество или на други общи притежания не е благоприятен сън и предсказва семейни кавги, неразбирателство, загуба на власт и позиции, многобройни и разностранни щети.

ДЕЛВА - да видиш или да носиш насън, е добър знак: чакат те весели преживявания с добри приятели. Ако е пълна, ще се радваш на голям късмет. Ако е пълна с жълтици (монети, метални пари) и ти ги пипаш или броиш, ще се разболееш. Ако е счупена, ще се отдадеш на спомени или на стари мечти.

ДЕЛЕГАЦИЯ, ДЕЛЕГАТ - ако си или участваш в делегация насън, наяве ще ти припишат чужди заслуги или чужди вини. Ако сънуваш, че друг участва в делегация, значи да се пазиш от красиви обещания и сладкодумни оратори.

ДЕЛЕНИЕ, ДЕЛИШ - ли насън, напразно ще се надяваш. Ако друг дели нещо в съня ти, досадници ще ти губят времето с празните си проблеми и претенции.

ДЕЛИКАТЕС - ако купуваш или ядеш в съня си, най-вероятно ще имаш неприятни здравословни проблеми. Ако насън си в деликатесен магазин, значи семейният бюджет ще се нуждае от преразглеждане.

ДЕЛИРИУМ - ако сънуваш, че си в делириум, по-добре е да споделиш проблемите си с някой близък приятел. Ако в съня ти друг е в подобно състояние, най-неочаквано ще получиш помощ или подкрепа от почти непознат човек.

ДЕЛНИК - в съня е обещание за плодотворна работа и многобройни дребни семейни радости.

ДЕЛО - че водиш или че си участник в него, ако сънуваш, значи ти предстои някакво изпитание. От изхода на делото зависи завършекът на изпитанието ти. Ако в съня ти става въпрос за съдебно дело, съдбата ти ще се решава от странични наблюдатели или от случайното стечение на обстоятелствата. Ако е криминално дело, не се вслушвай в чужди съвети и не се доверявай на непроверени данни.

ДЕЛОВОДИТЕЛ - да видиш насън, е знак за бюрократични спънки в плановете ти. Ако сънуваш себе си като деловодител, ще изпаднеш в дребнавост или ще се поддадеш на инерцията в работата си.

ДЕЛТАПЛАН, ДЕЛТАПЛАНЕР (виж БЕЗМОТОРЕН САМОЛЕТ) - ако видиш насън, е знак за големи перспективи в работата ти. Ако летиш с него, неусетно и безпроблемно ще се издигнеш в службата, ще надвиеш конкурентите си.

ДЕЛФИН - ако видиш в съня си, е предупреждение за смърт на близък или родственик. Ако делфинът е далеч във водата, човекът ще е бегло познат. Ако сънуваш, че делфин ти спасява живота, значи ще преминеш през смъртна опасност. Ако чуеш звук на делфин в съня си, но не го видиш, ще научиш тревожни новини.

ДЕМОКРАЦИЯ - сън, свързан с демократичните начини за управление и за решаване на проблемите, е обещание за задоволство от постигнатото и за удовлетворение от перспективите пред тебе.

ДЕМОН - присъствието на демонични същества в съня предсказва многобройни проблеми, лични неудачи, временни спънки в работата и несигурност в семейния живот.

ДЕМОНСТРАЦИЯ - ако насън наблюдаваш политическа или друга социална демонстрация или участваш в нея, значи криеш тайни мисли и намерения. Ако е демонстрация на някакъв уред, пособие или друг търговски продукт, ще сключиш успешна сделка.

ДЕН - слънчев и топъл ден в съня предсказва благоприятно развитие на делата ти. Ако денят е мрачен, облачен или дъждовен, можеш да очакваш болести, загуба на пари, проблеми и малки неуспехи.

ДЕНК (виж БАГАЖ, ВЪРЗОП, ТОВАР). -

ДЕНОНОЩИЕ - подобен сън показва равномерно разпределение на периодите с възход и затишие на бизнеса ти. Тълкуването зависи и от съпътстващите елементи на денонощието (Слънце, звезди, Луна, облаци и т. н.).

ДЕПО - ако сънуваш, че си в депо, пълно с превозни средства, предстоят застой и замразяване на сегашната ти дейност. Ако е празно, е знак, че възможностите или перспективите в работата ти са се изчерпали.

ДЕПОЗИТ - подобен сън сигнализира за остра необходимост от предварително подсигуряване: трябва да намериш резервен вариант на плановете си или да откриеш начини за набавяне на алтернативни доходи.

ДЕПОРТИРАНЕ - в съня е знак за сериозен проблем, свързан с преместване, нов дом или нова работа.

ДЕПУТАТ - че си, ако сънуваш, надеждите ти няма да се сбъднат. Ако друг е депутат в съня ти, не разчитай прекалено много на обещаната ти помощ.

ДЕРАЙЛИРАНЕ - този сън е изключително лошо предзнаменование, особено ако сънуваш, че си във влака, който дерайлира. Очаквай внезапен крах на всичките си начинания.

ДЕРЕ - ако гледаш насън, ще станеш свидетел на съществени кадрови реорганизации, които обаче няма да те засегнат. Ако в съня си се подхлъзнеш и паднеш в дерето, ти също ще бъдеш включен в списъка на съкращенията.

ДЕРЕШ - ли животно насън, ще постигнеш трудна победа с цената на много жертви. Ако дереш с нокти някого или себе си, значи прибързано ще съдиш чуждите или собствените си постъпки.

ДЕРТ (виж ПРОБЛЕМ, ТРЕВОГА, ЯД, ЯДОСАН). -

ДЕСАНТ - ако насън участваш във въздушен, сухопътен или морски десант, значи ще се впуснеш в рискована авантюра, от която може да пострада твоята или нечия чужда репутация.

ДЕСЕН (виж РАЗЦВЕТКА). -

ДЕСЕН, ДЯСНО - в съня дясното се свързва с разума, с мъжете и с работата.

ДЕСЕРТ (виж БОНБОНИ, ЗАХАР, СЛАДКО) - ако ядеш насън, ще се ядосваш за незначителни неща или ще се караш с приятели. Ако само го гледаш, приготвяш или поднасяш, недоразуменията бързо ще отшумят.

ДЕСЕТ - това число в съня е знак за успешно приключване на някакъв етап.

ДЕСНИЦА - да видиш в съня си, независимо твоя или на друг човек, е гаранция за добри приятели, чисти помисли и почтени намерения.

ДЕСПОТ - ако видиш насън или сънуваш, че си деспот, ще съумееш да се измъкнеш невредим от конфузна ситуация.

ДЕСТИЛАЦИЯ - подобен сън издава прекалена мнителност, педантичност или излишен стремеж към прецизност в общуването с околните.

ДЕТАЙЛ - ако сънят ти се конкретизира върху някакъв детайл, значи незначителни неща ще те отклонят от правилната посока или ще ти отнемат твърде много време и усилия.

ДЕТЕ - да видиш насън, е добър знак: ако е здраво или си играе, чакат те многобройни радости и успехи. Ако е болно или мъртво или плаче, предстоят ти тревоги и проблеми. Ако го гледаш как спи, в къщата ти ще царят разбирателство и задружие. Ако насън гледаш своите деца, готви се за напредък и бърза кариера. Ако са чужди деца, ще имаш успехи в работата си. Ако сънуваш, че си сред много деца, ще получиш ненадейна помощ, неочакван подарък или друга приятна изненада. Ако насън носиш дете на ръце, ще чуеш хвалебствия и благопожелания по твой адрес. Ако сънуваш, че се сдобиваш с дете, чакат те голям късмет и светкавичен успех. Ако видиш изоставено дете и му помогнеш с нещо, ще се радваш на верни приятели.

ДЕТЕКТИВ - че наемаш или че ти самият си детектив насън, значи се чувстваш несигурен или са съмняваш във възможностите си да се справиш с поверените ти задачи.

ДЕТЕЛИНА - ако видиш насън, е добро предзнаменование, особено ако е четирилистна - предстоят ти радости, споделена обич, подобряване на материалното състояние. Ако насън късаш детелини, сега е моментът да планираш бъдещето си. Ако си на поляна с цъфнали детелини, ще се радваш на огромно щастие в любовта.

ДЕТОНАТОР - ако видиш в съня си, бъди готов дори за най-лошия възможен развой на събитията около тебе. Да видиш или да чуеш детонация насън, е знак, че е назрял моментът за вземане на важни, съдбоносни решения.

ДЕТСКА ГРАДИНА/ЯСЛА - ако насън даваш детето си на детска градина/ясла, напразно ще рискуваш завоюваните си позиции, ще пропилееш късмета и шансовете си, като ги споделиш с други хора.

ДЕТСТВО - сънища, свързани с детството ти, са благоприятен знак за започване на нови начинания. Не се страхувай да инвестираш или да рискуваш.

ДЕФЕКТ - в нещо или някого ако откриеш насън, значи ще страдаш от неосъществени амбиции или от недооценяване на работата ти.

ДЕФИЛЕ - да видиш или да преминаваш през него насън, е знак, че предстои труден период в живота ти и трябва да концентрираш цялото си внимание, за да се справиш със задаващите се проблеми.

ДЕФИНИЦИЯ - за нещо ако се опитваш да намериш или да изречеш, значи ще страдаш от липсата си на самостоятелност и от неспособността си да се организираш и да поемеш нещата в свои ръце

ДЕФИЦИТ - подобен сън издава излишните страхове на сънуващия за сигурността, здравето или бъдещето на близките му.

ДЕФЛОРАЦИЯ (виж ДЕВСТВЕНИЦА). -

ДЕФОРМАЦИЯ - подобен сън е свързан с остра нужда от промяна, обновяване или преработване на извършеното досега от тебе в личен или в служебен план. Ако става въпрос за някаква уродлива деформация, тогава много трябва да се пазиш.

ДЖАЗ - ако слушаш или изпълняваш насън, е знак, че непостоянството ти може да ти навреди. Естествено, ако си страстен почитател на този тип музика, сънят не носи някакви специални послания.

ДЖАМ (виж ПРОЗОРЕЦ, СТЪКЛО). -

ДЖАМИЯ - ако видиш насън или сънуваш, че влизаш в нея, ще имаш чисти помисли и добри намерения.

ДЖАНКА (виж СЛИВА) - ако насън береш джанки, ще се страхуваш от дребна кражба. Ако ги ядеш в съня си, наяве може да станеш за смях.

ДЖАНТА - в съня предсказва, че губиш инерция или ритъм в работата си, а освен това скоро може да останеш без необходимите ти ресурси, средства или помощ.

ДЖАФКАНЕ - да чуеш насън, е предупреждение за неразбирателство между колеги или партньори. Нужно е да проявиш повече търпение и внимание към околните.

ДЖЕБЧИЙСТВО, ДЖЕБЧИЯ - да видиш насън или да сънуваш, че си джебчия, е предупреждение срещу опитите ти да хитруваш и да се измъкнеш от отговорност. Ако в съня си не видиш джебчията, но станеш жертва на такава кражба, някой от близките ти ще се опита да те излъже.

ДЖЕЗВЕ - в съня е обещание за спокоен семеен живот, домашен уют и приятни гости и събеседници. Но ако насън ти подарят джезве, очаквай клюки или празни приказки.

ДЖЕНТЪЛМЕН - ако видиш насън или говориш с него, няма да се сбъднат надеждите ти за луксозен и осигурен живот. Себе си ако сънуваш като джентълмен, ще те ухажват личности от противоположния пол.

ДЖИБРИ - в съня са неблагоприятен знак: ситуацията около тебе продължава да е нестабилна, предстоят допълнително промени, все още не знаеш накъде да поемеш и на кого да разчиташ.

ДЖИГИТ - да видиш в съня си, значи, че ще срещнеш странен, но обаятелен човек, с когото ще станете добри приятели. Себе си ако сънуваш като джигит, хората ще те избягват заради чудатостите на характера ти.

ДЖИН - ако купуваш или пиеш насън, сам ще си сториш зло. Ако други пият джин в съня ти, ще се обвържеш с неприятна компания.

ДЖИНДЖИФИЛ - в съня е знак за неосъществена екзотична любов или за неразбирателство между влюбени.

ДЖИП (виж АВТОМОБИЛ) - ако караш насън, ще имаш бърз напредък, началниците ти скоро ще забележат качеството на работата ти, но и ще си патиш от прекаления стремеж към самостоятелност.

ДЖИРО, ДЖИРОСВАНЕ - в съня е предупреждение, че поемаш повече отговорности и задачи, отколкото можеш да носиш и изпълниш.

ДЖОБ - ако видиш насън, е предупреждение за повече предпазливост. Ако е празен, ограничавай разходите си. Ако е пълен, опитай се да пестиш. Ако сънуваш, че си пъхаш ръцете в джобовете, може да останеш без работа или без достатъчно средства.

ДЖОДЖЕН (виж ГЬОЗУМ, ПОДПРАВКА). -

ДЖОЙНТВЕНЧЪР (виж КООПЕРАЦИЯ). -

ДЖОЙСТИК - в съня е предупреждение да не се отнасяш грубо, предизвикателно или снизходително към приятелите си, за да не си спечелиш нови врагове.

ДЖОЛАН - ако купуваш, готвиш или ядеш насън, ще ти завиждат и ще те одумват.

ДЖУДЖЕ - да видиш в съня си, е добър знак за финансовите ти занимания и лошо предзнаменование за любовните завоевания. Себе си ако сънуваш като джудже, тихомълком ще преуспееш в работата си. Ако обаче насън видиш грозно или уродливо джудже, предстоят ти дребни неприятности и проблеми.

ДЖУНГЛА - да видиш в съня си, е предсказание за предстоящи безпокойства и тревоги. Ако сънуваш, че ти си в джунгла, по-добре не се захващай с дела, които крият опасности или не са ти познати добре. Ако насън се стремиш да оцелееш в джунгла, ще се забъркаш в глупаво романтично приключение, което може да ти коства много.

ДЖУНДЖУРИИ - ако насън се ровиш из всевъзможни джунджурии, значи наяве ще се опитваш да се справиш с много неща едновременно, но няма да ти се удаде.

ДИАБЕТ, ДИАБЕТИК - подобен сън е предупреждение веднага да потърсиш компетентна лекарска намеса във връзка с отдавнашен здравословен проблем.

ДИАГНОЗА - ако поставяш или ти поставят насън, значи ти предстои дълго време да се грижиш за болник или да се изявяваш като настойник.

ДИАГОНАЛ - този сън обещава лесни победи и бързи завоевания в бизнеса и в любовта. За семейните може да означава краткотрайна извънбрачна връзка.

ДИАГРАМА (виж СХЕМА, ЧЕРТАЕНЕ, ЧЕРТЕЖ). -

ДИАДЕМА - ако носиш насън, ще чуеш много похвали и благопожелания. Ако насън загубиш диадемата си, ще загубиш уважението и почитта на познатите си. Ако в съня ти друг носи диадема, значи друг ще се окичи с твоите заслуги, друг ще обере лаврите на успеха ти. Ако сънуваш, че подаряваш диадема или че я слагаш на нечия глава, значи искрено ще се радваш на нечии постижения, ще се гордееш с приноса си към победата на познат или приятел.

ДИАЛЕКТ - ако чуеш насън, ще общуваш със странен човек. Ако диалектът е непознат или неразбираем, опитай се да ограничиш контактите си с чужденци или с непознати. Ако е родният ти диалект, ще се срещнеш със стари познати. Ако насън ти говориш на диалект, значи околните няма да те разберат и няма да те подкрепят. Ако сънуваш, че изследваш или изучаваш някакъв диалект, значи ще се справиш с трудна задача, която изисква специфични познания и умения.

ДИАЛОГ (виж РАЗГОВОР) - ако насън участваш в разпален диалог, значи ще успееш да защитиш позициите си пред вишестоящите. Ако сънуваш, че наблюдаваш диалог между други двама, ще те призоват за арбитър в сложен спор, ще се допитат до мнението ти.

ДИАМАНТ - да видиш или да докоснеш насън, е неблагоприятен знак: колко по-голям е, толкова по-голяма ще е тъгата ти. Ако в съня си намериш или подариш диамант, ще подобриш имотното си състояние. Ако ти подаряват диамант, пази се от хорска злоба. Ако изгубиш диамант насън, ще изгубиш сърдечен приятел наяве.

ДИАМЕТЪР - на нещо ако мериш насън, ще се презастраховаш или презапасяваш. Ако чертаеш диаметър, значи ще опитваш да вземаш всички предохранителни мерки в работата или дома си.

ДИАПОЗИТИВ - в съня е предупреждение да не вярваш на всичко, което ти казват или предоставят като информация, без да го провериш сам.

ДИАРИЯ - ако сънуваш, че страдаш от диария, за кратко ще се радваш на допълнителни доходи, неочаквани придобивки или изгодни перспективи. Ако в съня ти друг има диария, въздържай се от необмислени разходи или прекалена щедрост.

ДИАФРАГМА - подобен сън сигнализира за опасност да те изненадат неприятно, да те сварят неподготвен в работата ти или пък изневиделица да ти нанесат удар под пояса.

ДИВ, ДИВАК (виж АБОРИГЕН) - ако видиш насън, значи да се пазиш от болести. Себе си ако сънуваш като дивак, чакат те многобройни главоболия и разправии.

ДИВАН - ако видиш в съня си, значи ще те канят на гости. Ако сънуваш, че седиш на него, приятелите ти ще са двулични или подли.

ДИВЕРСАНТ - ако гониш или залавяш насън, значи амбициите ти за повишение в службата няма да останат незабелязани. Себе си ако сънуваш като диверсант, е предупреждение да се пазиш от простуда.

ДИВЕЧ (виж ЛОВ, ЛОВУВАНЕ) - този сън предсказва предстоящи разнообразни преживявания - някои от тях щастливи, други опасни.

ДИВИ ЗВЕРОВЕ - ако гледаш в съня си или ако те нападат, значи таиш прекалено много и неоснователно големи страхове.

ДИВИДЕНТИ - подобен сън вещае благоприятни възможности за изява в работата и попътен вятър във всяко начинание.

ДИВИЗИЯ (виж АРМИЯ, ВОЙНА, ВОЙСКА). -

ДИГА - ако видиш насън, значи някой ще те защитава от нападките на врагове и неприятели. Ако строиш дига в съня си, ще се готвиш за отбрана и отстъпление в работата си. Ако сънуваш, че стоиш на дигата, значи открито ще приемеш предизвикателствата, отправени към тебе, или пък сам ще поемеш цялата отговорност за някакъв неприятен инцидент.

ДИДЖЕЙ - че си, ако сънуваш, ще те обвиняват за чужди грешки или за временни пропуски и проява на слабост. Друг ако е диджей в съня ти, предстоят ти финансови затруднения или усложнени отношения с работодателите ти.

ДИЕТА - ако сънуваш, че си на диета за отслабване, скоро очаквай подобряване на финансовите си дела. Ако обратно - диетата е за напълняване, най-вероятно ще те налегнат парични проблеми. Ако сънуваш, че си на друга, нехранителна диета, значи самоограниченията, които си налагаш, скоро ще дадат положителен резултат.

ДИКТАТОР (виж ТИРАН, ТИРАНИН). -

ДИКТОВКА, ДИКТУВАШ - ли насън, значи неочакван обрат в плановете ти ще те разтревожи или обърка. Ако сънуваш, че пишеш под диктовка, друг ще има окончателната дума при взимане на важно решение.

ДИЛЕМА - ако насън си изправен пред дилема, тълкуването зависи не от самото решение, а от начина, по който си го взел - ако сравнително лесно си го избрал насън, наяве също ще се справиш лесно с проблемите си. Ако си се колебал, значи ти предстои да обмисляш и да претегляш възможностите. Ако насън си действал рисковано, постъпките ти в действителност няма да са лишени от голяма доза хазарт.

ДИЛЕТАНТ - че си, ако сънуваш, значи ще подновиш изучаването на нещо, което отдавна отлагаш.

ДИЛИЖАНС - да видиш насън, е сигнал, че си се натоварил с повече отговорности, отколкото можеш да понесеш.

ДИЛЪР (виж ТЪРГОВЕЦ) - в съня е знак, че целите, които преследваш, ще ти донесат твърде съмнителни облаги.

ДИМ - ако гледаш насън, ще чуеш вест. Ако е гъст и черен, ще научиш за смъртта на някого. Ако е рядък или светъл, ще узнаеш дребни клюки. Ако ти влиза в очите и ти люти, ще се ядосваш за незначителни неща. Ако сънуваш къщата си пълна с дим, ще имаш много врагове. Ако е дим от комин - чака те сговорен живот, ако е от камина или от огън - ще имаш фалшиви подозрения. Ако сънуваш дим от цигара, ще си спечелиш неприятел.

ДИНАМИТ - ако използваш в съня си, значи те грози голяма опасност.

ДИНАМО - подобен сън е предупреждение да не се доверяваш другиму и да разчиташ само на собствените си сили.

ДИНАСТИЯ - в съня предвещава успех чрез застъпничество на влиятелна личност.

ДИНОЗАВЪР - ако видиш насън, ще постигнеш неочакван успех наяве.

ДИНЯ - ако видиш или купуваш насън, значи сам си създаваш ядовете. Ако я береш или режеш, ще храниш напразни надежди. Ако насън ядеш диня, значи се доверяваш на грешен човек, пази се от измама. Болен ако сънува, че яде диня, ще оздравее.

ДИОПТРИ - този сън обещава споделено любовно увлечение: за колкото по-голям диоптър става дума в съня ти, толкова по-голяма е вероятността да хлътнеш до уши.

ДИПЛОМА - ако получаваш насън, ще постигнеш завидни успехи в работата или в учението. Ако ти връчваш някому диплома, ще се застъпваш за близки или за подчинените си.

ДИПЛОМАТ - да видиш насън, е знак, че нагазваш в опасни води. Ако сънуваш себе си като дипломат, не се оставяй да те правят на будала.

ДИРЕКТОР - че си, ако сънуваш, значи пред тебе се очертават добри възможности за изява и реализация. Ако в съня ти друг е директор, внимателно проверявай вероятните рискове на работата, с която си се захванал.

ДИРИГЕНТ (виж ОРКЕСТЪР, ХОР) - да видиш насън, е знак, че някой се опитва да обърка или да осуети плановете ти. Ако сънуваш себе си като диригент, значи ще те замесят в скандал.

ДИРИЖАБЪЛ - подобен сън обещава безпрепятствено преминаване през опасно премеждие, лек и неусетен успех.

ДИРЯ - ако насън гледаш дири от превозно средство, човек или животно, значи всички изгледи за успех са на твоя страна, но само в случай че проявиш повече постоянство и упоритост. Ако насън следваш дири, значи в работата си на прав път. Ако сънуваш, че изгубиш дирята, която си следвал, значи трябва спешно да вземеш мерки, за да не загубиш онова, което вече си постигнал.

ДИСЕКЦИЯ - ако наблюдаваш насън, значи ти предстои да научиш истинското мнение или отношение на някого за тебе. Ако в съня си ти правиш дисекция, ще разбереш, че си постъпил несправедливо.

ДИСК - ако видиш в съня си, предсказва, че скоро започнатото ще бъде завършено. Ако насън си дискохвъргач, значи ти предстои още много тежка и изтощителна работа. Ако сънуваш аудиокомпактдиск, ще останеш глух за отправените към тебе критики или недоволства. Ако в съня ти става въпрос за компютърен диск - CD ROM, значи ще срещнеш технически пречки в работата си.

ДИСКЕТА (виж ДИСК). -

ДИСКОТЕКА - ако сънуваш, че си в дискотека, значи ще се оставиш да те подведат желанията и моментните настроения на приятелите ти, на компанията, с която общуваш. Ако насън си дисководещ, ще се радваш на мимолетни връзки с представители на другия пол.

ДИСКРИМИНАЦИЯ - подобен сън издава ниско самочувствие или неосъществени амбиции.

ДИСКУСИЯ (виж ДЕБАТИ, ОБСЪЖДАНЕ) - ако дискусията в съня ти е мирна и толерантна, значи ще успееш да постигнеш разбирателство с конкурентите си. Ако е бурна и безрезултатна, готви се за сер