АНКЕТА

 

Харесва ли ви новият МОЛ Панорама ?

Да , много

Има много какво да се желае

Не

 

Съновник - списък от А до Я с предсказаните думи
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я 
ВАВИЛОНСКА КУЛА - в съня е знак за предстоящо неразбирателство в дома, в любовта и в работата.

ВАГАБОНТИ (виж БАНДИТ, КРАДЕЦ, ПАКОСТ, ПРЕСТЪПНИК, СКИТНИК). -

ВАГИНА (виж ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ, ПОЛОВИ ОРГАНИ, СЕКС). -

ВАГОН - ако сънуваш, чака те път. Ако се возиш в него, пази се, има опасност да се разболееш. Ако гледаш празен вагон, няма да имаш печалбата, на която се надяваш. Ако е пълен, чака те допълнително работа. Ако е пътнически, ще ти се наложи да общуваш с неприятни хора. Ако е товарен, предстоят ти много неуредици и незначителни проблеми в работата.

ВАГОНЕТКА - в съня означава предстояща неизвестност, множество неясноти в развоя на събитията около тебе.

ВАДА, ВАДИЧКА - ако гледаш насън, ще тъгуваш за близък приятел или роднина. Ако потопиш ръка в нея, предстои ти сърдечна мъка.

ВАЖЕН, ВАЖНИЧЕНЕ, ВАЖНОСТ - в съня са знак за неувереност в собствените сили, комплекси и себеподценяване.

ВАЗА - ако видиш в съня си, значи хората ще те одумват и за добро, и за зло. Ако счупиш ваза насън, няма да си достатъчно убедителен като оратор, когато най-много ти се налага, и това ще ти донесе загуби. Ако насън лепиш парчета от счупена ваза, значи единствено с много търпение и красноречие ще имаш шанс да спечелиш околните на своя страна. Ако вазата в съня ти е красива и пълна с цветя, очакват те заслужени похвали. Ако насън пиеш вода от ваза, предстои ти незаконна, открадната, одумвана любовна връзка.

ВАЗЕЛИН - насън ако купуваш или използваш, издава, че опитите ти да хитруваш или да увърташ в кризисна ситуация може да ти костват сериозни неприятности.

ВАЙКАШ (виж ОПЛАКВАНЕ) - ли се насън, значи наяве много ще се хвалиш или пък ще лъжеш на дребно.

ВАКАНЦИЯ - ако сънуваш, че си във ваканция, значи те чакат приятни изживявания, нови запознанства или екзотично пътешествие.

ВАКСА, ВАКСАДЖИЯ - ако видиш в съня си, значи скоро ще имаш възможност да се представиш в най-добрата си светлина - с нов облик, нови дрехи, нов пост или нова любов.

ВАКСИНА, ВАКСИНАЦИЯ - ако сънуваш, значи напразно се безпокоиш за своето здраве или за здравето на близки хора.

ВАКУУМ, ВАКУУМИРАНИ ПАКЕТИ - в съня показват, че си в пълна безизходица, че нямаш възможности за избор или че интимната ти връзка отдавна се е изчерпала.

ВАКХАНКА - ако видиш насън, ще станеш жертва на властна жена. Ако себе си сънуваш като вакханка, ще трябва ти да предприемеш решителната стъпка в отношенията с интимния партньор. Танцуващи вакханки в съня са и знак за сексуална потиснатост или неудовлетвореност.

ВАЛ - в съня е признак, че лесно се оставяш да те използват или манипулират. Ако валът е твърде съществена част от съня ти, значи наяве ще те използват като посредник.

ВАЛДХОРНА - да видиш или да докоснеш насън, показва, че ти предстои опасно пътешествие. Ако чуеш звук от валдхорна, ще ходиш на излет или на екскурзия. Ако сънуваш, че свириш на валдхорна, ще ти се наложи да доказваш смелостта или мъжеството си в безизходна ситуация.

ВАЛЕ - да видиш в съня си, предвещава ново познанство. Ако валето е купа, значи ти предстои романтична връзка. Ако е пика, ще си спечелиш враг или съперник. Ако е каро, срещата ще те изненада приятно, а ако е спатия, ще те разочарова или натъжи. Ако насън държиш каре валета в ръце, значи всички шансове за успех и печалба ще са на твоя страна, когато ти се наложи да общуваш с много хора.

ВАЛЕЖ, ВАЛЕНЕ, ВАЛИ (виж ДЪЖД, СНЯГ) - ли в съня ти, значи продължително ще тъгуваш за изгубен приятел, ще страдаш поради неудачите си в работата или пък мъчително ще изживяваш любовно увлечение.

ВАЛЕРИАН - ако присъства в съня ти, значи ти предстои таен, двойствен живот, изпълнен с приключения и перипетии.

ВАЛС - ако танцуваш насън, чака те тъга. Ако гледаш други да танцуват валс, предстои ти любовна авантюра. Ако слушаш валсова музика в съня си, скоро ще чуеш любовно признание от таен обожател.

ВАЛУТА - ако видиш насън, ще имаш проблеми и главоболия. Ако сънуваш, че я имаш, купуваш, продаваш, боравиш с нея, намираш я или я харчиш, значи да се въздържаш от необмислени постъпки, от вземане или предоставяне на заеми, защото може да ти коства много неприятности, недоразумения, материални щети или кавги в семейството.

ВАЛЯК - ако видиш в съня си или те прегази, значи някой в работата ти ще се възползва от добронамереността ти, за да те засегне, уязви или унизи. Ако насън управляваш валяк, значи ще използваш поста или връзките си, за да смажеш самочувствието на неприятел или подчинен.

ВАМПИР, ВАМПИРЯСВАНЕ - ако сънуваш, че си вампир или вампирясваш, значи ще се ожениш по сметка. Да видиш вампири в съня си, е знак за остър конфликт поради неосъществени материални или парични амбиции. Ако сънуваш, че си жертва на вампир, значи ще осъзнаеш, че постъпваш неморално или незаконно, но няма да намериш сили да преодолееш или да контролираш инстинктите си.

ВАНА - ако сънуваш, че се къпеш във вана, скоро ще преодолееш трудностите и пречките в живота си. Ако водата във ваната е мръсна, значи това ще ти коства много усилия, изхабени нерви и значителни разходи. Ако купуваш нова вана, ще ти се наложи сериозно да се замислиш кой от хората, с които общуваш, спъва работата ти.

ВАНДАЛИ - в съня - независимо древни или съвременни - са знак за неочакван лош обрат в работата ти и конфликти в семейството.

ВАНИЛИЯ - ако насън усещаш мирис или вкус на ванилия, скоро ще получиш покана за светско събиране.

ВАР, ВАРОСВАНЕ (виж БЕЛОСВАМ) - ако насън видиш вар или варосваш стените на къщата си, ще се радваш на дребни удоволствия.

ВАРАК (виж БЛЯСКАВ, ЛЪСКАВ) - ако видиш в съня си, ще те одумват и клеветят.

ВАРВАРИ - да видиш насън, значи има опасност да се разболееш от краткотрайна, но тежка болест.

ВАРЕЛ (виж БЪЧВА, БУРЕ, КАЦА) - да видиш или да носиш насън, означава, че ти предстоят неприятности в дома и службата, кавги и загуби. Ако пълниш варел в съня си, значи напразно ще се опитваш да наваксаш пропуските и неуспехите си в работата.

ВАРЕНЕ, ВАРИШ - ли насън, приготви се да понесеш загуби и поражения. Каквото и врящо да видиш или докоснеш в съня си, е сериозно предупреждение за рискове и опасности.

ВАРИАНТИ - ако сънуваш, че обмисляш различни варианти за действие, но не се спреш на нито един от тях, значи дълго и безрезултатно ще се колебаеш какво решение да вземеш по някакъв съдбоносен въпрос.

ВАРИАЦИИ - на една и съща мелодия ако чуеш насън, значи ще чуеш различни гледни точки за едно и също нещо в работата си.

ВАРИВА (виж съответно БОБ, ГРАХ, ЖИТО, ЛЕЩА и т. н. ). -

ВАРИЕТЕ (виж БАР, ЗАВЕДЕНИЕ, КАБАРЕ) - ако насън посещаваш вариете и се забавляваш с програмата му, значи лесно ще станеш жертва на изкусни измамници. Ако сънуваш, че си вариететен артист, значи сам себе си лъжеш или не си наясно какви цели си си поставил. Ако насън си във вариете и наблюдаваш програмата, значи предстои период, в който ще губиш нахалос време, способности, усилия и емоции.

ВАРИОЛА, ВАРИЦЕЛА (виж БОЛЕСТ, ГНОЙ, ШАРКА). -

ВАТА, ВАТИРАНА ДРЕХА, ВАТЕНКА - ако видиш, купуваш или носиш насън, значи ще имаш нови придобивки за дома.

ВАТМАН - ако видиш насън или разговаряш с него, значи ще се домогваш до благоразположението на хора, от които зависиш. Ако сънуваш себе си като ватман, значи си готов да поемеш нещата в свои ръце и да се захванеш със самостоятелен бизнес.

ВАФЛА - ако купуваш или държиш насън, ще получиш добри вести за близък роднина. Ако ядеш вафла в съня си, значи в работата си ще береш много ядове от врагове и зложелатели, но все пак ще постигнеш успехи.

ВАХТА (виж ДЕЖУРЕН, ДЕЖУРСТВО). -

ВАЯ, ВАЯТЕЛ (виж СКУЛПТОР) - ако се сънуваш като ваятел, предстои ти да сториш добро, с което ще те запомнят.

ВБЕСЕН - че си, ако сънуваш, значи се задават сериозни проблеми със здравето и трябва да потърсиш лекарска помощ.

ВГЛЕЖДАШ (виж ВЗИРАНЕ) - ли се в хора или в предмети насън, значи сам не знаеш какво точно искаш или търсиш. Ако насън хората се вглеждат в тебе, предстои ти да станеш обект на общественото внимание.

ВГРАДЕНИ ПРЕДМЕТИ, ВГРАЖДАНЕ - ако видиш насън, значи ще бъдеш лишен от възможност за действие или от право на мнение. Себе си ако сънуваш вграден, безропотно ще се подчиняваш на чужда воля.

ВДЕТИНЕН - ако сънуваш себе си, ще претърпиш пълно финансово или любовно крушение. Ако видиш другиго вдетинен, значи някой познат изцяло ще ти стовари проблемите и отговорностите си.

ВДИГАНЕ, ВДИГАШ - ли нещо насън, значи наяве ще се издигнеш в очите на околните, най-после старанието и трудът ти ще бъдат оценени по достойнство. Ако друг извършва такова действие в съня ти, значи ти ще трябва да обърнеш необходимото внимание на хората около себе си, да ги похвалиш за работата им или да ги възнаградиш.

ВДИШВАНЕ, ВДИШВАШ (виж ИЗДИШВАНЕ) - ли равномерно и спокойно в съня си, значи проблемите постепенно ще се решат и за тебе и семейството ти ще настъпят спокойни дни. Ако вдишваш мъчително трудно насън, значи освен всичко ти предстои и здравословен проблем.

ВДОВЕЦ, ВДОВИЦА - ако видиш в съня си, значи ще научиш добри новини. Себе си ако сънуваш като вдовец или вдовица, ще се радваш на здраве или споделена любов.

ВДЪРВЕНИ - пръсти или крайници в съня са знак за тежка обида от приятел, за семейна или родова вражда.

ВДЯВАНЕ, ВДЯВАШ - ли насън, значи ти предстои влюбване или годеж. Ако не успееш да вденеш - несподелена любов или развален годеж.

ВЕГЕТАРИАНЕЦ, ВЕГЕТАРИАНСКИ ХРАНИ - ако сънуваш, че си вегетарианец или ядеш вегетариански храни, значи скоро няма да спечелиш пари или други богатства, но ти предстоят много радости и успехи.

ВЕДРО (виж КОФА) - пълно ако видиш или носиш насън, значи къщата ти ще е пълна, тоест ще се радваш на изобилие у дома. Ако е празно, чакат те загуби и немотия. Ако разлееш ведро, значи сам ще си виновен за обрата на нещата. Ако носиш пробито ведро, значи ти ще пестиш, а друг ще харчи спестеното.

ВЕЖДИ - ако гледаш или докосваш в съня си, значи ти предстоят успех и радост. Ако сънуваш, че имаш гъсти, черни или рунтави вежди, ще се радваш на финансови успехи. Ако сънуваш, че те сърби веждата, ще умре твой роднина. Ако сънуваш, че нямаш вежди, ще срещнеш непреодолими пречки в работата си в най-скоро време. Ако сънуваш, че си скубеш веждите, значи сам си създаваш трудности и сам си отговорен за неуспехите си. Ако сънуваш, че веждите ти са тънки и извити, ще се разочароваш от сътрудник или колега.

ВЕЖЛИВ (виж ЛЮБЕЗЕН) - ако си насън, значи ще хвалиш или ласкаеш някого. Ако други са вежливи към тебе в съня ти, бъди нащрек, за да не станеш жертва на ласкатели.

ВЕЗИР - в съня е знак за скрит помощник, съюзник на твоя страна, за човек, който тайно от тебе работи в твоя полза.

ВЕЗНИ (виж КАНТАР) - ако видиш насън, значи ти предстои важно решение в най-скоро време. Ако ги използваш, ще те използват за съдия между спорещи страни. Ако във везните претегляш риба, ще откриеш, че имаш подъл приятел. Ако става въпрос за зодиакалния знак Везни, тълкуването е буквално.

ВЕЙКА - ако отчупиш или държиш в ръце насън, значи трябва да си дадеш малко почивка. Вземи си отпуска и се отдай на отдих.

ВЕК, ВЕКОВЕ - ако в съня ти често се сменят различни векове и епохи, значи наведнъж ще се случат много и различни по характер събития.

ВЕКОВНИ ДЪРВЕТА - в съня ти са знак за предстоящи щастливи и спокойни дни, изпълнени с любов и разбирателство.

ВЕЛИКАН (виж ГИГАНТ, ГОЛЯМ) - ако видиш в съня си или сънуваш, че ти си великан, значи извънредно бързо ще преуспееш в работата и ще се радваш на напредък и на многобройни лични победи.

ВЕЛИКДЕН - че е и че празнуваш, ако сънуваш, значи те чакат здраве, весел и безгрижен живот, възможности за нова работа и за подобряване на финансовото ти състояние.

ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА (виж ЯЙЦЕ) - че боядисваш, ако сънуваш, ще имаш много радост и хармония в семейството си. Ако сънуваш, че ги чупиш, ще те уважават и ценят в дома и в работата ти. Ако ти дават или даваш великденско яйце, ще чуеш или ще направиш любовно обяснение. Ако ядеш великденско яйце, очаква те страстна любов.

ВЕЛИКОДУШЕН - ако си насън, наяве не приемай примамливи предложения, защото може да се забъркаш в сериозно престъпление.

ВЕЛИЧИЕ - ако те засяга пряко, е лош знак: ще се възгордееш или ще те избягват приятелите ти. Ако не те засяга пряко, ще станеш свидетел на важни събития.

ВЕЛОСИПЕД - че караш, ако сънуваш, значи ще изпревариш конкурентите си в работата, по-бързо ще стигнеш до целите си. Ако видиш повреден или преобърнат велосипед, значи сам ще пропилееш шансовете си за успешна изява.

ВЕЛУР - ако видиш или докоснеш насън, е обещание за охолен и спокоен живот. Ако сънуваш, че носиш дрехи или обувки от велур, чака те семейно щастие, ще се радваш на съпружеска вярност

ВЕНА (виж АРТЕРИИ, КРЪВ) - ако насън разглеждаш вените си, далечен път ще те раздели от любимите ти хора. Ако сънуваш, че вените ти са прерязани, ще се скараш с роднина или любим човек. Ако ги гледаш как кървят, предстои важен разговор с роднина или любим човек, в който ще си кажете тежки думи, но и много истини. Ако ти вземат кръв от вената, ще разкриеш чувствата си пред роднина или любим човек.

ВЕНДЕТА - ако сънуваш, че участваш в кървава отмъстителна акция, значи ще се оставиш да те обидят или наранят дълбоко близки или хора, на които разчиташ.

ВЕНДУЗА - ако насън поставяш или ти поставят вендузи, наяве трябва да се лишиш (откажеш, отървеш) от някого или от нещо, за да се радваш на здраве и успехи.

ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ - най-честото тълкуване на сън, в който страдаш от някоя венерическа болест, е, че наяве трябва да се въздържаш от безразборни интимни връзки. Ако друг е болен, значи ще те измъчва срамна тайна.

ВЕНЕЦ - че носиш, ако сънуваш, чакат те голяма радост и обществено признание. Ако плетеш венец от клонки и цветя, дълго ще се радваш на щастие и разбирателство с близките. Ако видиш венец на входната врата, в дома ти се задава сватба или друга голяма радост. Ако изгубиш венеца си, надеждите ти за брак няма да се осъществят. Ако видиш траурен венец, положен на гроб, може да получиш имот в наследство. Ако видиш венец от тръни и бодили, предстоят ти неудачи, самота и тъга.

ВЕНТИЛАТОР - в съня е сигнал за предстоящи тревоги. Ако е стар и счупен, след време тревогите ще ти изглеждат глупави и наивни. Ако работи, добре е да внимаваш с какво се захващаш, защото всяко твое действие ще бъде внимателно обсъждано и преценявано.

ВЕНЧАВКА (виж СВАТБА) - ако видиш в съня си или сънуваш, че се венчаваш, за семейните значи развод, а за самотните е предсказание за предстояща любов.

ВЕНЧАЛЕН ПРЪСТЕН - да видиш, да дадеш или да вземеш насън, е знак за раздяла и сърдечна тъга. Ако насън изгубиш венчален пръстен, но после го намериш, значи ти предстои сериозна болест или друго изпитание, което в крайна сметка ще преодолееш. Ако не намериш изгубения венчален пръстен, изходът на болестта или изпитанието може да бъде фатален.

ВЕРАНДА - ако видиш насън или стоиш на нея, ще научиш някаква тайна. Ако на верандата заедно с тебе са и други хора, по-добре върши работата си сам.

ВЕРИГА - ако гледаш в съня си, значи имаш планове и амбиции, за които се страхуваш, че някой ще ти попречи да осъществиш. Ако насън се видиш окован във вериги, наяве ще се радваш на пълна професионална свобода. Ако сънуваш как се освобождаваш от вериги, ще се освободиш от натрупаните грижи и страхове. Ако чуеш дрънчене на вериги, значи ще се радваш заедно с приятели на успехи и добри постижения.

ВЕРИЖКА - ако купуваш, носиш или подаряваш насън, значи ще имаш късмет. Ако я загубиш, наяве ще загубиш късмета си, ще се скараш с добър приятел или ще тъгуваш по любим човек.

ВЕРМУТ (виж АЛКОХОЛ) - че пиеш, ако сънуваш, значи ще пилееш пари за плътски удоволствия.

ВЕРСИЯ (виж ВАРИАНТИ, ВАРИАЦИИ) - ако градиш или обсъждаш с някого насън, наяве ще проявиш излишна предпазливост или подозрителност.

ВЕРТЕП - ако насън си попаднал във вертеп, наяве ще се сдружиш с непочтени хора.

ВЕРТИКАЛ, ВЕРТИКАЛНО - движение в съня е знак за рязка, почти внезапна промяна. Ако става въпрос за издигане, промяната е за добро, обратно - ако е спускане, възможни са загуби и неуспехи в начинанията.

ВЕРТОЛЕТ (виж ХЕЛИКОПТЕР). -

ВЕСЕЛБА - ако насън гледаш, чуваш или участваш в някаква многолюдна веселба, значи непредвидени събития или неочаквана намеса на други хора може да объркат плановете ти.

ВЕСЕЛЯК (виж КОМЕДИЯ, КОМИК, ШЕГА) - този сън се отнася към лошите поличби. Независимо дали себе си сънуваш в тази роля или другиго, предстоят ти безпокойство, безсъние, загуба на пари, мъка, болест или раздяла.

ВЕСЛО (виж ГРЕБАНЕ) - ако изтървеш в съня си, ще се отървеш от тежко емоционално бреме. Ако гребеш с весла сам, чака те труден успех. Ако гребеш с другиго, много интриги ще съпътстват работата ти. Ако държиш мокро весло, ти предстои кратко пътуване по или до вода. Ако видиш счупено весло, ще се разочароваш от любимия човек.

ВЕСТАЛКА (виж ДЕВСТВЕНИЦА, ЖРЕЦ, МОНАХ, ХРАМ). - ако видиш насън или ако сънуваш, че ти си ветеран, значи ще те мъмрят с основание.

ВЕСТИ (виж ИЗВЕСТИЕ, НОВИНА) - ако насън пращаш или получаваш вести, очаквай съответно непредвидени разходи или неочаквани приходи. Ако насън слушаш новини по радиото или телевизията, не приказвай празни приказки.

ВЕСТИБЮЛ (виж АНТРЕ, КОРИДОР). -

ВЕСТНИК - ако четеш насън, значи ще научиш неприятни новини. Ако си го купуваш, значи те е страх да не се разчуят тайните ти. Ако в съня си мачкаш или късаш вестник, ще се скараш с личност от противоположния пол. Ако гориш вестници насън, значи ти предстоят неуредици и трябва много да се пазиш къде, с кого и какво правиш. Ако печаташ вестник, значи ще съобщаваш новини надалеч. Ако увиваш нещо във вестник, безуспешно ще се опитваш да скриеш нещо от любопитните очи на околните. Ако четеш вестник на обратно, значи до тебе ще достигне силно изопачена, преувеличена или лъжлива новина.

ВЕСТНИКАР - ако видиш в съня си, значи имаш двуличен приятел. Ако себе си видиш като вестникар, значи ще постъпиш подло или несправедливо към близък човек.

ВЕСТОНОСЕЦ - да видиш насън, значи близък човек ще страда заради бъбривостта ти. Себе си ако сънуваш като вестоносец, ще те мъмрят или обвиняват несправедливо.

ВЕТЕРИНАР - ако видиш насън, предстои ти да се занимаваш с животни. Ако себе си сънуваш като ветеринар, пази се от животни.

ВЕТРИЛО - ако видиш насън, ще ти се наложи да прикриваш истинските си мисли и желания от човек, на когото много държиш. Ако сънуваш, че в ръцете си държиш ветрило, значи от думите и поведението ти зависи да спечелиш сърцето на личност от противоположния пол. Ако насън си вееш с ветрило, любовната ти връзка може да стане сериозна или да се стигне до брак. Ако в съня си загубиш ветрило, ако го счупиш или ти го откраднат, значи ще изгубиш истинска любов.

ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ - че се върти, ако видиш в съня си, предвещава скорошни динамични промени в личния живот и в работата.

ВЕТРОХОД (виж ПЛАТНОХОД) - ако видиш насън, значи разчиташ на нестабилни хора, на несигурни планове или на случайна помощ.

ВЕХТ (виж ИЗНОСЕН, СТАР). -

ВЕХТОРИИ (виж АНТИКВАР, БОКЛУК, СТАР) - ако сънуваш, че се ровиш из вехтории, че ги разтребваш или изхвърляш, ще ти се наложи да си припомниш отдавна отминали страсти, тайни или преживявания.

ВЕХТОШАР - че си, ако сънуваш, значи ще ти потръгне в бизнеса. Ако купуваш от него насън или му продаваш свои стари вещи, ще сключиш успешна сделка, която ще ти донесе приходи или слава.

ВЕЧЕР - ако сънуваш, че е вечер и постепенно се стъмва, значи бавно, но сигурно губиш позиции в работата си или сред приятели и колеги.

ВЕЧЕРИНКА - да сънуваш, че си на вечеринка, предсказва скорошно приятелско събиране.

ВЕЧЕРНИЦА - в съня е знак, че трябва навреме да се оттеглиш от работата, с която си се захванал.

ВЕЧЕРЯ - колкото по-богата и изобилна е вечерята, която сънуваш, толкова по-големи неприятности те очакват на следващия ден. Обратно - колкото по-бедна и оскъдна е, толкова по-леко ще се разминат надвисналите проблеми. Ако сънуваш, че вечеряш сам, ще трябва сам да се справяш с възникналите затруднения. Ако вечеряш с приятели, приятели или колеги ще ти помогнат в сложна ситуация. Ако сънуваш, че си на официална вечеря, важни особи ще проявят интерес към работата ти.

ВЕЧНОЗЕЛЕН - ако насън видиш вечнозелени храсти или дървета, значи ще имаш спокойни, мъдри и ведри старини. Ако ходиш сред вечнозелени растения или ги докосваш, ще се радваш на крепко здраве и ще доживееш до дълбока старост.

ВЕЩЕР, ВЕЩИЦА (виж БАЯЧ, ВРАЧКА, ВЪЛШЕБНИК, ЗАКЛИНАТЕЛ, МАГИЯ, МАГЬОСНИК, ПРОРОК, ШАМАН) - ако насън видиш вещер или вещица и побегнеш от тях, е добър знак: ще избегнеш опасност. Надвиеш ли ги с хитрост, ще успееш да накараш дори неприятелите си да работят за тебе. Ако отиваш при вещер или вещица с някаква молба, ще прибегнеш до нечестни средства, за да постигнеш целите си. Ако те заговори вещер или вещица, скоро ще те сватосват. Ако сънуваш как вещер или вещица прави магии и заклинания, предстои ти скандал, развод или неразбирателство с приятели и колеги. Ако вещер или вещица те докоснат или хванат, е лош знак: чакай неприятности. Ти ако си вълшебник в съня си, ще направиш пробив или успешен удар в работата си. Друг ако е вълшебник, очаквай благоприятни промени или среща със стар приятел.

ВЖИВЯВАНЕ, ВЖИВЯВАШ - ли се насън, значи имаш чисти помисли и намерения. Ако друг се вживява, ще имаш добър, но глуповат приятел.

ВЗАИМНОСТ (виж СПОДЕЛЯНЕ) - ако в съня ти чувствата ти срещат взаимност, значи ще получиш неочаквана помощ от слабо познати хора.

ВЗВОД (виж ВОЙНИЦИ, ВОЙСКА). -

ВЗИРАНЕ (виж ВГЛЕЖДАНЕ) - ако насън се взираш в далечината, наяве ще се тревожиш за своето бъдеще и за бъдещето на семейството и роднините си.

ВЗЛОМ - ако насън влезеш някъде с взлом (независимо от целите), значи ще погазиш морал и принципи заради амбициите си. Ако сънуваш, че в къщата ти някой е влязъл с взлом, пази си здравето и твърдо отстоявай позициите си в работата.

ВЗРИВ - ако чуеш или видиш насън, значи ще научиш разтърсващи новини. Ако сънуваш, че си жертва на взрив, скоро ще те споходи голям късмет.

ВИБРАЦИИ - ако усещаш в съня си, ще преживееш период на несигурност и промени, но без опасност за тебе или семейството ти.

ВИВИСЕКЦИЯ - да гледаш или да извършваш насън, предсказва, че ще научиш какво е истинското мнение и отношение към тебе на някоя влиятелна личност.

ВИГВАМ - в съня е обещание за среща, приключение или опасна авантюра с чужденци или напълно непознати хора.

ВИД (виж ВЪНШНОСТ, ОБРАЗ) - ако насън външният ти вид е приятен и добре поддържан, ще се стремиш към изява в обществото, няма да криеш административните или политическите си амбиции. Ако външния ти вид е отблъскващ или неподдържан, някой ще те унижи или ще ти се подиграе.

ВИД (виж ПОРОДА, РОД) - еднаквите видове от живата или неживата природа в съня са знак за скучно и монотонно ежедневие или за вечно повтарящи се победи и грешки в живота. Разнообразието на видове насън издава бурен и неспокоен живот, но също така е и предупреждение срещу твърде повърхностното ти отношение към околните.

ВИДЕНИЯ - че ти се явяват, ако сънуваш, ще трябва да прикриваш от околните многобройните си страхове, ако не искаш да си създадеш лошо име или да станеш обект на подигравки.

ВИДЕО, ВИДЕОКАСЕТИ - в съня са знак, че желанията и амбициите надхвърлят възможностите ти. Ако гледаш видео насън, ще се стремиш към лукс, който не е по джоба ти. Ако сънуваш, че купуваш, продаваш, вземаш под наем или произвеждаш видеокасети, ще се самозалъгваш за нещо.

ВИДРА - ако видиш или храниш насън, значи ще се радваш на щастие у дома, любов и разбирателство в семейството и на послушни деца. Видра ако убиеш насън, ще страдаш от несподелена любов.

ВИЕЛИЦА - в съня ти е предупреждение за сериозни неприятности, проблеми и недоразумения. Ако сънуваш виелица, но ти си скрит на завет, проблемите може да те отминат, без да ти навредят.

ВИЕНЕ (виж ВОЙ). -

ВИЕНЕ НА СВЯТ (виж СВЕТОВЪРТЕЖ) - в съня е сигнал за здравословен проблем.

ВИЕНСКО КОЛЕЛО - ако насън се возиш на виенско колело, значи храниш празни илюзии и надежди за близък човек.

ВИЗА - че получаваш или че чакаш за нея, ако сънуваш, значи нямаш куража пръв да направиш решителната крачка в работата или в интимните отношения.

ВИЗИТА (виж ГОСТИ, ПОСЕЩЕНИЕ, ПРИЕМ). -

ВИЗИТАЦИЯ - насън е знак, че опасенията за здравето ти са излишни и неоснователни. Ако обаче някой от визитиращите лекари е твой познат - болен в момента или починал, значи трябва много да си пазиш здравето.

ВИЗИТКА - ако видиш, даваш или получаваш насън, скоро ще срещнеш добър партньор - в работата или любовта. Ако скъсаш или загубиш визитка, ще изгубиш приятел или съдружник.

ВИЗОН - или дрехи от визонова кожа в съня са знак за злополука или неприятност. Съприкосновението с тях насън предупреждава за опасност от натравяне.

ВИК, ВИКАШ - ли насън, ще чуеш новина. Ако друг вика в съня ти, околните ще научат тайните ти.

ВИКАРИЙ (виж ДУХОВНИК, ЦЪРКВА) - да си или да видиш насън, предсказва, че в пристъп на гняв, яд или ревност може да нараниш невинен човек. Постарай се през следващите няколко дни да обуздаваш негативните си емоции.

ВИКИНГИ - да видиш насън, значи безрезултатна работа, главоболия и изхабени нерви.

ВИКОНТ - в съня е предупреждение, че мързелът или безделниченето ти може да ти костват сериозни неприятности.

ВИЛА (виж ДОМ, КЪЩА) - ако насън гледаш хубава, голяма, бяла или чиста вила, значи ще постигнеш успехи, ще напреднеш в работата или учението си. Ако сънуваш, че си във вила, чака те нова любов. Ако насън живееш във вила, ще започнеш извънбрачна връзка.

ВИЛА (виж ЗЕМЕДЕЛЕЦ, ИНСТРУМЕНТ) - ако видиш, носиш или работиш с нея насън, ще се умножи имотът ти. Ако я счупиш или изгубиш, стоката ти ще се похаби.

ВИЛИЦА - ако видиш насън, ще спориш с някого за пари. Ако сънуваш, че ядеш с вилица, ще те измамят. Ако изпуснеш или счупиш вилица, ще избегнеш разправия. Ако насън бодеш някого или някой те боде с вилица, ще се скараш с любим човек заради пари.

ВИМЕ - да видиш насън, означава, че ще имаш благодетел. Ако го докоснеш в съня си, ще имаш охолен и осигурен живот, ще се избавиш от сиромашията си.

ВИНА, ВИНОВНИК, ВИНОВЕН - че си за нещо, ако сънуваш, наяве ще трябва да се оправдаваш за неща, които не си извършил. Ако сънуваш, че друг е виновен, значи ще обвиниш невинен човек.

ВИНО, ВИНАР, ВИНАРНА (виж АЛКОХОЛ, ИЗБА, КРЪЧМА) - ако сънуваш, значи радост. Ако пиеш вино насън, чакат те веселби и гуляи. Ако е бяло, лесно ще победиш неприятелите или конкурентите си. Ако е червено, чакат те любовни успехи. Ако наливаш вино в чаши или пиеш вино от чаша, дълго ще се радваш на успехите и напредъка си. Ако в съня си видиш складирани бутилки или бъчви с вино, значи се задават големи празници. Ако себе си сънуваш като винар, може да се пропиеш или пък да се възгордееш от успехите си. Ако пиеш мътно или черно като кръв вино, значи ще скърбиш. Ако неволно разлееш вино насън, може сам да попречиш на щастието си.

ВИНТ - в съня е предупреждение за повече внимание в работата. Ако купуваш винтове насън, значи ще ти се наложи да си по-настойчив и упорит, за да запазиш позициите си. Ако намериш винт, значи ще намериш хитър начин да спечелиш вниманието на другите върху себе си. Ако завинтваш винтове в съня си, значи ще установиш трайни позиции и контакти в работата си.

ВИОЛА (виж ЦИГУЛКА) - ако видиш насън, ще общуваш с изтънчени хора. Ако свириш на нея, ще се радваш на слава и известност. Ако виолата е със скъсани струни или ако звукът от нея е фалшив или неприятен, ще претърпиш неуспех в работата.

ВИОЛЕТКА - да видиш, купиш, получиш или подариш насън, е знак за тайна, свенлива и чиста любов. Ако насън береш виолетки, ще срещнеш човека на мечтите си.

ВИОЛОНЧЕЛО, ВИОЛОНЧЕЛИСТ - насън показва, че те чака изява във висшето общество, особено ако си виолончелист или ако чуеш тиха и тъжна мелодия, изпълнявана на виолончело.

ВИПУСК, ВИПУСКНИК (виж АБИТУРИЕНТ, КЛАС, СЪСТУДЕНТ, СЪУЧЕНИК). -

ВИР (виж ВОДА) - ако насън гледаш в река, ще вземеш мъдро решение по деликатен проблем. Ако сънуваш, че скачаш или се къпеш в речен вир, през идните дни целият ще бъдеш потопен в проблеми.

ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ - в съня показва, че трябва да преоцениш интимните и професионалните си контакти и да избягваш лесните решения в работата и личния си живот.

ВИРУС, ВИРУСНА БОЛЕСТ (виж БАКТЕРИИ, БАЦИЛИ, БОЛЕН, БОЛЕСТ, БОЛЕДУВАНЕ) - ако сънуваш, че си болен от вирусна болест, ще минеш през редица рискове и опасности. Компютърен вирус в съня показва, че напразно се тревожиш и се притесняваш за преките си ангажименти или за интимно близки хора - проблемите ще се решат от само себе си.

ВИСЕНЕ, ВИСИШ - ли отвисоко в съня си, значи и най-малката грешка от твоя страна може да ти коства много. Висящи вещи в съня са знак за дебнеща опасност.

ВИСОК - че си, ако сънуваш, значи ще преуспееш в службата или ще се издигнеш в очите на партньора си. Другиго ако видиш висок в съня си, ще помогнеш на близък или приятел да се справи с работата си.

ВИСОКОГОВОРИТЕЛ - ако видиш в съня си и чуеш някой да говори по него, значи трябва да се съсредоточиш върху работата си и да не допускаш да те отклонят от нея. Ако ти говориш по високоговорител, значи волно или неволно ще издадеш някаква тайна.

ВИСОКОМЕРЕН - ако се сънуваш, ще бъдеш изправен пред сложна дилема. Друг ако е високомерен в съня ти, изчакай, преди да вземеш окончателно решение или да дадеш решаващ отговор.

ВИСОЧИНА - ако сънуваш, че си на някаква височина, значи те чакат много успехи, напредък, кариера, усъвършенстване или завършване на образованието.

ВИСУЛКИ - да видиш в съня си, показва, че лесно се лъжеш, вярваш на празни обещания и позволяваш да те подвеждат с евтини трикове.

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ (виж УНИВЕРСИТЕТ) - ако сънуваш, че имаш висше образование или учиш във висше училище, ще се сближиш с непочтени хора, ще имаш лоши другари и съветници.

ВИСШИСТ - че си, ако сънуваш, ще разбереш, че началниците ти те надценяват и очакват повече от тебе в работата.

ВИТАЕНЕ (виж БЛУЖДАЕНЕ) - ако насън витаеш сред облаците или в космоса, предстои ти период, в който ще натрупваш знания и умения, но лишени от материални измерения.

ВИТАМИНИ - в съня показват, че невидими тайни сили работят в твоя полза, и трябва да се възползваш от тях.

ВИТЛО - в съня ти е признак на големи способности и енергия, които таиш в себе си. Ако сънуваш, че витлото е счупено, значи някой или нещо ще ти попречи да се изявиш в целия си блясък и умения.

ВИТРИНА - ако гледаш през нея насън, значи ще бъдеш лишен от сладостите на живота. Ако разглеждаш витрини на магазини в съня си, ще се впуснеш във вихъра на развлеченията. Ако сънуваш, че чупиш витрина, пази се от злополука, нещастия, катастрофа. Ако миеш или аранжираш витрина, приятели ще ти споделят похожденията си.

ВИХРИ, ВИХРУШКА, ВИХЪР - насън съобщават за предстоящи интензивни промени - служебни рокади или динамичен развой на отношенията в семейството.

ВИЦ (виж АНЕКДОТ, ШЕГА) - ако чуеш или разказваш насън, ще станеш обект на подигравки и обиди.

ВИШНА - ако сънуваш, че ядеш вишни, ще се ядосваш. Ако видиш, береш или купуваш зрели вишни, чака те романтична връзка. Ако береш или видиш неузрели вишни, не давай вяра на любовни думи или обещания. Вишнево дърво ако сечеш насън, няма да получиш това, което са ти обещали.

ВКАМЕНЕН, ВКАМЕНЕЛОСТИ - да видиш насън животински или растителни вкаменелости, е знак за изява в областта на естествените науки. Ако себе си сънуваш вкаменен или като вкаменелост, значи ще направиш голямо откритие или рационализация.

ВКИСНАТ - ако насън усетиш миризма на вкиснато или видиш вкиснати храни, ще се разочароваш от приятел или от очакванията си.

ВКОЧАНЯСВАНЕ (виж БЯЛА СМЪРТ, ВДЪРВЕНИ). -

ВКУС, ВКУСВАНЕ, ВКУСЕН - ако сънуваш, че вкусваш от нещо и ти е вкусно, значи ти предстоят дребни житейски радости и удоволствия.

ВЛАГА, ВЛАЖНОСТ - ако насън видиш или усетиш, е сигнал за затруднено общуване с хората около тебе. Ако в съня ти влагата е свързана с особено неприятни чувства или представлява сериозна пречка, значи неспособността ти да осъществиш нормална комуникация може да ти коства съществени загуби и неприятности.

ВЛАГАЛИЩЕ (виж ПОЛОВИ ОРГАНИ). -

ВЛАДЕТЕЛ - ако видиш насън, хората ще ти се подчиняват. Себе си ако сънуваш като владетел, ще зависиш изцяло от нечия чужда воля.

ВЛАДИКА - да видиш в съня си, значи ще бъдеш измъчван и терзан от всевъзможни изкушения или съмнения. Себе си ако сънуваш като владика, скоро ще се покажеш в лоша светлина пред приятелите си или в службата.

ВЛАК (виж ВАГОН) - ако видиш в съня си да се движи, значи делата ти се развиват успешно и скоро ще се радваш на резултатите им. Ако е неподвижен, работата ти в момента е в застой. Ако насън пътуваш във влак, чака те бърз напредък. Ако в съня си изпуснеш влак, значи изпускаш златен шанс или губиш късмета си. Ако пътуваш в първа класа, ще имаш луксозна придобивка, ако обаче пътуваш в първа класа, но нямаш билет, значи мамиш себе си или другите. Ако пътуваш във втора класа, време е да се отърсиш от комплексите си. Ако насън бързаш за влак, ще получиш новини, а ако тичаш със или след влак, значи ще бъдеш изоставен от любим човек или пък съществено ще изоставаш в работата си. Ако насън видиш или участваш във влакова катастрофа, начинанията ти ще претърпят крушение. Ако видиш как влак прегазва човек, значи трябва да споделиш с някого проблемите си или мислите, които те терзаят, защото иначе те ще те смажат.

ВЛАКНА, ВЛАСИНКИ (виж КОНЕЦ, НИШКА) - че докосваш, ако сънуваш, ще пестиш пари. Ако насън видиш влакна или власинки, ще се радваш на домашен уют. Ако ги скубеш или разплиташ, ще се мъчиш да разкриеш някоя тайна.

ВЛАСТ (виж СИЛА) - ако имаш насън, значи ще реализираш някоя своя мечта, но това няма да те радва. Друг ако е овластен в съня ти, ще те плашат отговорностите ти.

ВЛАХ (виж РУМЪНЕЦ) - ако със сигурност знаеш, че човекът, когото си срещнал в съня си, е влах, значи ще се разболееш. Ти ако си влах насън, ще те измамят.

ВЛАЧЕНЕ, ВЛАЧИШ - ли нещо насън, ще ти се наложи да наваксваш в работата си.

ВЛЕДЕНЕН (виж ЗАМРЪЗНАЛ). -

ВЛЕКАЧ - ако видиш насън, близки или приятели ще ти помогнат в труден момент.

ВЛЕЧУГИ - ако видиш в съня си, значи ще се боиш от хората около себе си и няма да смееш да им се довериш.

ВЛИЗАНЕ, ВЛИЗАШ - ли в някаква сграда насън, ще се отдадеш на сексуални фантазии и плътски удоволствия.

ВЛИЯНИЕ, ВЛИЯТЕЛЕН - ако сънуваш, че си под някакво или нечие влияние, значи ще се проявиш като независим и непокорен. Ако сънуваш, че оказваш лошо влияние някому, ще злоупотребиш с доверието му. Ако сънуваш, че си влиятелна личност, успехите в работата няма да компенсират липсата на добри приятели. Ако в съня ти присъства някакъв влиятелен човек, ще се домогваш до благоразположението на вишестоящи.

ВЛОГ (виж БАНКОВА СМЕТКА) - че си откриваш и внасяш пари, ако сънуваш, ще започнеш нов успешен бизнес или старата ти работа ще потръгне. Ако теглиш пари от влога си или го закриваш насън, значи те чака сериозен финансов крах, фалит.

ВЛЪХВИ - да видиш насън, е добър знак: на тебе и на семейството ти предстоят големи радости, ликуване, щастие.

ВЛЮБЕН - че си, ако сънуваш, пази се от интриги или недоразумения, които могат да се превърнат в истински скандал. Ако насън видиш влюбена двойка, семейството ти ще укрепне и ще се сплоти. Ако сънуваш как някой ти казва, че е влюбен в тебе, любимият ти ще те измами или изостави.

ВМЕШАТЕЛСТВО - от всякакъв характер в съня е предупреждение да пазиш интимните си дела и проблеми далеч от хорските очи и уши.

ВМИРИСАН - ако насън видиш или усетиш вмирисана храна, вземи мерки, защото скоро може да обеднееш.

ВНИМАНИЕ, ВНИМАВАШ - ли насън, значи ти предстои още много да учиш и да се образоваш.

ВНОС, ВНАСЯНЕ (виж ИЗНОС, ТЪРГОВИЯ) - на стоки през граница насън е знак, че ще са ти необходими изключително търпение, ловкост и трезв ум, за да постигнеш желания резултат в работата си. Възможно е да претърпиш временни финансови затруднения или да поемеш допълнително отговорности.

ВНОСКА - че правиш на своя сметка, ако сънуваш, значи успех, замогване, придобивки. Ако насън изплащаш вноски, ти предстои да правиш дългосрочни инвестиции, едва след години работата ти ще даде резултати.

ВНУК, ВНУЧКА - че имаш, ако сънуваш, чакай гости отдалеч. Ще се видиш с приятели, които отдавна са ти липсвали. Ако видиш насън чужди внуци, близките ти ще се радват на дълъг живот и добро здраве.

ВОАЛ, ВОАЛЕТКА - ако носиш насън, ще ти се наложи да скриеш някоя истина от близък човек или от интимния партньор. Ако видиш, че друг носи воал, пази се от лицемерни приятели. Себе си ако видиш с булчински воал, чака те несподелена любов. Ако видиш булка с воал, ще чуеш лоши вести за добър приятел. Ако загубиш воала си, може да избегнеш болест. Ако себе си сънува