АНКЕТА

 

Харесва ли ви новият МОЛ Панорама ?

Да , много

Има много какво да се желае

Не

 

Съновник - списък от А до Я с предсказаните думи
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я 
САБОТАЖ - този рядък сън е добро предзнаменование: тревогите ти са напразни, а надвисналите проблеми ще се решат от само себе си.

САБЯ - сънуваш ли, ще ти отправят предизвикателство. Носиш ли я, готви се за продължителна вражда. Ако те раняват със сабя, ще имаш силен неприятел. Ти ако раняваш някого със сабя, ще надвиеш противник. Ако изгубиш сабята си, ще изгубиш честта си или уважението на околните към тебе. Счупена сабя в съня предсказва, че ти предстои неприятен разговор, а ръждясала - че ще накърнят достойнството ти.

САГА - в съня показва, че начинанията ти ще са обременени от твърде много проблеми и неприятни условности.

САЖДИ - ако видиш или чистиш насън, ще се опитваш да доказваш невинността си. Ако си изцапан с тях, чака те късмет в работата и в любовта.

САЗДЪРМА - ако видиш, купуваш или ядеш насън, наяве ти предстоят непредвидени празници и веселия.

САЙВАНТ (виж ЗАСЛОН). -

САК (виж КУФАР, ЧАНТА) - в съня е знак за приятно и полезно пътуване. Ако е празен, някоя твоя надежда няма да се осъществи. Претъпкан с разхвърляни дрехи или вещи сак предсказва хаотични или случайни печалби. Ако изгубиш сака си или ти го откраднат, трябва по-ревностно да пазиш позициите си и да защитаваш правата си.

САКАТ - че си, ако сънуваш, ще изпаднеш в зависимост, ще се подчиняваш някому. Друг ако е сакат, чака те успех чрез помощ от приятели.

САКЕ - пиеш ли в съня си, ще постигнеш важен успех в преговори или ще имаш значителна печалба. Друг ако пие саке, ще имаш трудни партньори и усложнения при работа с документи.

САКО - ако купуваш, мериш или носиш насън, ще се замогнеш и ще бъдеш ухажван от противоположния пол. Старо, скъсано или изцапано сако е знак за неуспех на някой твой план или идея.

САКСИЯ - видиш ли в съня си, ще спечелиш пари. Ако садиш цвете в нея, ще пестиш за черни дни. Счупена саксия е знак за непредвидени разходи или за опасност от дребна кражба.

САКСОФОН - ако сънуваш, ще те одумват. Ако свириш на него, ще изживееш несподелена любов. Друг ако свири на саксофон, очаквай слабо подобряване на финансовото ти състояние.

САЛ - видиш ли насън, наяве с мъка ще успяваш да балансираш между многобройните си задължения. Ако плаваш с него, налага се да позакърпиш семейния бюджет.

САЛАМ - ако видиш, купуваш или ядеш насън, очакват те семейни разногласия и кавги.

САЛАМАНДЪР - в съня е знак, че ще претърпиш беди и неволи, но ще успееш да се наложиш. Ако убиваш саламандър, значи сам унищожаваш и пропиляваш късмета си. Ако го видиш в огън, ще изоставиш любимия човек или ще изживееш отново стара любовна страст.

САЛАТА (виж ЗЕЛЕНЧУК, МАРУЛЯ) - приготвяш ли насън, пази се от болести. Ако я ядеш, ще те съжаляват, ще ти съчувстват и ще ти досаждат с глупави приказки. Плодова салата в съня означава приятна изненада от любим човек.

САЛОН - просторен ако видиш или си в него насън, ще имаш добра възможност за изява, напредване в професията или доказване на способностите. Фризьорски или козметичен салон е знак за предстояща промяна.

САЛФЕТКА - сънуваш ли, наяве ще успееш да се справиш със задача, която ти се е струвала непосилна. Ако я мачкаш или сгъваш, ще получиш дългоочаквано поощрение или важна светска покана. Ако се бършеш с книжна салфетка, ще те одумват, а ако е от плат - ще признаят заслугите ти. Мръсна салфетка в съня означава, че ще загубиш нечие уважение.

САЛЮТ (виж ЗАРЯ, ТОП, ТОПОВЕН ИЗСТРЕЛ). -

САМОБРЪСНАЧКА - в съня е предупреждение да се пазиш от необмислени постъпки, които може да ти костват сериозни загуби и да имат дълготрайни последици.

САМОВАР - в съня предвещава неразбирателство в дома или семейството ти.

САМОДИВА - сънуваш ли, наяве си хабиш силите в погрешна посока, пилееш средства и време за напразни надежди.

САМОЖЕРТВА - ако правиш насън, трудът ти ще бъде безплоден. Чужда саможертва е обещание, че ще получиш, каквото са ти обещали.

САМОЛЕТ - видиш ли в съня си, ще успееш в някое свое начинание. Ако се возиш в него, бързо ще преуспееш, ще се издигнеш в бизнеса и ще реализираш плановете си. Ако го управляваш, чака те главоломна кариера или шеметен успех. Самолетна катастрофа или приземяване на самолет в съня предсказва беди и проблеми. Военни самолети предупреждават да се готвиш за непредвидени изпитания.

САМОТА, САМОТЕН - ако си насън, наяве ще се доверяваш на неподходящ човек. Друг ако е самотен, чакай гости.

САМОУБИЙСТВО, САМОУБИВАШ - ли се насън, предстоят ти мигове и дни на несигурност и неизвестност. Друг ако се самоубива, значи сам си виновен за несполуките и нещастията си.

САМУР - кожа от самур в съня е знак за разточителство и безсмислени занимания.

САМУРАЙ - че си, ако сънуваш, ще се наложиш в труднодостъпна област. Друг ако е самурай, значи имаш верен помощник и приятел.

САН (виж РАНГ, ЧИН). -

САНАТОРИУМ - ако насън си в санаториум, значи здравословните ти опасения са абсолютно безпочвени и неоправдани. Друг ако е в санаториум, трябва да се консултираш с лекар.

САНДАЛИ - носиш ли в съня си, предстои ти нова романтична връзка. Ако са ти неудобни, очакват те глоби и данъци или непредвидени парични загуби. Ако ги обуваш или събуваш, ще сключиш успешна сделка. Изгубени, стари или скъсани сандали в съня са знак за разочарования и притеснения.

САНДВИЧ - ако приготвяш, купуваш или ядеш насън, може да пострадаш от прибързан акт на доверие към нов познат или от неразумна любовна връзка.

САНДЪК (виж КОВЧЕЖЕ, РАКЛА, СКРИН) - ако носиш или местиш насън, чака те тежък и неблагодарен труд. Ако отваряш празен сандък, ще се лишиш от имущество, но и от грижи. Ако е пълен, предстоят ти печалби, но и притеснения. Стар, счупен или мръсен сандък в съня предсказва неприятности или болести.

САНИТАР, САНИТАРКА - в съня са знак, че някой нарочно, умишлено пречи на напредъка ти. Ти ако си санитар или санитарка, ще търпиш загуби и разочарования.

САНКЦИЯ (виж НАКАЗАНИЕ). -

САНТИМЕТЪР (виж МЕТЪР). -

САПУН, САПУНЕНИ МЕХУРИ, САПУНИЕРА, САПУНИСВАНЕ (виж ПЯНА) - миеш ли се със сапун насън, ще бъдеш здрав и ще се радваш на почести. Ако друг се мие със сапун, трябва да пазиш честта си. Ако видиш обилна сапунена пяна, някой те лъже или заблуждава. Ако ти си сапунисан в съня си, пази се от ласкателства. Ако правиш или купуваш сапун, знай, че някой те подозира в нечисти мисли или сделки. Ако видиш или правиш сапунени мехури, пази се от измама и разочарования. Празна сапуниера е знак за неоснователни подозрения.

САПФИР - ако видиш или носиш бижу с този камък в съня си, значи мъдър приятелски съвет ще те спаси от фалит, ще те предпази от погрешна стъпка. Ако изгубиш сапфир, ще тъгуваш.

САПЬОР - в съня е предупреждение да бъдеш изключително внимателен в постъпките и начинанията си, да премисляш всеки свой ход. Ти ако си сапьор, напразно излагаш на риск постигнатото с толкова усилия.

САРДИНА - ако ловиш или ядеш насън, ще те ревнуват. Друг ако яде сардини, не проявявай излишна враждебност или подозрителност към новите си колеги или познати.

САРКОФАГ (виж КОВЧЕГ). -

САРМИ - приготвяш ли насън, ще криеш неприятни семейни тайни. Ако ядеш сарми, ще се радваш на добро здраве и мирен живот.

САТАНА (виж ДЯВОЛ). -

САТЕЛИТ, САТЕЛИТНА АНТЕНА - небесен сателит в съня е предупреждение да следваш собствената си интуиция и желания, а не чуждите съвети. Ако купуваш или поставяш сателитна антена в дома си, значи прекалено много ще се влияеш от мнението и приказките на околните.

САТЕН - ако видиш, купуваш, шиеш или докосваш насън, предстоят ти любовни завоевания.

САТИР - в съня е сигнал да не харчиш толкова много, да се въздържаш и да обуздаеш внезапните си пориви и изблици.

САТИРА, САТИРИК - в съня предупреждава, че не бива да предявяваш прекалено големи претенции, не искай повече, отколкото могат да ти дадат.

САТЪР - ако видиш или използваш насън, заплашен си от понижение или от сериозни щети.

САУНА - сънуваш ли, постигането на целите ти ще ти коства много средства и усилия, но ще ти донесе само разочарования. Ако си в нея, очаквай вест от чужбина или далечно пътуване.

САФРИД - в съня е предсказание за сърдечна тъга или неприятни спомени.

САЧ - ако видиш или готвиш нещо на сач в съня си, наяве ще те уважават и ценят в дома ти. Счупен сач е предсказание за развод, раздяла, раздор в семейството.

САЧМА - ако видиш или използваш насън, ще имаш дребни неприятности и главоболия. Ако разпиляваш или събираш сачми, ще се грижиш за по-млади членове на семейството си.

СБИВАНЕ (виж БИТКА, БИЯ). -

СБИРКА - ако организираш или посещаваш в съня си, ще имаш възможност да демонстрираш знанията или способностите си.

СБОГОМ - чуеш ли насън, ще срещнеш стар приятел. Ако се сбогуваш с някого, ще ти засвидетелстват вярност и постоянство в чувствата. Ако гледаш други хора да се сбогуват в съня ти, ще ти изневерят.

СБОР (виж СУМА или СЪБОР). -

СВАДА (виж КАВГА). -

СВАКО (виж ЧИЧО). -

СВАТ, СВАТБА, СВАТБАР, СВАТБЕНО ПЪТЕШЕСТВИЕ, СВАТОСВАНЕ, СВАТОСВАШ - ли някого в съня си, може да се разболееш. Тебе ако те сватосват, ще ти отнемат нещо, ще загубиш пари. Сватба ако сънуваш, чакат те неприятности и проблеми. Ако е собствената ти сватба, пази се от болести. Чужда сватба е знак за препятствия и неосъществени сделки. Ако насън си на сватбено пътешествие, ще претърпиш неуспех в начинанията си. Ако сънуваш сватбари, а не видиш сватба, пази се от нападение и от измамници.

СВЕДЕНИЕ (виж ИНФОРМАЦИЯ). -

СВЕЖ, СВЕЖЕСТ - усещането за свежест в съня е свързано с добри новини и приятни изненади.

СВЕКЪР, СВЕКЪРВА - ако насън видиш свекъра или свекървата си, предстоят семеен скандал, неприятност в дома ти. Ти ако си свекър или свекърва, е предупреждение да не даваш съвети и препоръки и да не се вслушваш в чужди напътствия.

СВЕНЛИВ - че си, сънуваш ли, ще пропуснеш изгодна възможност или рядък шанс. Друг ако е свенлив, трябва да си по-инициативен в личните си дела.

СВЕТЕЦ - видиш ли в съня си, наяве ти предстои тежко изпитание. Ти ако си светец, ще си патиш от минали грешки, ще ти припомнят стари провинения.

СВЕТИЛИЩЕ - в съня е знак, че ще ти поверят тайна, която трябва ревниво да пазиш.

СВЕТИЛНИК - в съня предупреждава, че настоящите ти прегрешения няма да се разминат безнаказано, въздържай се от необмислени действия.

СВЕТКАВИЦА - сънуваш ли, ще чуеш важна новина или ще станеш свидетел на голяма промяна. Ако поразява човек, къща, дърво или животно, предстоят ти загуби. Ако те удари тебе, ще се издигнеш, ще с сдобиеш с власт или пари. Далечни светкавици в съня са знак за скорошно веселие, а близка - за напразни надежди.

СВЕТЛИНА - ярка в съня е добро предзнаменование: очакват те здраве и щастие. Мъждукаща светлина обещава слаби успехи и преходни радости. Ако насън гасиш светлина, сам ще си навредиш, а ако я палиш, ще пожънеш успехи.

СВЕТОВЪРТЕЖ - имаш ли в съня си, не се доверявай на хората около тебе.

СВЕТОФАР - сънуваш ли, ще срещнеш някаква пречка в начинанията си. Мигащ светофар е знак за предупреждение. Повреден светофар сигнализира временно объркване и отклонение от правия път.

СВЕТУЛКА - ако видиш или успееш да уловиш насън, ще имаш голямо щастие или ще постигнеш успех в някоя наука.

СВЕЩ, СВЕЩНИК - ако видиш или купуваш свещи в съня си, ще се грижиш за благосъстоянието на семейството и близките си. Ако палиш свещ, ще имаш успехи, ще се радваш, ще те обичат. Друг ако пали свещ, ще се влюбиш. Ако сънуваш запалена свещ, ще се радваш на здраве. Догаряща свещ е знак за отслабване на жизнените сили, а ако гасиш свещ, ще се откажеш от нещо или ще изоставиш някого. Ако палиш свещ в църква, ще съжаляваш за нещо извършено. Ако пламъкът на свещта трепка, очаквай промени и новини. Ако сънуваш свещник с горящи свещи, ще имаш дълъг живот.

СВЕЩЕНИК - ако си насън, чакат те неприятности и проблеми. Друг ако е свещеник, очаквай обиди, нападки и клевети.

СВИДЕТЕЛ - на престъпление че си, ако сънуваш, ще постъпиш глупаво или в свой ущърб, воден от благородни подбуди. Друг ако е свидетел, ще благодариш някому за проявено милосърдие, съчувствие или помощ.

СВИДЕТЕЛСТВО (виж РАЗРЕШЕНИЕ, РАЗРЕШИТЕЛНО). -

СВИДЛИВ (виж СКЪП, СКЪПЕРНИК). -

СВИЖДАНЕ - ако отиваш на свиждане в съня си, чакай гости или приятелски събирания в дома ти. На тебе ако ти идват познати на свиждане, ще чуеш неприятни новини или желанията ти няма да се сбъднат.

СВИЛА (виж КОПРИНА). -

СВИНЯ, СВИНАРНИК (виж ПРАСЕ) - сънуваш ли свиня, ще имаш печалби и късмет. Ако я храниш, чакат те успехи в работата и в личния живот. Ако я колиш, ще се освободиш от бреме и тежести. Свиня с малки прасенца в съня е знак за придобивки в дома. Мършава или мъртва свиня е предсказание за загуби и щети. Дива свиня вещае опасност, а много свине предсказва сплетни и интриги. Празен свинарник ако видиш насън, ще откриеш, че те мамят или експлоатират.

СВИРКА, СВИРЕНЕ - ако насън си правиш дървена свирка, ще ухажваш или ще ласкаеш някого. Ако свириш с нея, е предупреждение да не се натрапваш и да не злоупотребяваш с оказаното ти внимание или доверие. Ако друг свири със свирка, внимавай какви съвети и напътствия следваш. Локомотивна или реферска свирка в съня е предупреждение за опасност. Свирене с уста е съобщение, че ще се страхуваш от нещо.

СВИСТЕНЕ - чуеш ли насън, ще се ядосваш от незаслужени укори и явна несправедливост.

СВОБОДА, СВОБОДЕН - "в съня обещава разбирателство и щастие; ще намериш спокойствие след много перипетии."

СВОД - сънуваш ли, ще постигнеш желанията си. Свод на църква обещава щастие и успех за начинанията ти.

СВОДНИК, СВОДНИЦА - ако си насън, значи властта, позициите или способностите ти са измамни и съмнителни. Друг ако е сводник или сводница, разчиташ на несигурни хора или си се свързал с измамници.

СВРАКА - "сънуваш ли, ще научиш неприятни новини от клюкар или интригант; ще те жегнат лоши думи на неприятел."

СВРЕДЕЛ - ако видиш или използваш насън, предстои ти да дълбаеш в неплодотворни дейности.

СВРЪЗКА, СВЪРЗВАНЕ - в съня ти предрича неприятна изненада, внезапна промяна на пановете или разочарование от постигната цел.

СВЪРТАЛИЩЕ - на престъпници ако видиш или си в него насън, наяве неволно ще си навлечеш беля, ще пострадаш от любопитството или безразсъдството си.

СГЛОБЯВАНЕ, СГЛОБЯВАШ - ли нещо насън, ще докажеш способностите си, ще получиш изгодни предложения или ще се срещнеш и ще се обвържеш с отдавна забравен човек.

СГОДЯВАНЕ (виж ГОДЕЖ). -

СГРАДА (виж ЗДАНИЕ) - ако гледаш насън, очаквай съществена промяна в живота си. Ако сградата е голяма и хубава, ще постигнеш по-висок жизнен стандарт. Ако е малка, спретната, уютна или кокетна, ще се задомиш или пък чакай интересни новости в семейството. Ако е запусната и грозна, готви се за проблеми. Ако е в процес на строеж, постепенно ще излезеш от труден период. Ако влизаш в нея, ще осъществиш амбициите си. Ако в съня ти сградата рухне, пламне или се разклати, наяве ще попречат на желанията и плановете ти.

СГУРИЯ - в съня предвещава неочаквани и за самия тебе печалби.

СДЕЛКА - сключваш ли в съня си, значи наяве някъде допускаш грешка, сметките или плановете ти не са правилни или перспективни. Ако разваляш сделка, ще се окаже, че си бил прав за нещо.

СДОБРЯВАНЕ, СДОБРЯВАШ - ли се с някого насън, чака те радост. Ако други се сдобряват, близките или роднините ти ще благоденстват.

СДРУЖЕНИЕ (виж СЪДРУЖИЕ). -

СЕАНС (виж СПИРИТИЗЪМ). -

СЕВЕР, СЕВЕРЕН ПОЛЮС, СЕВЕРНО СИЯНИЕ - "север в съня е предсказание за болест или неизвестност. Ако си на Северния полюс, след много перипетии ще откриеш правилната посока в живота си, ще намериш вярното решение на някой наболял проблем. Ако сънуваш северно сияние, ще храниш напразни надежди, предстои ти голямо разочарование; дори и да постигнеш целите си, няма да им се радваш."

СЕДАЛКА - видиш ли насън, шансът ще е на твоя страна, ще ти провърви. Ако сядаш на нея, ще имаш късмет в хазартни игри. Ако е счупена или мръсна, съдбата може да ти изиграе лоша шега.

СЕДЕМ - това число в съня е знак за постигане на успех и съвършенство: ако се потрудиш, ще реализираш всичките си желания и стремежи.

СЕДЕФ - сънуваш ли, ще те измамят или ще те отхвърлят в любовта. Накити със седеф са знак за сърдечна тъга.

СЕДЛО - ако видиш насън, ще те изненадат, ще те похвалят или ще те възнаградят. Ако оседлаваш кон, предстоят ти славни времена.

СЕДЛОВИНА - в съня означава, че ти предстоят интересно пътуване, нови срещи и запознанства, бягство от уседналия живот.

СЕДМИЦА - "дните на седмицата в съня имат различно значение: понеделник - чакат те работа, ново начинание, делови ангажименти и битови грижи; вторник - провал в новите планове, не поемай ангажименти, избягвай сделки и пътувания; сряда - имаш всички изгледи за успех, можеш да рискуваш, доходите ти ще се повишат; четвъртък - имаш възможност да се изявиш и да се докажеш като специалист, но не се увличай; петък - шанс за професионална или емоционална победа, сбъдване на желание; събота - нуждаеш се от почивка или преосмисляне на ситуацията, трябва да отделиш повече внимание на затлачените проблеми; неделя - очаквай промени, ще се радваш на успехи, щастие и любов."

СЕДЯНКА - сънуваш ли, ще чуеш клюки и интриги. Ако си на седянка, ще тъгуваш или ще страдаш от скука и самота.

СЕЗОН - "смяна на сезоните в съня е предупреждение да не избързваш и да не се втурваш слепешком в разгара на събитията; по-добре изчакай и обмисли отново действията си."

СЕИТБА, СЕЕШ - ли в съня си, наяве ще постигнеш добри резултати или печалби с честен труд и много постоянство. Друг ако сее, пази се - някой може да ти навреди или да те ограби.

СЕЙФ (виж КАСА). -

СЕКИРА - ако видиш или използваш насън, пази се от всевъзможни опасности. Ако си изгубил секирата си, ще претърпиш поражение.

СЕКРЕТ - телесните секрети в съня се свързват с издаване на тайни или разкриване на непочтени афери, на слабости или на проблеми.

СЕКРЕТАРКА - ако си насън, значи имаш навици или недостатъци, които ти пречат да се реализираш, страдаш от лошия си характер. Ако имаш секретарка, предстои разрастване на бизнеса ти, ще се замогнеш. Телефонен секретар в съня е предупреждение за лъжа или невярна новина.

СЕКС, СЕКСУАЛНИ ПЕРВЕРЗИИ - ако насън си участник в сексуален акт и това ти доставя удоволствие, ще се радваш на приятни изживявания наяве и ще успееш да сложиш ред в делата си. Ако сънят е оставил неприятни усещания, очаквай притеснения, проблеми и объркване в интимния или професионалния ти живот. Ако си само наблюдател на сексуален акт, значи затрудненията ти се дължат на собствената ти нерешителност и инертност. Сексуални перверзии в съня показват, че имаш някакъв емоционален или физиологичен проблем и се нуждаеш от специализирана помощ.

СЕКТА - ако основаваш или си член на секта насън, наяве ще останеш неоценен, отхвърлен и пренебрегнат. Друг ако е член на секта, избягвай съмнителните съдружия и познанства.

СЕКУНДА - в съня показва, че до постигането на успехите или победите ти има още много време и дълги месеци труд.

СЕЛО, СЕЛЯНИН - намираш ли се в непознато село насън, наяве ще се тревожиш за познат човек, а ако си в познато или в родното ти село, предстоят ти усилена работа и непредвидени разходи. Ако сънуваш голямо и хубаво село, ще се замогнеш или ще те уважават, а ако е малко, бедно или отблъскващо - ще те сполети беда. Много села в съня предсказват непредвидени усложнения, а ако сънуваш селянин или селянка, ще се опитат да те компрометират. Ако говориш или се ръкуваш със селянин или селянка, очаква те голям и безсмислен спор. Ти ако си селянин или селянка, предстоят ти трудности, но ще ги преодолееш.

СЕМАФОР (виж СВЕТОФАР). -

СЕМЕ, СЕМЕНА, СЕМКИ - видиш ли насън, ще те терзаят напразни опасения. Ако ги сееш, не след дълго ще можеш да се хвалиш с успехите си. Ако чоплиш семки, ще имаш дребни неприятности. Ако видиш покълнали семена, поведението или заслугите ти не са останали незабелязани.

СЕМЕЙСТВО (виж РОД) -

СЕМЕЙСТВО (виж РОД) - че имаш, ако сънуваш, ще постигнеш някакъв труден успех, ще можеш да разчиташ на приятелите си. Ако видиш собственото си семейство, ще се застъпваш за близък или роднина.

СЕМИНАРИЯ, СЕМИНАРИСТ - в съня предупреждава да не се отклоняваш от набелязаните цели и планове, да се въздържаш от съблазни и изкушения, колкото и невинни да изглеждат.

СЕНАТОР - ако си насън, ще те помолят за услуга. Друг ако е сенатор, предстоят ти издигане в обществото, подобряване на социалното положение.

СЕНЗАЦИЯ - в съня е предупреждение да се пазиш от измами и заблуди, да си нащрек и да очакваш всевъзможни неприятни изненади.

СЕННИК (виж ЗАВЕСА, ЩОРА) - в съня е съобщение, че е по-добре да изчакаш по-добри времена за реализация на плановете си, не избързвай и не се натрапвай много в очите на вишестоящите.

СЕНО - ако сънуваш, ще изгубиш нещо ценно. Ако го косиш, прибираш или храниш добитък с него, ще имаш успехи в любовта и интимния живот. Ако насън спиш в сено, наяве ще се радваш на лукс и разкош. Горящо сено е знак за нещастие, а копа сено - за изобилие в дома ти. Ако сеното в съня ти е сухо, ще се радваш на здраве, а ако е влажно - ще съжаляваш за направена покупка или за сключена сделка.

СЕПАРЕ - в съня е подкана да не криеш възможностите си, да не се стесняваш или спотайваш, а да действаш.

СЕПТЕМВРИ - месец в съня обещава, че скоро събитията ще се променят към по-добро.

СЕРВИЗ - за хранене в съня е знак, че успехите ти ще ти костват много усилия и средства. Автосервиз показва, че временно ще срещнеш трудности и усложнения в работата си. Ако работиш в сервиз, неприятни хора ще те преследват или ще те тормозят с необосновани претенции.

СЕРВИТЬОР, СЕРВИТЬОРКА - ако си насън, ще спечелиш пари чрез лесна, но неприятна работа. Друг ако е сервитьор или сервитьорка, предстоят ти недоразумения с началниците или с интимния партньор.

СЕРГИЯ (виж ТЕЗГЯХ, ЩАНД). -

СЕРЕНАДА - изнасяш ли в съня си, ще се влюбиш. Ако на тебе ти правят серенада, ще те ухажват или ще флиртуваш.

СЕРЖАНТ - че си, ако сънуваш, чакай щастлив развой на настоящите проблеми. Друг ако е сержант, не разчитай на случайното стечение на обстоятелствата или че неприятностите ще изчезнат от само себе си.

СЕРИЯ, СЕРИАЛ - в съня показват, че допускаш грешка или че се доверяваш на непроверени, несигурни хора.

СЕСТРА - че имаш, сънуваш ли, ще се радваш на добро здраве, щастие и успехи. Сестра си ако видиш насън, чака те среща с обичан човек.

СЕЧ, СЕЧИЩЕ, СЕКАЧ, СЕЧЕШ - ли дърва насън, чакат те трудности и неволи. Друг ако сече дърва, значи някой неволно ти пречи. Ако сънуваш сечище, ще научиш неприятни новини.

СИ ДИ РОМ (виж ДИСК). -

СИВ - цвят в съня предсказва, че ще успееш да балансираш в трудна ситуация, ще се чувстваш самотен и пренебрегнат или ще докажеш мъдростта, зрелостта и самостоятелността си.

СИГНАЛ - че даваш, ако сънуваш, ще се случи нещо, което отдавна си отписал, забравил или изоставил като идея. Ако друг ти дава сигнал, стар познат отново ще се намеси в живота ти.

СИЛА - ако придобиваш насън, наяве ще те победят или изпреварят в начинанията ти. Друг ако е силен, очаквай приятелска подкрепа във важен момент.

СИЛАЖ, СИЛАЖНА ЯМА - в съня предупреждават, че има опасност да изгубиш или да пропилееш спечеленото.

СИЛУЕТ - тъмни силуети в съня са знак за приближаващи проблеми или за прикрити противници.

СИМВОЛ - ако чертаеш или разгадаваш насън, любовта ти ще остане несподелена, а чувствата ти - неразкрити или неразбрани.

СИМПАТИЯ - изпитваш ли към някого в съня си, ще се подведеш от погрешна преценка, ще загубиш заради непроверена информация.

СИМФОНИЯ - в съня показва, че работата ти върви добре, радваш се на подкрепа и единомислие в дома или на работното ти място.

СИН - че имаш, ако сънуваш, ще се заемеш с нова и перспективна работа, ще си поставиш големи цели. Ако насън видиш сина си, значи не си доволен от себе си, обвиняваш се или си прекалено взискателен.

СИН - цвят в съня показва, че ти предстои заслужена почивка, че ще възродиш надеждите си или че любим човек ще те отблъсне, ще се отчужди от тебе.

СИНАГОГА - в съня ти предсказва лесно богатство, бърза печалба, добри доходи и благоденствие.

СИНАП - сънуваш ли, ще ти тежи някоя изоставена работа или просрочено задължение. Ако насън ядеш синап, ще бъдеш здрав.

СИНДЖИР (виж ВЕРИГА). -

СИНДИКАТ - в съня предсказва, че ти предстоят активна общественополезна работа, изяви и усилена дейност сред хората.

СИНИГЕР - ако видиш или чуеш насън, ще имаш успех, ще се радваш с приятели, ще се веселиш в компания.

СИНИНА (виж ОТОК) - че имаш, сънуваш ли, ще ти припомнят стари прегрешения. Друг ако има синини по тялото си в съня ти, ще се срамуваш заради чужди грешки и недостатъци.

СИНОД - в съня показва, че амбициите и домогванията ти правят лошо впечатление на вишестоящите. Въздържай се от натрапничество.

СИНОПТИЧНА ПРОГНОЗА - ако слушаш или правиш насън, наяве ще се влюбиш в непостоянен, вятърничав партньор.

СИНОР (виж ГРАНИЦА). -

СИНТЕЗАТОР - ако видиш или използваш насън, не бързай да се хвалиш с успехите си или не се опитвай да присвояваш чужди заслуги и печалби.

СИНХРОН, СИНХРОННО ПЛУВАНЕ - в съня показва, че нещо в плановете ти ще се обърка, очаквай непредвидена промяна.

СИНЧЕЦ - ако видиш или береш насън, ще узнаеш, че някой тайно е влюбен в тебе, или пък ще разбереш, че нечии ухажвания и внимание са изцяло користни.

СИПЕЙ - сънуваш ли, ще търпиш загуби. Ако се изкачваш или слизаш по него, всичките ти усилия ще бъдат напразни и безрезултатни.

СИРАК, СИРОПИТАЛИЩЕ - ако сънуваш, че си сирак, някоя твоя радост ще бъде помрачена. Ако друг е сирак, ще намериш приятел и изповедник. Ако насън си в сиропиталище, очаквай грижи и неприятности.

СИРЕНА - в съня е предсказание за смъртна опасност. Избягвай пътуванията и рискованите начинания.

СИРЕНЕ - ако видиш или купуваш насън, ще те измамят или подведат. Ако го ядеш, ще се разболееш. Много солено сирене в съня е знак за ядове, а прясно сирене показва грижи, свързани с близък човек. Синьо сирене е предупреждение срещу излишната разточителност, а пушено, топено, шопско и пр. сирене съобщава, че сам не знаеш какво точно искаш и към какво се стремиш.

СИРОМАХ (виж БЕДЕН). -

СИТО - сънуваш ли, предстоят ти безплоден труд, напразни усилия. Ако пресяваш нещо със сито, чакат те загуби, непредвидени разходи, харчлък.

СИТОСТ - ако изпитваш насън, наяве те очакват тревоги и грижи, ще страдаш от недоимък и бедност.

СИФИЛИС - сънуваш ли, че си болен от сифилис, напразно се страхуваш или се срамуваш от поведението си. Друг ако страда от сифилис, трябва да се избавиш от хората, които те карат да се чувстваш виновен.

СИФОН - в съня предсказва, че някой близък ще те моли за помощ. Повреден сифон съобщава, че твой приятел или роднина е в беда.

СИЯНИЕ - в съня е знак за измамни надежди, за красиви обещания, които обаче няма да бъдат изпълнени, и за мечти, които не могат да бъдат осъществени.

СКАЗАНИЕ (виж ЛЕГЕНДА, МИТ, ПРИКАЗКА). -

СКАКАЛЕЦ - ако сънуваш, значи не можеш да разчиташ на приятелите си. Ако са много скакалци, чакай беда, краткотрайно нещастие. Ако улавяш скакалец, ще отмъстиш някому. Мъртви скакалци в съня са предсказание за финансови проблеми.

СКАЛА - видиш ли в съня си, предстоят ти трудност в работата, неочаквана пречка или непреодолимо препятствие ща осуети плановете ти. Ако се катериш по скала, упорството и постоянството ти ще бъдат достойно оценени. Падаща скала в съня е сигнал за сериозна опасност.

СКАЛП (виж ЧЕРЕП). -

СКАМЕЙКА (виж ПЕЙКА или ЧИН). -

СКАНДАЛ - ако правиш насън, значи имаш нечиста съвест, нещо ти тежи и трябва да се опиташ да поправиш грешките си. Ако си страничен наблюдател на скандал, предстои ти да се справиш с някакъв сложен проблем

СКАРА - сънуваш ли, значи се замесваш с някаква нечиста сделка - трябва още веднъж да премислиш всичко, преди да се втурнеш в тази авантюра. Ако печеш месо или друга храна на скара, ще хабиш времето си да уреждаш проблемите на роднини и познати. Ако ядеш кебапчета, шишчета и т. н., посъветвай се с близки или приятели, преди да предприемеш някоя по-значителна финансова или друга крачка.

СКАРВАНЕ - с близък или приятел в съня е знак, че трябва да послушаш напътствията на някой уважаван човек. Ако се караш с непознат, следвай собственото си мнение и интуиция.

СКАФАНДЪР - ако сънуваш, ще изпитваш сексуални затруднения. Ако си облечен в скафандър, предстоят ти неприятни изпитания.

СКАЧАНЕ, СКАЧАШ - ли насън, с лекота ще постигаш успехи и победи. Ако прескачаш яма, ров, трап и т. н., ще избегнеш опасност, а ако прескачаш бариера, ще надминеш себе си, ще изненадаш околните с възможностите и постиженията си. Ако скачаш отвисоко, положението ти не е стабилно, може да изгубиш позициите си. Скачане на ластик или на въже в съня е знак, че си започнал опасна игра и всяко хитруване може да ти коства проблеми. Подскачане на куц крак е съобщение, че ще се лишиш от приятел, от помощник или от подкрепа. Ако друг подскача, може да чуеш неверни новини или да се оставиш да те заблудят. Висок скок в съня е знак, че си си поставил твърде високи цели.

СКЕЙТБОРД - ако видиш насън, значи поемаш необмислени рискове. Ако го караш, ще имаш бърз успех, но съпроводен с много опасности, нерви и инфарктни ситуации.

СКЕЛЕ - сънуваш ли, трябва да имаш повече търпение - желанията ти няма да се изпълнят скоро. Ако ти си на скелето, съдбата и успехът на начинанията ти все още са под въпрос.

СКЕЛЕТ - човешки в съня е знак за нещастия, болест и загуби. Животински скелет предрича измъчен успех или трудно спечелено богатство. Жив скелет ако сънуваш, ще се излекуваш от болест, ще се спасиш от опасност. Скелет в музей или в медицински кабинет е знак за новости около имуществен въпрос.

СКЕНЕР - в съня предупреждава да пазиш ревниво тайните си и подробностите от личния си живот.

СКИ, СКИОР - ако сънуваш, значи имаш сериозен проблем, който отдавна отказваш да решиш. Ти ако си скиор, ще изпитваш финансови затруднения. Ако насън изгубиш ските си, ще изгубиш свой верен помощник. Счупени ски означават неразбирателство между сътрудниците ти. Ски-спускане е знак, че предприемаш необмислени авантюри, а ски-скокове предупреждават за голяма опасност.

СКИМТЕНЕ - чуеш ли насън, някой ще те помоли за помощ - не му отказвай, дори да е твой враг.

СКИНХЕД, СКИНАР - в съня са обещание за лесни успехи, бързи печалби и влиятелни приятели. Себе си ако сънуваш като скинар, ще се разочароваш от приятелите си.

СКИПТЪР - ако видиш или държиш насън, ще те повишат в службата, ще се проявиш като глава на семейството си или ще постигнеш големи сексуални подвизи.

СКИТНИК (виж БЕЗДОМЕН) - сънуваш ли, неочаквано ще получиш помощ. Ти ако си скитник, пази се от съмнителни познанства, не се предоверявай. Ако в съня си прогониш скитник, ще пропуснеш важна среща.

СКИЦА, СКИЦИРАНЕ (виж РИСУВАНЕ). -

СКЛАД - видиш ли насън, ще те съблазнява възможността за лесна и бърза печалба. Ако слагаш стоки в склад, ще се замогнеш, семейството ти ще благоденства. Ако работиш в склад, ще ти искат пари на заем.

СКЛЕРОЗА - че имаш, ако сънуваш, ще се опитат да те обидят или наранят. Друг ако страда от склероза, ще се отнесеш несправедливо към близък приятел или колега.

СКЛОН - изкачваш ли насън, с много усилия ще преодолееш препятствие в работата си. Ако слизаш по склон, ще се оставиш на течението на съдбата, няма да се съпротивяваш на проблемите си.

СКОБА - в съня е предсказание, че ще те уговарят и предумват да направиш нещо против волята си.

СКОК (виж СКАЧАНЕ). -

СКОПЯВАНЕ, СКОПЕН - че си, сънуваш ли, страховете ти са напразни - ще постигнеш големи сексуални успехи и завоевания. Друг ако е скопен, чака те пълен провал в интимния живот. Скопяване на животно в съня е предсказание, че бързо ще решиш всичките си проблеми, ще пребориш силен противник.

СКОРЕЦ - ако видиш или чуеш да пее в съня ти, скоро ще изгубиш близък човек.

СКОРОСТ - ако увеличаваш или ако се движиш с голяма скорост насън, наяве бързо ще постигнеш главоломен успех. Ако усещането от съня е неприятно, значи ще направиш грешка поради липса на време или на достатъчно увереност в силите ти.

СКОРПИОН - сънуваш ли, напразно се радваш. Ако те ухапе, някой твой таен неприятел ще ти навреди.

СКОТОБОЙНА - в съня е предупреждение да не бъдеш толкова строг и взискателен, защото самият ти ще станеш обект на критики и тежки присъди.

СКРЕЖ - ако сънуваш, ще имаш осигурен и охолен живот, но лишен от силни емоции и споделени страсти.

СКРИБУЦАНЕ (виж СКЪРЦАНЕ). -

СКРИВАЛИЩЕ - търсиш ли насън, ще съжаляваш за някоя своя постъпка. Ако си в скривалище, значи лесно можеш да се справиш с някой проблем, стига да потърсиш съвет или да се довериш на приятел. Друг ако е в скривалище, ще се срамуваш или ще имаш нечиста съвест.

СКРИН - в съня показва, че ще научиш нещо изненадващо за свой близък. Ако слагаш дрехи в него, ще пестиш, ще заделяш бели пари за черни дни.

СКРИПЕЦ - ако видиш насън, успехите ти ще са трудни и измъчени, ще костват усилията, средствата и подкрепата на много хора.

СКРОМЕН - че си, сънуваш ли, ще те обиждат и ще ти се подиграват. Друг ако е скромен, ще извършваш или ще понасяш несправедливости.

СКРЪБ - в съня ти предвещава радост наяве. Ако друг скърби, ще чуеш добри новини или ще те съжаляват без нужда.

СКУБЕНЕ, СКУБЕШ - ли си косите насън, наяве сам ще си навредиш, твоя ще е вината за нещастията и неприятностите ти. Ако скубеш чужда коса, по нечестен начин ще победиш враг. Ако друг скубе твоята коса, ще те оберат, ще ти отнемат предимството или постиженията. Ако сънуваш други да си скубят косите, ще се възползваш от нечия слабост, ще ползваш чужди облаги.

СКУКА - в съня предсказва нерви, терзания и напрежение наяве. Друг ако скучае, ще си потиш от незаинтересоваността или небрежността на сътрудниците си.

СКУЛПТОР, СКУЛПТУРА (виж СТАТУЯ) - сънуваш ли се като скулптор, ще имаш възможност да реализираш своя интересна и перспективна идея. Друг ако е скулптор, ще получиш примамливо предложение, но не бързай да го приемаш. Ако разглеждаш скулптури, трябва по-внимателно да се вгледаш в собствените си проблеми и положение, преди да се втурнеш да оправяш чуждите.

СКУМРИЯ - ако ловиш или купуваш насън, ще имаш лъжливи или неверни приятели. Ако я печеш или ядеш, чакат те неприятности, загуби, огорчения.

СКУОШ - играеш ли в съня си, наяве сам си създаваш врагове, сам настройваш хората срещу себе си.

СКУТ (виж ПРЕГРЪДКА). -

СКЪП, СКЪПОТИЯ, СКЪПЕРНИК - ако купуваш нещо скъпо насън, наяве ще се радваш на неочакван приход. Ако продаваш нещо на висока цена, ще търпиш загуби и разходи. Ако се сънуваш като скъперник, значи все повече ще обедняваш, а ако друг е скъперник, ще имаш щедър приятел или покровител.

СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК - в съня е обещание за успех и щастие. Ако намериш скъпоценен камък, ще имаш късмет, а ако го изгубиш, ще плачеш и ще търпиш лишения. Ако сънуваш много скъпоценни камъни, ще забогатееш, но ако ги държиш в ръцете си или ги носиш като бижута, предстоят ти неприятности, интриги, щети.

СКЪПОЦЕННОСТ - че притежаваш, сънуваш ли, чака те голяма радост, ще имаш важна придобивка. Ако изгубиш скъпоценност, готви се за беда, ще изгубиш нещо важно в живота си.

СКЪРЦАНЕ - чуеш ли насън, предстоят ти разправии или подмолни, задкулисни игри и интриги.

СКЪСАНИ - дрехи, предмети и въжета в съня са знак за загуби, нищета, нещастия, трудности в работата.

СЛАБ (виж ДИЕТА, ТЪНЪК) - че си, ако сънуваш, с мъка ще постигаш успехите или печалбите си. Ако отслабваш, има опасност да те победят конкурентите ти. Друг ако е слаб, ще те молят за помощ, заем, застъпничество. Ако насън отслабват силите ти, ще изгубиш позициите си или любовта на близък човек.

СЛАВА - в съня е знак, че ненужно се хвалиш и самоизтъкваш.

СЛАВЕЙ - сънуваш ли, чакай гости. Ако го чуеш да пее, някой ще ти признае любовта си. Славей в клетка в съня означава, че ще ти тежат семейните или брачните отношения и задължения. Болен или мъртъв славей предсказва семейно нещастие.

СЛАДКАР, СЛАДКАРНИЦА, СЛАДКИШ, СЛАДКО - "ядеш ли сладки неща насън, очаквай неприятности и интриги. Ако приготвяш сладкиши, вариш сладко или печеш дребни сладки, ще се радваш на успехи, ще се гордееш с постиженията си, ще се хвалиш. Ако си в сладкарница, ще се оставиш да те залъгват или заблуждават; ще се подведеш от ласкатели. Ако работиш в сладкарница насън, предстоят ти щети и завист."

СЛАДОЛЕД - ако видиш или ядеш насън, наяве може да се разболееш. Друг ако яде сладолед, чакат те веселие и радостни събития.

СЛАМА - ако видиш, носиш, складираш или храниш с нея добитък в съня си, наяве ти предстоят трудности, болести, неплодотворни усилия, загуби. Сламено чучело означава досаден ухажор. Сламена шапка носиш ли, с лекота ще се измъкнеш от конфузия, ще се отървеш от проблем. Ако в съня къщата ти е със сламен покрив, ще гледаш с леко око на неприятностите си.

СЛАМКА - пиеш ли през сламка насън, ще пропиляваш добрите си възможнос