АНКЕТА

 

Харесва ли ви новият МОЛ Панорама ?

Да , много

Има много какво да се желае

Не

 

Съновник - списък от А до Я с предсказаните думи
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я 
РАБАТ (виж НАМАЛЕНИЕ, ОТСТЪПКА). -

РАБОЛЕПИЕ - в съня показва, че трябва да обърнеш повече внимание на семейството и близките си и да проявиш повече твърдост в служебните дела.

РАБОТА - вършиш ли насън, ще имаш добри доходи и семейството ти ще живее в изобилие и разбирателство. Ако търсиш работа, значи вървиш по прав път, увеличаваш шансовете си за успех и печалба. Ако изоставяш някоя работа, ще търпиш загуби и лишения. Ако даваш някому работа, ще ти се отплатят за сторена услуга. Ако гледаш друг да работи, ще прахосваш лесно спечелени пари.

РАБОТИЛНИЦА, РАБОТНИК, РАБОТОДАТЕЛ - ако насън си в работилница, очаква те материален и емоционален подем. Ако си работник, ще си удовлетворен от работата си, ще имаш печалби. Друг ако е работник, ще преуспееш чрез добри приятели. Ако в съня си ти си работодател, ще се гордееш. Друг ако е работодател, има опасност от смяна на работата.

РАВЕНСТВО - постигаш ли в състезателна игра насън, ще се чувстваш неуверен в силите си или ще се поддадеш на сантименталност и кавалерски чувства. Ако се бориш за равенство, наяве ще навредиш на шансовете си за печалба или по-добра кариера.

РАВИН - в съня е знак за успех в работата. Ако не си евреин, а се сънуваш като равин, ще бъде оклеветен и низвергнат.

РАВНЕЦ - в съня е знак, че ще се избавиш от болест или срам.

РАВНИНА (виж ДОЛИНА, ПОЛЕ) - ако видиш или ходиш по нея насън, успехите ти ще дойдат леко и безпроблемно.

РАВНИЩЕ (виж НИВО). -

РАВНОВЕСИЕ - опитваш ли се да пазиш насън, значи колебанието и нерешителността ще ти изиграят лоша шега или ще те провалят.

РАВНОСМЕТКА - правиш ли насън, ще завоюваш одобрението на важна особа.

РАГУ - ако приготвяш или ядеш в съня си, ще пилееш много средства и време за незначителни неща, а трябва да пазиш силите си за по-съществени проблеми.

РАДАР - ако насън видиш или използваш, ще получиш информация, която ще ти даде възможност да изпревариш конкурентите си.

РАДЖА - в съня е знак за екзотичен, влиятелен и опасен любовник.

РАДИАТОР - студен в съня е знак за отчуждаване от близък или приятел. Ако купуваш или включваш радиатор, наяве не губи време в напразни съжаления, преосмисляния и разкаяния, а се заеми с пряката си работа. Прекалено горещ радиатор е предупреждение да не се поддаваш на странични от брачното ложе съблазни, както и решително да се откажеш от някоя сделка, ако ти се струва непочтена или незаконна. Ако насън поправяш развален радиатор, значи нещо в любовния ти живот понакуцва.

РАДИАЦИЯ - в съня е сигнал старателно да избягваш рискове и опасности поне няколко месеца напред.

РАДИО - видиш ли насън, ще те преследват неверни слухове и интриги. Ако го купуваш, ще се опиташ да създадеш някому радост, но ще се провалиш. Ако слушаш радио, ще узнаеш новини. Друг ако слуша радио, ще разкриеш тайна. Силно включено радио в съня е знак, че ще те обвиняват. Приятна музика от радио е предсказание за мигове на разбирателство и уют в семейството. Ако чуеш гласа си по радиото, ще бъдеш раздвоен, ще изпитваш противоречиви чувства.

РАДОСТ - ако изпитваш насън, е добър знак: очаквай хубави новини и приятни изживявания. Друг ако се радва, ще имаш дребни щети и загуби.

РАЖДАНЕ, РАЖДАШ - ли в съня си, за мъж предвещава непосилни трудности, а за жена - освобождаване от огромно бреме. Ако гледаш раждане, ще станеш свидетел на или участник в безсмислен кавга. Раждане на животинче е знак за нов приятел или за благоприятни времена. Ако е собственото ти раждане, чака те далечен път. Трудно раждане означава, че предсказанието е отдалечено във времето, а леко и безпроблемно раждане - че скоро можеш да се надяваш на промени.

РАЗБИРАНЕ, РАЗБИРАТЕЛСТВО - в съня е добър знак: ще срещнеш морална и ще осигуриш материална подкрепа за идеите си, ще ти потръгне.

РАЗБОЙНИК - сънуваш ли се като разбойник, ще те наградят или похвалят за нещо. Друг ако е разбойник, пази се от разочарования и незначителни загуби. Ако си жертва на разбойници, ще се впуснеш в рисковано начинание.

РАЗВАЛЕН - уред в съня е знак за пречка в работата. Ако го поправиш, ще успееш да преодолееш трудностите и спънките. Развалена храна сънуваш ли, очаквай лоши приказки и подмолни врагове. Ако ядеш развалена храна, ще се разболееш.

РАЗВАЛИНА - ако насън видиш или се разхождаш сред развалини, ще постигнеш успех. Древни развалини са знак за подем и възход, а съвременни - за тъжни новини около близък или познат.

РАЗВЕДКА (виж РАЗУЗНАВАНЕ). -

РАЗВОД - насън развеждаш ли се, за семейните предсказва щастлив брак, доверие и любов, а за несемейните - разочарование от интимен партньор, сърдечна раздяла, огорчение. Друг ако се развежда, наяве ще ти докажат привързаността или лоялността си.

РАЗВРАТ - в съня е предупреждение срещу прекомерно харчене на пари, лекомислено поведение или незачитане на претенциите и мнението на околните.

РАЗВЪДНИК - за животни в съня е знак за успехи в работата в резултат на задружие и колективни усилия. Развъдник на риба показва добри шансове и многобройни изгледи за печалба на начинанията ти, а развъдник на птици - че успехите ти едва ще покриват разходите, повечето от усилията ти са напразни.

РАЗВЯВАНЕ (виж ЗНАМЕ). -

РАЗГЛОБЯВАШ - ли нещо насън, ще се съмняваш в силите и способностите си, ще търсиш алтернативни източници на доходи или ще обвиняваш невинен човек.

РАЗГОВОР, РАЗГОВАРЯШ - ли насън с непознат, очаквай опит за измама. Ако разговорът е с познат или приятел, ще научиш добри новини или ще пожънеш големи успехи. Разговор с жена е знак да се пазиш от клюки и интриги, с мъж - да се погрижиш за финансовото си състояние, с дете - че ще намериш добро разрешение на проблем, а със старец - че все още не си налучкал верния път за постигане на успех. Разговор по телефона предвещава неприятни новини.

РАЗДАВАНЕ - на храна насън е знак, че ще се радваш на чест и благодат, а на дрехи или пари - че те чака богатство.

РАЗДАВАЧ (виж ПОЩАЛЬОН). -

РАЗДВОЕН - чувстваш ли се насън, значи напразно се съмняваш и колебаеш - отговорите и решенията, от които се нуждаеш, са точно пред тебе.

РАЗДОР - в съня съветва да си по-въздържан, да не се опитваш да се налагаш, въпреки че правдата е на твоя страна.

РАЗДРАЗНЕНИЕ - изпитваш ли насън, наяве обуздай неприятните емоции и се опитай да проявиш повече такт и дипломатичност.

РАЗДЯЛА - с познат или непознат човек в съня като най-общ смисъл е предсказание за среща или за ново запознанство. Разделяне с родно място е обещание за благополучно пътуване или за успешен завършек на работите ти.

РАЗКАЗ, РАЗКАЗВАШ - ли нещо насън, ще чуеш противоречиви сведения или много клюки по свой адрес. Ако пишеш разказ, някоя твоя мечта ще остане неосъществена. Ако четеш разкази, поредица от случки или факти ще те накара да промениш вижданията или поведението си.

РАЗКАЯНИЕ, РАЗКАЙВАШ - ли се насън, ще извършиш добри дела, ще направиш успешни инвестиции, ще се прочуеш. Друг ако се разкайва, ще ти простят грях.

РАЗКЛОН (виж КРЪСТОПЪТ) - ако насън си на разклон и не знаеш в коя посока да поемеш, посъветвай се за проблемите си с приятели и роднини. Ако по пътя ти има много разклонения, ще срещнеш трудности в работата си и много ще се колебаеш или пък много хора ще се надяват да се облагодетелстват от твоите успехи.

РАЗКЛОНИТЕЛ - ако видиш, купуваш или използваш насън, значи се стремиш да угодиш на прекалено много хора. Повреден или изгорял разклонител предупреждава, че сервилността или нагаждачеството може да ти костват загуби.

РАЗКОВНИЧЕ - в съня е знак, че скоро ще получиш желан или скъп подарък.

РАЗКОЛ - в съня предсказва, че ще постигнеш мир или разбирателство с враговете си, но че трябва да се пазиш от приятелите си.

РАЗКОПКИ - правиш ли насън, ще постигнеш успех в трудна и опасна работа. Друг ако ги прави, признанието за заслугите ти и очакваното възнаграждение за усилията ти ще дойдат чак след време.

РАЗКОШ - в съня означава, че някой друг ще се обогати от труда ти. Ако живееш в разкош, наяве няма да ти върви, няма да имаш късмет.

РАЗЛАГАНЕ, РАЗЛОЖЕНИЕ - в съня ти предвещават единствено неприятности, загуби, ядове и кавги.

РАЗМАХ, РАЗМАХВАШ - "ли ръце насън, наяве няма да приемат предложенията или аргументите ти; ще изплашиш или ще отблъснеш някого. Ако размахваш оръжие или тояга, значи напразно се хвалиш или перчиш."

РАЗМИРИЦИ - в съня са предсказание за несигурност и тревоги по близък или любим човек.

РАЗМИШЛЯВАШ - ли върху нещо насън, наяве ще те подиграват или ще страдаш от нерешителността си.

РАЗМЯНА - на дрехи или на вещи в съня е предупреждение за скарване или пререкания. Размяна на самоличност или на роли показва, че недоразуменията ще бъдат изгладени, а подозренията - разсеяни.

РАЗНОГЛЕД - че си, сънуваш ли, значи ще постигнеш двойно щастие. Друг ако е разноглед, внимавай - ще те подведат с лош съвет.

РАЗОРЕНИЕ (виж БАНКРУТ, ФАЛИТ). -

РАЗОЧАРОВАН, РАЗОЧАРОВАНИЕ - в съня предсказват радост, нови приятели или неочаквана печалба.

РАЗПИСАНИЕ - ако следваш, четеш или съставяш насън, нещо в плановете ти ще се обърка, очаквай изненадващи промени.

РАЗПИСКА - даваш ли насън, ще носиш отговорност за чужди пари. Ако на тебе ти дават разписка, очаквай незначителна печалба или непредвидени доходи.

РАЗПИТ - "ако сънуваш, че те разпитват, ще имаш основания да се съмняваш в близките или в съдружниците си. Ти ако разпитваш някого, ще те подлагат на проверка, ще се съмняват в тебе; с хитрост ще ти причинят зло."

РАЗПЛИТАНЕ, РАЗПЛИТАШ - ли плетка насън, ще си губиш времето в празни приказки. Друг ако разплита прежда, предстоят ти приятни мигове на отмора и семейно щастие.

РАЗПОРЕДИТЕЛКА - видиш ли насън, незначителен човек ще се опитва да ти се наложи, ще предявява неоснователни претенции към тебе. Ти ако си разпоредител, моментът не е подходящ да се изявяваш или да привличаш върху себе си вниманието на вишестоящите.

РАЗПРОДАЖБА - в съня означава загуби. Ако разпродаваш вещите или имуществото си, ще се откажеш от постигнатото досега, лекомислено ще обърнеш гръб на сигурни доходи. Ако купуваш нещо от разпродажба, печалбите ти ще са незначителни, а успехите - минимални.

РАЗПЯТИЕ - сънуваш ли, ще победиш в съдебно дело, ще затвърдиш позициите си или ще имаш осигурено бъдеще.

РАЗРЕДИТЕЛ, РАЗТВОРИТЕЛ - ако видиш или използваш насън, ще страниш от приятелите си, ще криеш от най-близките си важни проблеми или истини.

РАЗРЕШЕНИЕ, РАЗРЕШИТЕЛНО - получаваш ли в съня си, очаквай неприятности, глоби, бюрократични или административни спънки в работата си. Ако даваш или губиш разрешение или разрешително, ще ти потръгне, ще се справиш с проблемите си, ще имаш възможност за действие и изява.

РАЗРУШАВАНЕ, РАЗРУШЕНИЕ - ако видиш насън, ще се провалиш, няма да успееш в започнатото. Ако сам разрушаваш нещо, значи имаш нужда от съвет и приятелска подкрепа.

РАЗСАД, РАЗСАДНИК - на цветя или зеленчуци в съня обещават скромни, но постоянни и добри доходи, успехи и печалби.

РАЗСЕЯН - че си, сънуваш ли, ще направиш откритие, случайно ще се озовеш пред голям шанс в живота си и не бива да го изпускаш. Друг ако е разсеян, ще узнаеш за благоразположението или за сърдечните чувства на някой труден, затворен или саможив човек към тебе.

РАЗСИПВАНЕ - на брашно, захар, зърно и т. н. в съня е лош знак: ще обеднееш, къщата ти ще опустее. Ако разсипеш сол, много ще се ядосваш. Разсипана вода в съня е предсказание за кражба или за загуба на ценности.

РАЗСЛЕДВАНЕ - съдебно, прокурорско, административно и т. н. в съня е предупреждение да се пазиш от документни и парични машинации или обвързаности. Полицейско, криминално, данъчно и прочие разследване е сигнал за известно време да стоиш в сянка и да се въздържаш от незаконни действия.

РАЗСТРЕЛ - видиш ли насън, ще те назначат на висок обществен пост. Тебе ако те разстрелват, ще се радваш на уважение и престиж.

РАЗСТРОЙСТВО - чревно в съня е предсказание за влошаване на финансовото ти състояние - ще загубиш или ще похарчиш големи парични суми. Умствено или психическо разстройство вещае затруднена комуникация с околните или дълбоко и трайно разочарование. Разстроено пиано е знак за противоречиви новини или променливи настроения.

РАЗСЪДЪК (виж УМ). -

РАЗСЪМВАНЕ (виж УТРО, ЗОРА). -

РАЗТРЕБВАНЕ (виж ПОЧИСТВАНЕ). -

РАЗТРИВКА (виж МАСАЖ). -

РАЗУЗНАВАНЕ, РАЗУЗНАВАЧ - в съня предсказват, че ще се впуснеш във вълнуващо, но свързано с огромен разход на средства и време преживяване. Ако друг е разузнавач, бъди по-прикрит и потаен.

РАЗУМ (виж УМ). -

РАЗХОЖДАШ - ли се насън сред природата, наяве ще се радваш на здраве и спокоен живот. Ако разхождаш дете, старец или животно, предстоят ти грижи, свързани с член на семейството. Разходка в населено място обещава нови запознанства, женитба.

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ - че имаш, ако сънуваш, ще се ядосваш и безпокоиш. Друг ако страда от разширени вени, ще трябва да проявиш повече щедрост или пък да демонстрираш истинските си чувства и отношение към някого.

РАЗЯСНЕНИЕ (виж ПОЯСНЕНИЕ). -

РАЙ, РАЙСКА ГРАДИНА - в съня е добър знак: предстоят ти щастливи събития, благодат, спокойствие и утеха. Ако се разхождаш в райската градина, пази се от лицемерни приятели. Другиго ако сънуваш в рая, значи някоя грешка или самозаблуда ще ти струва скъпо.

РАЙБЕР - ако насън заключваш врата с райбер, съпротивата ти срещу конкуренти и неприятели е нищожна и леснопреодолима. Счупен райбер показва, че лесно може да се разболееш, че се заблуждаваш или че може би ти изневеряват.

РАЙГРАС (виж ТРЕВА) - видиш ли насън, очакват те почивка, отпуска, ваканция. Ако късаш или скубеш райграс, ще бъдеш здрав.

РАЙЕ, РАИРАН - "подобен десен в съня означава, че ти предстоят още много битки и усилия, преди да постигнеш целите си; ще ти се наложи да изминеш дълъг път."

РАЙОН, РАЙОНИРАНЕ - в съня предупреждават, че ще се опитат да те изместят, да отнемат работата или привилегиите ти, да те пренебрегнат.

РАЙСКА ЯБЪЛКА - ако видиш или ядеш насън, ще имаш верни приятели. За болните е предсказание за скорошно оздравяване, а за пътуващите - за успешно завръщане.

РАК - ако видиш, ловиш, вариш или ядеш насън, ще имаш успехи и печалби в бизнеса. Живи морски раци са предупреждение за опасности и пречки, а сготвени - обещание за възвръщане на нещо загубено. Живи речни раци съобщават за трудности, създавани от несговорчиви хора или съдружници. Ако насън ядеш речен рак, ще ти благодарят или ще те възмездят за сторена услуга.

РАК - сънуваш ли болен от рак, ще имаш дълъг живот, но и много грижи. Ако ти си болен от рак, имаш неприятел сред приближените си.

РАКЕТА (виж БОМБА) - космическа ракета ако видиш или управляваш в съня си, ще направиш главоломна кариера, бързо ще се издигнеш и ще се наложиш в своята област.

РАКИТА - в съня показва, че ще проявиш издръжливост и голяма твърдост, ще окажеш сериозна съпротива и ще успееш да отстоиш позициите, убежденията или правотата си. Ракитови предмети обещават, че ще се радваш на подкрепа и височайша закрила.

РАКИЯ (виж АЛКОХОЛ, НАПИТКИ) - че вариш, сънуваш ли, ще осъществиш своя стара мечта. Друг ако вари ракия, задават се хубави дни. Ако купуваш или наливаш някому ракия, предстои ти скандал. Ако пиеш ракия, някой ще ти съобщи добра новина или ще ти стори добро. Друг ако пие ракия, семейството ти ще е имотно.

РАКЛА (виж СКРИН) - видиш ли насън, ще те измъчва някаква тайна. Ако я отваряш, предстои ти любовна авантюра. Заключена ракла съобщава, че ще ти откажат нещо, което силно желаеш. Ако раклата е празна, усилията ти ще се окажат безплодни. Старинна ракла е знак за прекомерна емоционалност в работата и ежедневието, а обикновена или неугледна - за скука и рутина.

РАКОВИНА - ако сънуваш, някоя изречена от тебе или от другиго истина ще предизвика смут и остри колизии, но в крайна сметка ще доведе до добро.

РАЛО (виж ПЛУГ) - в съня е знак за усилна работа и тежък труд. Счупено или кално рало предвещава болест. Ако ореш с рало, в дома ти ще царят изобилие и плодородие. Богатство и много пари те очакват, ако насън купуваш или правиш ново рало.

РАМКА - ако видиш, поставяш или правиш насън, ще те ограничават в работата ти или пък ще се страхуваш да експериментираш и да рискуваш. И в двата случая ти предстоят потенциални загуби.

РАМО - ако сънуваш своите рамене, ще проявиш неподозирана за самия тебе сила и мощ, ако са нечии чужди, ще си склонен да се подчиниш на чужда воля. Ако раменете ти са наранени или недъгави, чака те болест.

РАМПА - ако видиш или си на нея насън, пряко волята ти ще те натоварят с някаква отговорност или задача.

РАНА - че имаш по тялото си, ако сънуваш, предстоят ти проблеми и неприятности. Друг ако е ранен, ще се издигнеш, ще те повишат. Ако раняваш някого, ще избегнеш опасност. Тебе ако те раняват, ще придобиеш богатство или чест. Ако промиваш или слагаш превръзка на своя или чужда рана, ще се измъкнеш от трудна ситуация с незначителни загуби и щети. Рани от бой са знак за срам, огнестрелни рани - за сърдечни недоразумения или тревоги за роднини, а рана от нож или друг остър предмет - за промени във финансовото положение. Ако насън видиш много ранени хора, работата и усилията ти ще са безплодни.

РАНГ - ако насън общуваш с по-висши от тебе по ранг, ще си поставяш непостижими цели. Ако са по-нископоставени, ще се задоволяваш с посредствени успехи.

РАНИЦА - ако видиш, шиеш или носиш в съня си, чака те непредвидено или нежелано пътуване. Ако е прекалено тежка, готви се за неприятности и проблеми. Ако си изгубил раницата си или са ти я откраднали, ще се отървеш от бреме, ще се освободиш от голяма отговорност.

РАПАН - сънуваш ли, не позволявай да те примамят с обещания за лесни печалби или да те залъгват с евтини номера. Ако ловиш рапани, ще имаш успех в любовта. Ако ги ядеш, чакат те здравословни проблеми или професионални ядове.

РАПИРА (виж САБЯ, ШПАГА) - в съня е знак, че ще трябва да защитаваш работата или позициите си от конкуренти и зложелатели. Ако те прободат, ще имаш нужда от спестяванията си. Ти ако прободеш някого с рапира, ще надвиеш неприятел.

РАПОРТ - в съня е знак за неоснователни служебни тревоги или притеснения.

РАПСОДИЯ - слушаш ли насън, наяве ще станеш изповедник или слушател на дълги излияния и признания.

РАСА, РАСИЗЪМ, РАСИСТ - в съня сигнализира за проблеми и непреодолими пречки пред начинанията ти. Ако ти си расист, ще срещнеш пълно неразбиране или неодобрение на плановете си. Ако си жертва на расизъм или расова дискриминация, не разчитай на помощ от страна на близките или роднините си.

РАСО - че носиш, ако сънуваш, ще страдаш от бедност и недоимък, но ще постигаш големи творчески успехи, ще ценят интелекта ти, ще те уважават като духовна личност. Друг ако е облечен в расо, значи доброволно ще се откажеш от някое богатство.

РАСТЕЖ, РАСТЕШ - ли насън, наяве ще постигаш големи победи, ще се издигнеш в работата си и ще преуспееш в започнатото.

РАСТЕНИЕ, РАСТИТЕЛНОСТ - да сънуваш, е добро предсказание - ще придобиеш сила и умения, ще натрупаш средства и способности. Гъста и непроходима растителност предупреждава да не предизвикваш по-силните от тебе. Ако видиш или докосваш корен на растение, значи все още си слаб и уязвим. Стъбло на растение предвещава израстване и дава надежда за по-добър период. Клони, корона, листа или цветове на растение показват, че моментът е подходящ за действие, че имаш всички шансове и удобства за изява, а плодове или семена на растение - че е време да се погрижиш за семейството, потомството или старостта си.

РАТАЙ (виж СЛУГА, ЧИРАК). -

РАФИНЕРИЯ - в съня показва, че ще минеш през много изпитания, неприятности и огорчения, преди да постигнеш нещо по-значително в живота си.

РАФТ (виж ЛАВИЦА). -

РАХИТ - боледуваш ли от рахит насън, наяве неувереността в собствените сили или нерешителността във важен момент може да ти костват значителни загуби. Друг ако е рахитичен, възползвай се от слабостта на конкурентите си.

РЕБРО - в съня е знак, че можеш да разчиташ на приятелите си или на неочаквана помощ в труден момент. Счупено ребро предупреждава да не се надяваш на благодарност и признателност за добрините си. Ако ядеш ребра, ще получиш изненадващо предложение или покана за среща.

РЕБУС - че решаваш, ако сънуваш, ще се чувстваш несигурен в любовта.

РЕВ (виж ВИК, ВОЙ, ПЛАЧ) - на диви животни чуеш ли насън, ще се опитат да те сплашат, да те отклонят от поетия път или да те разколебаят. Рев на дете е знак за лъжа или за фалшива тревога.

РЕВАНЕ (виж ЗАХАР, СЛАДКАР) - ако приготвяш или ядеш насън, ще се грижиш за болен човек.

РЕВЕРАНС (виж ПОКЛОН). -

РЕВИЗИЯ - в съня означава, че добре осъзнаваш грешките и пропуските си или че знаеш причините за проблемите си, но отказваш да ги поправиш или отстраниш, което може да ти коства щети.

РЕВНИВ, РЕВНОСТ - сънуваш ли, че те ревнуват, няма да постигнеш целите и желанията си. Ти ако ревнуваш, активността и претоварването с работа ще ти донесат повече изтощение и умора, отколкото печалба и удовлетворение.

РЕВОЛВЕР - ако видиш или използваш насън, ще постигнеш победа над неприятел. Ако те заплашват с револвер, противниците ти ще имат силен коз срещу тебе. Ако те ранят с револвер, ще понесеш щети.

РЕВОЛЮЦИЯ - в съня предвещава бързи, непредвидими промени и нееднозначни събития. Ако участваш в революция, очакват те тревоги и притеснения.

РЕВЮ - модно ако гледаш насън, наяве ще те занимават с безперспективни дела и ще ти губят времето с празни обещания. Ако участваш в ревю, трябва да бъдеш по-предпазлив с кого работиш и кому се доверяваш.

РЕГЕНТ - подобен сън показва че трябва сам да вземаш важните решения в живота си, за да не съжаляваш по-късно и да не обвиняваш странични хора за пропуските и загубите си.

РЕГИСТРАТУРА - в съня предсказва, че ти предстои скучна и еднообразна работа, която обаче може да ти донесе добри печалби.

РЕГУЛИРОВЧИК - видиш ли насън, някой неочакван гост ще промени плановете ти. Ти ако си регулировчик, скоро не се очертава да имаш почивка или да ползваш отпуска.

РЕД - ако въдворяваш насън, друг ще се облагодетелства от печалбите или постиженията ти. Ако спазваш установен ред, ще бъдеш възнаграден за усилията и търпението ти. Празни редове в зала са знак, че приятелите и близките ти ще те изоставят в труден момент. Ако сядаш на преден ред на представление, ще се стремиш към благоразположението на важна особа.

РЕДАКТОР, РЕДАКЦИЯ - в съня са знак, че временно трябва да концентрираш вниманието си върху личните (семейни или интимни) проблеми и да оставиш на по-заден план професионалните ангажименти.

РЕДЕНЕ, РЕДИШ - ли мозайка, пъзел, паркет, фаянс, мебели и т. н. в съня си, значи ще подсигуряваш бъдещето си.

РЕЖЕШ - ли нещо насън, наяве ще търпиш загуби.

РЕЖИМ - ако спазваш насън, не се отчайвай от загубите и пораженията - рано или късно ще се окаже, че си имал полза от тях.

РЕЖИСЬОР - че си, ако сънуваш, значи нещо особено важно в работата ти се изплъзва или причината за неуспехите ти е в самия тебе. Друг ако е режисьор, не се срамувай да потърсиш съвет или помощ от доказан професионалист.

РЕЗБА, РЕЗБАР (виж ДЪРВОРЕЗБА). -

РЕЗЕ (виж РАЙБЕР, КЛЮЧ) - поставяш ли на вратата си, пази се от кражби и от намеса на външни лица в личния ти живот.

РЕЗЕРВОАР - пълен в съня е знак за полезно и приятно пътуване, а празен - предупреждение да не тръгваш на път. Ако пълниш резервоар, очаквай благоприятни промени.

РЕЗУЛТАТ - ако насън отчиташ или сравняваш резултати, ще имаш възможност да откриеш и да поправиш някоя своя грешка, преди да е била разкрита или да е станала фатална.

РЕЙНДЖЪР - сънуваш ли, приготви се за схватка с враговете си или за скрити опасности. Ти ако си рейнджър, ще постигнеш големи успехи в начинанията си, ще се радваш на постиженията си и ще се гордееш с тях.

РЕЙС (виж АВТОБУС). -

РЕКА - ако видиш насън, чака те промяна, предстои ти изпитание. Ако е тиха, бистра и спокойна - ще намериш щастие и уют, ако буйна или мътна - готви се за премеждие и лоши времена. Ако се къпеш в река, ще имаш облаги и придобивки. Ако паднеш в нея, чакат те нещастия. Ако преплуваш река, ще постигнеш желанията си и ще се радваш на големи успехи. Ако те завлича река, ще преживееш трудности, грозят те опасности. Ако се давиш в река, няма да се справиш с проблемите си. Придошла или преляла от коритото си река в съня предсказва спънки в работата, смяна на работното място или на хората, с които работиш. Река, пълна с риба, означава богатство: ще получиш наследство. Водопад или бързей на река предвещават финансови затруднения. Пресъхнала река предсказва неосъществими мечти или амбиции. Шум на река в съня е знак за клевети и неверни слухове.

РЕКВИЕМ - ако слушаш или изпълняваш насън, скоро ще чуеш добри новини и ще изживееш голямо щастие.

РЕКВИЗИТ - в съня предупреждава да не храниш прекалено големи надежди и амбиции за успех или печалба.

РЕКЛАМА - ако четеш, слушаш или гледаш насън, значи бързо ще се палиш по нови идеи и бързо ще изоставяш започнатото. Ако правиш реклама на нещо, ще те пренебрегнат или осмеят.

РЕКОЛТА - прибираш ли в съня си, ще забогатееш, ще се радваш на нови придобивки и изобилие.

РЕКОРД - че поставяш, ако сънуваш, не бързай да се радваш и да се хвалиш с постиженията си - трябва още веднъж да провериш и да изпробваш всичко. Друг ако постига рекорд, приятел ще те помоли за помощ - не му отказвай.

РЕКТОР - че си, ако сънуваш, ще се радваш на голям обществен престиж или на уважение и любов в семейството си. Друг ако е ректор, приятел ще ти предложи доходна работа.

РЕЛЕ - в съня означава, че ще имаш посредник или сводник в интимните си отношения. Повредено реле е предупреждение да се пазиш от прояви на недискретност.

РЕЛЕФ - силно релефни, изпъкнали очертания или повърхности в съня са знак за преодолими трудности в работата: просто трябва да проявиш повече търпение и упоритост.

РЕЛИГИЯ - ако насън изучаваш или практикуваш някоя от световните религии, наяве ще срещнеш малки, но съществени затруднения в личния и професионалния си живот. Ако приемаш някоя религия и се приобщаваш към нея, ще получиш помощ и подкрепа в работата си. Религиозни видения и символи са знак за благополучие и добри шансове.

РЕЛИКВА - в съня предупреждава да вярваш единствено на себе си и на собствените си сили и да не се надяваш на обещаното ти, както и да не чакаш помощ и закрила от вишестоящи.

РЕЛСА - ако насън видиш или вървиш по релси, наяве ще постигнеш успех с упорита и честна работа. Ако са железопътни релси, чакай подобряване на материалното си състояние. Повредени, разместени, преплетени релси са знак, че си тръгнал по лош път или че ще срещнеш твърде сериозни пречки в работата си.

РЕМАРКА - насън видиш ли ремарки в текст, наяве не се увличай в странични занимания, тъй като само ще ти отнемат време и средства.

РЕМАРКЕ - в съня е знак за допълнителни грижи или разходи и за непредвидени ограничения или усложнения. Пълно ремарке означава, че успехът ти ще дойде по-бавно, но е гарантиран, а празно - че лекомислието и склонността ти към рискове рано или късно ще доведат до разорение.

РЕМИ (виж РАВЕНСТВО, ШАХМАТ). -

РЕМОНТ - на дома си че правиш, ако сънуваш, очаквай съществена промяна в личния си живот. Ако даваш на ремонт повредени домакински уреди, предстоят краткотрайни семейни недоразумения или скарвания.

РЕМЪК - сънуваш ли, значи се нуждаеш от почивка и отмора. Скъсан ремък е знак за физическо изтощение и опасност от болести.

РЕНДЕ, РЕНДОСВАНЕ - в съня са предупреждение да се пазиш от необмислени приказки, постъпки и изявления.

РЕНТА - получаваш ли насън, ще загубиш нещо ценно, вещи или позиции.

РЕНТГЕН, РЕНТГЕНОВА СНИМКА - в съня са знак, че ще страдаш от нечиста съвест или угризения. Ако ти правят рентгенова снимка, ще имаш нужда от повече информация, преди да вземеш окончателно решение.

РЕОТАН (виж НАГРЕВАТЕЛ). -

РЕПЕТИЦИЯ - в съня е знак, че ти предстоят непредвидени промени, свързани с разход на пари или пътуване.

РЕПИЧКА - ако видиш, береш или ядеш насън, ще имаш неприятности и ядове с близки или приятели. Ако садиш репички, волно или неволно ще посееш раздор и интриги.

РЕПЛИКА - ако четеш, изричаш или подаваш на някой актьор в съня си, ще се вслушаш в добър съвет или ще направиш успешна инвестиция. Ако забравиш репликите си, ще спечелиш симпатиите и привързаността на важен за тебе човек.

РЕПОРТАЖ, РЕПОРТЕР - сънуваш ли, това е свързано с обществените ти изяви и контакти. Ако си репортер, очакват те нови запознанства, слава и удовлетворение от работата. Ако друг е репортер, ще получиш протекции от влиятелен човек. Ако се криеш от репортери, наяве не бива да проявяваш отрицателните черти на характера си. Репортажи в съня са съобщение, че ще получиш важни новини.

РЕПУБЛИКА - в съня предупреждава, че идеите и плановете ти са добри, но няма да донесат очакваните печалби или успехи.

РЕСНИ - на килим в съня са знак за семейна тайна. Ако са на покривка, потулени домашни афери ще излязат наяве.

РЕСНИЦИ (виж МИГЛИ). -

РЕСПЕКТ (виж УВАЖЕНИЕ). -

РЕСТАВРАТОР, РЕСТАВРАЦИЯ - в съня обещава, че отново ще имаш шанс да докажеш способностите си или да си възвърнеш изгубеното.

РЕСТО - връщаш ли насън, ще имаш малка печалба от хазартна игра. Ако получаваш ресто, ще изгубиш малка сума или ще похарчиш пари за ненужни покупки.

РЕСТОРАНТ - ако видиш или посещаваш в съня си, ще се веселиш с приятели. Ако е голям и луксозен, очаквай финансови неприятности, а ако е малък и непретенциозен - скромни печалби и радостни новини. Ако насън имаш ресторант, ще ти се наложи да правиш икономии и да заделяш от спечеленото.

РЕТИНА - в съня показва, че ще поставиш на изпитание верността или честността на приятел, ще се съмняваш в лоялността на близък или колега.

РЕФЕР - на спортно състезание че си, ако сънуваш, въздържай се от даване на съвети и оценки. Друг ако е рефер, не се поддавай на емоции, а следвай логиката и здравия си разум.

РЕФРЕН (виж ПРИПЕВ). -

РЕЦЕНЗИЯ - ако четеш или пишеш насън, ще носиш отговорност за чужда вина, ще пострадаш заради чуждо невнимание.

РЕЦЕПТА - медицинска ако видиш или изпълняваш насън, ще имаш добро здраве, а ако е готварска - обещава приятни и чакани гости или добри новини.

РЕЦИТАЛ, РЕЦИТАЦИЯ - в съня ти предсказват ярка индивидуална изява, но съществува голяма опасност да бъде компрометирана или да доведе до нежелан резултат.

РЕЧ - че произнасяш пред много хора, сънуваш ли, наяве може да станеш за смях, ще ти се подиграват. Ако слушаш друг да държи реч, значи твърде много се влияеш от мнението или от желанията на околните.

РЕЧНИК - видиш ли насън, пази се от скарване или пререкания. Ако търсиш думи в речник, ще обидиш приятел. Ако речникът е двуезичен, заради неотстъпчивостта и твърдоглавието си може да загубиш важен партньор.

РЕШЕНИЕ - ако търсиш или намериш в съня си, ще изпаднеш в затруднено положение и ще се нуждаеш от деликатна и дискретна помощ на доверен човек.

РЕШЕТКА - ако насън видиш или поставяш решетки на дома си, ще имаш семейни или интимни проблеми. Ако си затворен зад решетки, чака те голяма радост. Ако друг е зад решетки, чака те печалба или щастливо пътуване. Решетка на канал е знак, че ще се освободиш от неприятностите си.

РЕШЕТО - в съня предсказва напразни усилия и недоходен труд. Единствената ти полза от загубеното време и нерви ще е в извлечената поука и в това, че ще успееш да разграничиш кой ти е приятели и кой - враг.

РИБА, РИБАР - насън видиш ли жива риба, пази се от измама, кражба и загуби. Много риби в езеро означават печалби, но ако се опитваш да ги ловиш с ръце, чакат те скръб и огорчения. Ако храниш риби, ще се отървеш от врагове. Големи риби са знак за големи надежди и - понякога - за добро заплащане, а малки - за хитрини и увъртания. Дребна риба уловил ли си насън, чакай дребни ядове. Аквариумни рибки предсказват неудовлетворителни печалби или охлаждане на приятелски чувства. Ако плуваш сред много риби, ще постигнеш успехите си с хитрост. Мъртви риби предвещават грижи и загуби. Ако ловиш риба с въдица, трудно и бавно ще постигаш успехите си, а ако е с мрежа, ще реализираш големи планове, ще играеш на едро. Ако готвиш риба, предстоят ти семейни притеснения, динамични събития и промени в дома. Ако сънуваш, че ядеш риба, ще имаш късмет. Ако се задавиш с рибена кост, ще те сполети беда, голяма грижа или болест. Сурова или маринована риба е знак за изобилие и плодородие, а сушена, пушена, веяна - за лоши приятели. Ако сънуваш рибари с въдиците им, ще научиш скръбна вест, а ако са с мрежи - пази се от мрежите на неприятелите си. Рибарски принадлежности купуваш ли насън, значи се захващаш с нещо, което не е по силите ти. Рибарски лодки, кораби, рибарско селище са предсказание за усилен, изморителен и недоходоносен труд.

РИДАНИЕ - чуеш ли насън, ще съобщиш някому добри новини, ще обнадеждиш и окуражиш изпаднал в нужда приятел. Ти ако ридаеш, ще намериш утеха и радост.

РИЖ, РИЖАВ - че си, ако сънуваш, ще ти завиждат и ще те одумват. Друг ако е с рижа коса, ще имаш чудат, но верен приятел.

РИЗА - че носиш, сънуваш ли, ще бъдеш здрав. Ако е бяла и чиста, чакат те благополучие и големи успехи. Ако е мръсна, намачкана или скъсана, пази се от неприятности и зарази. Памучна или ленена риза предсказва радост и удоволствие от труда ти, а копринена или сатенена - печалба чрез влиятелни покровители. Ако насън даваш ризата си някому, ще имаш добър приятел. Ако нямаш или си изгубил ризата си, ще останеш без закрила, ще те низвергнат. Ако переш или избелваш риза, ще криеш срамни тайни. Ако я гладиш, очаква те по-добър живот.

РИЗНИЦА - ако носиш в съня си, ще трябва да защитаваш позициите си, да аргументираш намеренията и плановете си или да се оправдаваш заради постъпките си. Друг ако носи ризница, ще те предизвикват, ще се опитват да те извадят от миролюбивото ти настроение.

РИКША - в съня е знак, че ще попаднеш сред непознати, ще се чувстваш неловко или няма да знаеш как да постъпиш.

РИМА, РИМУВАНЕ - в съня показват, че някой ще се опита да те излъже с красиви думи и празни обещания.

РИНГ - в съня означава предстоящи изпитания - не подценявай противниците си.

РИНЕШ - ли сняг насън, чакай огорчения и неприятни изживявания. Ако ринеш обор или кочина, ще имаш голямо богатство, ще се замогнеш.

РИС - ако сънуваш, знай, че няма да се измъкнеш безнаказано, ще разкрият прегрешенията ти, ще те мъмрят.

РИСК - поемаш ли насън, наяве отстоявай мнението и претенциите си. Друг ако рискува, значи приятел има нужда от моралната ти подкрепа и не бива да му отказваш.

РИСУВАНЕ, РИСУНКА (виж СКИЦА, ХУДОЖНИК, ЧЕРТЕЖ) - ако видиш насън, ще страниш от близките и приятелите си, ще се усамотиш. Ако ти рисуваш, трябва да запазиш в тайна плановете и начинанията си.

РИТНИК, РИТАШ - ли някого в съня си, ще надвиеш конкурент или неприятел. Тебе ако те ритат, ще изпаднеш в немилост.

РИТУАЛ - че спазваш или изпълняваш, ако сънуваш, трябва да докажеш предаността и уважението си към някого, за да спечелиш благоразположението му.

РИТЪМ - в съня е обещание за постоянни доходи, за добро стечение на обстоятелствата или за умерено добри новини.

РИФ - в съня означава, че стара вражда ще попречи на плановете и намеренията ти.

РИЦАР - че си, ако сънуваш, ще се отдадеш на занимания или идеи, които ще те отчуждят от близките и приятелите ти. Друг ако е рицар, ще защитаваш непечеливша кауза.

РИЦИНОВО МАСЛО - в съня е обещание за здраве и разбирателство. Рицинов храст пък показва, че нещо ще остане скрито или неразгадано от тебе.

РОБ, РОБОВЛАДЕЛЕЦ, РОБСТВО - ако насън видиш роби, ще забогатееш. Ти ако си роб, ще тъгуваш по нещо загубено. Ако си робовладелец, чака те загуба, а ако друг е робовладелец, приятел ще ти направи изгодно предложение.

РОБА (виж ДРЕХА, ПЕНЬОАР). -

РОБОТ - в съня предупреждава за опасно неразбирателство или неединомислие със съдружник или с интимния партньор.

РОВ (виж ИЗКОП, ЯМА) - в съня е сигнал за опасности, пречки, изненадващи препятствия. Ако паднеш в ров, изходът от начинанията ти няма да е благоприятен за тебе. Ако го копаеш, ще натрупаш дългове. Ако го зариваш, ще възстановяваш щети. Друг ако копае ров в съня ти, ще страдаш от порочни наклонности.

РОГ - видиш ли насън, ще се сдобиеш със сила или власт. Ако имаш рога, ще те уважават и ценят, ще получиш титла или звание. Друг ако е с рога, съперник ще се добере първи до твоите цели. Звук на рог в съня е знак за тревожни новини. Животно с големи рога означава, че някой ще се опита да ти попречи.

РОГОЗКА - ако видиш, плетеш или седиш на нея в съня си, значи все няма да успяваш да свършиш всичките си задължения или да угодиш на многобройните претенции към тебе.

РОД - ако сънуваш членове на рода си, предстоят ти добри времена, приятелско събиране, замогване. Ако си издънка на многоброен или прославен род, ще ти търсят отговорност за неща, за които нямаш вина.

РОДИЛЕН ДОМ, РОДИЛКА, РОЖБА - насън видиш ли роди