АНКЕТА

 

Харесва ли ви новият МОЛ Панорама ?

Да , много

Има много какво да се желае

Не

 

Съновник - списък от А до Я с предсказаните думи
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я 
ПАВАЖ, ПАВЕ - ако видиш или вървиш по него насън, чака те трудно и изпълнено с неизвестности пътуване. Ако видиш или държиш паве, ще срещнеш стар приятел. Ако те замерят с паве, някой твой близък ще предяви неоснователна претенция към тебе.

ПАВИАН (виж МАЙМУНА) - сънуваш ли, ще трябва да признаеш грешките си.

ПАВИЛИОН - в съня е знак за тайна любовна авантюра или за среща със стар интимен партньор.

ПАГОДА - ако сънуваш, значи пътуването, почивката, ваканцията или командировката ти ще се отложат.

ПАГОН (виж НАШИВКА) - видиш ли насън, ще изпълняваш задължения и неприятни ангажименти. Ако носиш пагони, ще се радваш на уважение и респект.

ПАДАНЕ, ПАДАШ - ли от високо в съня си, не те чака нищо добро - ще се провалиш, ще претърпиш неуспех. Ако падаш във вода, ще си възвърнеш онова, което си изгубил или са ти отнели. Ако падаш от стълба, ще те унижават, ако паднеш от дърво, пази се от клевети, ако падаш от велосипед или от движещо си превозно средство, ще те понижат, накажат или уволнят. Ако не знаеш откъде и от какво си паднал, изневиделица ще понесеш удари и загуби. Ако видиш друг да пада, скоро ще дойде краят на неприятностите ти. Падащи листа в съня са знак за печал и сърдечна тъга, а падащи плодове показват, че пропиляваш възможностите си.

ПАДИНА - ако сънуваш или ако си в нея, значи си в неизгодна позиция, страдаш от липса на информация или на възможност за изява.

ПАДИШАХ (виж СУЛТАН). -

ПАЖ - ако видиш или имаш насън, значи се обграждаш с ласкатели и подмазвачи. Себе си ако сънуваш като паж, не прекалявай с угодничеството към началниците си.

ПАЗАР, ПАЗАРУВАНЕ - ако насън видиш пазар, ще те въвлекат в чужд скандал. Ако се разхождаш по него или пазаруваш, ще те обвинят в нечисти сделки или в присвояване на пари. Ако продаваш нещо на пазар, не започвай нов бизнес. Покрит пазар е знак за вътрешни, семейни или лични проблеми, а открит - за обществени или служебни.

ПАЗАЧ - че си, ако сънуваш, ще имаш финансови проблеми с познат човек. Ако друг е пазач, пази се от загуби, кражба, неочаквани разходи.

ПАЗВА - ако видиш, надничаш в пазвата си или криеш нещо в нея насън, тайните ти ще излязат наяве, близък човек ще те предаде. Ако надничаш или бъркаш в чужда пазва, ще научиш нечия тайна, но се пази от недискретност.

ПАЙ - сладък ако приготвяш, сервираш или консумираш насън, наяве ще си губиш времето в празни приказки и безсмислени занимания. Ако паят е солен, ще те разтревожи някоя вест или ще те жегне недобронамереността на приятел.

ПАЙЕТИ - ако насън носиш дреха, обшита с пайети, значи те одумват, мразят или ревнуват и скоро ще си спечелиш нови врагове. Ако друг е облечен в дреха с пайети, ще изпитваш влечение към неподходящ човек.

ПАКЕТ - ако видиш или получаваш насън, значи очакваш повече, отколкото реално можеш да получиш. Ако изпращаш пакет, ще имаш успешен бизнес и ще привлечеш нови партньори. Пълен пакет е добър знак, а празен съобщава за неприятни вести. Ако пакетираш нещо, значи зад гърба ти кроят тъмни планове или пък в твое отсъствие ще настъпят неприятни промени.

ПАКОСТ, ПАКОСТНИК - "в съня показват, че ядовете и тревогите ти са безпредметни и неоснователни; ще хабиш нерви за несъществени неща."

ПАКТ (виж ДОГОВОР). -

ПАЛАМАРКА - ако видиш или използваш в съня си, значи успехите ти са рисковани и единствено от тебе зависи развръзката на много събития в работата или в личния ти живот.

ПАЛАМИДА (виж ПЛЕВЕЛ). -

ПАЛАМУД - в съня е знак за успешен бизнес, за много печалби и добри постижения. Ако ядеш паламуд, ще се радваш на благосъстояние и напредък.

ПАЛАТ, ПАЛАТА - видиш ли насън, чакат те печалби или обществено признание. Ако става въпрос за водна, търговска, панаирна и прочие палата, значи ще имаш шансове да разшириш дейността си и да завържеш нови ползотворни контакти.

ПАЛАТКА - видиш ли насън, предстоят ти вълнуващи преживявания. Ако си на палатка, ще се освободиш от ненужен товар, ще гледаш леко на живота.

ПАЛАЧ - ако сънуваш, ще изпаднеш в критична ситуация. Ти ако си палач, чакат те загуби и разочарования.

ПАЛАЧИНКА - че приготвяш или сервираш, ако сънуваш, значи ще развиваш активна обществена дейност. Ако ядеш палачинки, ще се разочароваш или ще се разболееш.

ПАЛЕЖ (виж ОГЪН, ПЛАМЪК) - в съня ти предупреждава за опасности и сериозни неприятности в личния или професионалния живот.

ПАЛЕЦ - ако сънуваш палеца на дясната си ръка, ще спечелиш пари, а ако е на лявата, ще имаш сигурен партньор и приятел. Ако палците ти са деформирани или счупени или лисват, предстоят ти финансови или материални затруднения.

ПАЛЕШНИК - в съня е знак за нереализирани сексуални желания. Счупен палешник предсказва интимни проблеми.

ПАЛИТРА - на художник ако видиш или използваш насън, значи ще се занимаваш с много неща едновременно, но няма да постигнеш съществени успехи в нито едно от тях.

ПАЛКА - на диригент в съня показва, че ще ти поверят отговорна и плодотворна задача. Полицейската палка е знак за напразни страхове и опасения, а учителската - че си прекалено строг и взискателен към близките си.

ПАЛМА - видиш ли в съня си, ще се разочароваш от близък приятел. Много палми са знак за неприятни изненади. Ако жена сънува палми, ще изживее сексуално увлечение. Изсъхнала палма е знак за провалено пътуване.

ПАЛТО - ако видиш, купуваш или носиш насън, ще имаш успехи и ще подобриш материалното си състояние. Ако си облечен в старо, скъсано, измачкано или мръсно палто, ще обеднееш. Ако изгубиш палтото си, ще изгубиш доходна работа. Ако друг е облечен с твоето палто в съня ти, значи ще ти отнемат печалба или друго нещо, което ти принадлежи. Дълго палто е знак за здраве и дълъг живот, а късо и тясно - за грижи и притеснения.

ПАЛУБА - на кораб ако видиш или се разхождаш по нея насън, ще водиш охолен светски живот, ще потънеш в лукс и разкош.

ПАЛЯЧО - че си, ако сънуваш, наяве ще те обградят с внимание, грижи и съчувствие. Ако друг е палячо, значи някой около тебе е двуличен или си служи с измама. Играчка палячо е знак за тъга и сълзи.

ПАМЕТ - ако сънуваш, че си изгубил паметта си, трябва да проявиш повече търпение или състрадание към близките и познатите си. Ако се опитваш да запаметиш нещо, значи се нуждаеш от вниманието и помощта на някой приятел.

ПАМЕТНИК - сънуваш ли, ще се прославиш с някое свое дело. Ако правиш или поставяш паметник, значи си се захванал с работи, които не са по силите ти. Ако поднасяш цветя или венци пред паметник, имаш фалшиви кумири, следваш примера, съветите или идеите на неподходящи хора. Ако сънуваш собствения си паметник, ще станеш за смях. Ако насън видиш паметник да оживява, ще се сбъдне някое твое желание или опасение.

ПАМПЕРС - в съня е знак, че прекалено много се тревожиш или грижиш за близките си, а трябва да обърнеш повече внимание на собствените си проблеми. Мръсен памперс предупреждава да не злоупотребяваш с търпението или доверието на приятелите си.

ПАМУК - ако садиш, береш или предеш насън, значи ще имаш големи успехи, но те ще дойдат след доста време. Ако купуваш или използваш памук, чакай неприятни новини отдалеч. Мръсен, използван, изцапан памук е знак за болест. Памучни дрехи ако носиш насън, ще имаш много житейски радости. Памучен плат ако купуваш, ще се грижиш за благополучието на семейството си.

ПАМФЛЕТ - ако пишеш или четеш в съня си, ще станеш свидетел на несправедливост.

ПАНАИР - в съня предвещава динамични събития, бързи промени, интензивен личен живот и много нови запознанства.

ПАНДА - сънуваш ли, предстои ти чудновата любовна връзка. Ако я храниш или галиш, е знак, че грижите и тревогите ти ще изчезнат, когато сам спреш да ги подхранваш и да им обръщаш внимание.

ПАНДЕЛКА - ако видиш насън, скоро ще настъпи промяна или объркване в чувствата ти. Ако шиеш или носиш панделка, някой ще те обикне. Бяла панделка е знак за невинност и приятелство, червена - за страстна любов, жълта - за ревност и омраза, синя - за охладняване и раздяла, зелена - за съмнения и подозрения, розова - за наивност и лекомислие, лилава - за стремеж към доминиране, кафява - за разбирателство или компромиси, а черна - за болка и страдание.

ПАНДИШПАН - ако приготвяш или ядеш насън, ще се радваш на изобилие, лукс и разкош в живота си, ще ти направят скъп подарък или ще се отдадеш на разточителство.

ПАНЕР - за хляб в съня показва каква ще е работата ти през близките месеци - ако е пълен с хубав хляб, ще имаш добра и доходоносна работа. Ако е празен или хлябът е сух и плесенясал, ще търпиш разочарования и несгоди. Панер за прежди и други материали за ръкоделие в съня съобщава за домашен уют и разбирателство в семейството.

ПАНИКА - ако насън си свидетел на масова паника, наяве най-вероятно ще чуеш тревожни новини. Ако ти изпаднеш в паника, ще постигнеш неочакван и за самия тебе успех или изненадваща печалба.

ПАНИХИДА - правиш ли насън, ще получиш добра вест. Ако посещаваш панихида, предстои ти спор с познати или роднини.

ПАНИЦА (виж ЧИНИЯ) - глинени паници в съня показват, че това, което е започнало като рутинна работа, може да се превърне в интересно и доходно занимание за цял живот.

ПАНОРАМА (виж ИЗГЛЕД, ГЛЕДКА). -

ПАНСИОН - за болни в съня е знак, че излишно се тревожиш за близките си. Пансион за старци означава неоснователни притеснения за здравето ти, а пансион за деца или сираци - временни парични затруднения. Пансион за кучета или други животни предсказва ядове, свързани с работата.

ПАНТА - ако видиш или поставяш насън, значи пестеливостта ти ще се оправдае. Ако сънуваш счупена или скърцаща панта, финансовото ти състояние е застрашено, трябва да закърпиш семейния бюджет.

ПАНТАЛОНИ - ако видиш или купуваш насън, значи правиш добри инвестиции, тръгнал си по правия път. Ако обуваш нови панталони, ще започнеш нова работа или нова интимна връзка. Ако панталоните ти са скъсани, изцапани, протрити или стари, ще имаш материални загуби и щети.

ПАНТЕОН - в съня предсказва неприятни семейни или служебни задължения.

ПАНТЕРА - видиш ли насън, интимният ти партньор или бизнеспартньорите ти може да те изоставят. Ако се биеш с пантера и успееш да я надвиеш или убиеш, наяве ще отхвърлиш несправедливи обвинения или ще опровергаеш клевети. Рев на пантера е знак да пазиш репутацията си, а кротка, опитомена пантера или малки пантерчета са предупреждение да се пазиш от неискрени приятели.

ПАНТОМИМА - ако наблюдаваш в съня си, пази се от измама или предателство на близки хора. Ако участваш в пантомима, значи сам предизвикваш озлоблението на някои хора към тебе.

ПАНТОФ (виж ЧЕХЪЛ). -

ПАПА - в съня предупреждава да се пазиш от сервилничество и угодничество. Ако говориш с папата или му целуваш ръка, ще изпаднеш в пълна служебна или емоционална зависимост.

ПАПАГАЛ - ако видиш или чуеш насън, чака те интрига, някой ще издаде твоя тайна или пък ще съжаляваш за казани думи. Летящ папагал обещава интересни новини, а ако е в клетка - ще чуеш лъжи и клюки.

ПАПАРАК - досажда ли ти насън, наяве близки или познати ще предявяват към тебе неоснователни претенции. Себе си ако сънуваш като папарак, ще се разочароваш от работата си или няма да се радваш на успехите си.

ПАПИЙОНКА - ако видиш или носиш насън, ще имаш добри възможности за професионална реализация, които ще предизвикат завистта или недоволството на колегите и приятелите ти.

ПАПИРУС - ако сънуваш, заплашва те раздор или съдебно дело. За несемейните предвещава опасно запознанство, а за семейните - разочарование и проблеми у дома.

ПАПКА - ако видиш, подреждаш или отваряш или ако слагаш документи в нея насън, ще срещнеш трудности в работата си или ще имаш счетоводни, данъчни или финансови проблеми..

ПАПРАТ - в съня показва, че си заобиколен от нечестни или двулични хора.

ПАПУР - ако видиш или береш насън, ще храниш напразни любовни надежди. Ако ти дават стръкове папур, не вярвай на обещания.

ПАРА - от локомотив сънуваш ли, значи имаш прекалено големи и непокрити амбиции. Ако е пара от тенджера, постарай се да уталожиш семейните разногласия и да внесеш дух на любов и разбирателство у дома.

ПАРАВАН - ако сънуваш, някой ще те излъже. Ако се криеш зад него, пази се от злоупотреби или от интриги.

ПАРАГРАФ - в съня предсказва бюрократични или юридически трудности в работата.

ПАРАД - наблюдаваш ли насън, значи напразно се радваш и избързваш да се хвалиш. Ако участваш в парад, ще постигнеш успехи само в екип от професионалисти или съмишленици.

ПАРАЗИТ (виж БАКТЕРИИ, БАЦИЛИ, ВИРУС, ПЛЕВЕЛ) - в съня съобщава за дребни ядове и недоразумения между партньори или колеги.

ПАРАКЛИС - ако видиш насън, някое твое желание ще се сбъдне. Ако си в него, чакат те успех и радост след дълъг период на несполуки и тъга.

ПАРАЛЕЛ - сън за паралели и меридиани е знак, че навлизаш в чужди територии или се намесваш в дела, които не са от твоята компетенция.

ПАРАЛЕЛКА (виж КЛАС, УЧИЛИЩЕ) - в съня показва, че имаш нужда от опресняване на знанията или от придобиване на нови знания и умения за постигане на напредък.

ПАРАЛИЗИРАН - че си, ако сънуваш, ще имаш временни трудности в работата си. Ако друг е парализиран, моментът е подходящ за действие - възползвай се от затрудненията на конкурентите си.

ПАРАПЕТ - видиш ли насън, ще се радваш на протекции и привилегии. Ако се държиш за парапет при изкачване или слизане, някой ще ти помага и ще те подкрепя в трудни моменти. Счупен парапет съобщава за опасности - не се доверявай на празни обещания.

ПАРАФИН (виж СВЕЩ) - разтопен в съня е знак за сантиментални изживявания, сърдечни пристрастия или емоционална слабост.

ПАРАХОД - ако видиш насън или пътуваш с него, чака те приятно екзотично пътешествие.

ПАРАШУТ - ако сънуваш, ще се изложиш на ненужен риск. Ако скачаш с него, чака те безметежна любов. Ако друг скача с парашут, близък приятел ще те разочарова.

ПАРДЕСЮ - ако видиш, купуваш, шиеш или носиш насън, ще се радваш на големи почести в обществото.

ПАРИ - книжни ако сънуваш, наяве бързо ще спечелиш, но и бързо ще загубиш големи суми. Ако получаваш пари, предстои ти да плащаш, да се охарчиш. Ако си изгубил пари, ще изгубиш късмета си. Ако намериш пари, пази се от кражба или загуби. Ако имаш много пари, напразно ще се възгордееш. Медни пари в съня са знак за тъга и скръб, сребърни - за добра търговска сделка, а златни - за големи успехи или за големи неприятности. Фалшиви пари са предупреждение за проблеми с властите или за загуби вследствие на клевети.

ПАРК - ако видиш или се разхождаш в него насън, значи наяве ще намериш отдавна търсен отговор на важен въпрос, ще постигнеш хармония и разбирателство с околните или ще се отдадеш на почивка и възстановяване. Запуснат или мрачен парк с тъмни алеи е предупреждение за опасности и рискове.

ПАРКЕТ - ако видиш или ходиш по него насън, ще имаш затруднения в светските контакти. Ако лъскаш паркет, ще се стремиш към висшето общество.

ПАРКИРАНЕ, ПАРКИНГ - ако видиш или паркираш колата си насън, значи е време да потърсиш ново поприще за изява, да обмислиш възможностите за оттегляне от настоящия си бизнес или да се освободиш от някои връзки и отношения, които вече са ти в тежест.

ПАРЛАМЕНТ - в съня предсказва стълкновения с колеги, спорове на работното място, необходимост от отстояване на позициите и идеите ти.

ПАРНИК - сънуваш ли, значи временно ще успееш да запазиш нещо, което се опитват да ти отнемат. Ако отглеждаш цветя или зеленчуци в парник, ще постигнеш относителна стабилност в семейството си или в отношенията си с приятели и колеги.

ПАРОЛА (виж ЗНАК, ШИФЪР) - за достъп ако използваш насън, значи проявяваш излишна подозрителност и мнителност. Друг ако използва пароли, ще ти откажат някоя възможност или привилегия. Ако си забравил парола, ще пропуснеш важен шанс, ще се лишиш от печалба.

ПАРТЕР - в съня е знак за бегли успехи. Ако си на партера, ще се радваш на сигурност, стабилност и трайни завоевания.

ПАРТИ (виж ЗАБАВА). -

ПАРТИЗАНИН - срещнеш ли насън, ще последваш неразумен съвет. Ако ти си партизанин, въздържай се от намеса в чужди дела и отношения.

ПАРТИТУРА - ако видиш, разучаваш или пишеш насън, значи настъпва нов, плодотворен и обещаващ много успехи период в живота ти.

ПАРТИЯ - политическа в съня е предупреждение да не се поддаваш на увещания, да се пазиш от съмнителни увлечения и контакти.

ПАРТНЬОР - че имаш, ако сънуваш, чакат те големи успехи. Ако не се разбираш с партньора си, приготви се за промени и непредвидени усложнения в работата си.

ПАРФЕ (виж СЛАДКИШ, ТОРТА). -

ПАРФЮМ - че купуваш или използваш, ако сънуваш, значи ще се домогваш до нечие благоразположение или ще ухажваш някого. Ако усетиш миризма на парфюм, чакат те приятни емоции. Ако видиш друг да се парфюмира, знай, че крият нещо от тебе.

ПАРЦАЛ - ако видиш или използваш в съня си, ще имаш неприятности, свързани с работата или с финансовото ти състояние. Друг ако използва парцал, някой ще ти помогне в труден момент. Ако увиваш нещо в парцали, ще те сполети бедност. Ако изхвърляш или гориш парцали, чакат те добри новини.

ПАРЦЕЛ - ако мериш, купуваш или продаваш насън, значи си на път да сключиш неизгодна сделка, да се нагърбиш с тежка или неблагодарна работа.

ПАСБИЩЕ, ПАСИЩЕ - в съня е знак за добри перспективи в бизнеса.

ПАСИАНС - че редиш, ако сънуваш, няма да се осъществи желаната промяна в живота ти. Друг ако реди пасианс, някой ще се опита да се намеси в работата или в интимните ти отношения.

ПАСПОРТ - ако видиш или имаш насън, ще ти се наложи да доказваш очевидни факти, да се защитаваш от абсурдни нападки и обвинения. Ако паспортът ти е откраднат или изгубен, ще пропуснеш ползотворно пътуване. Ако ти правят паспортна проверка, по-добре се откажи от плановете си и потърси по-безопасно поле за изява.

ПАСТА - за зъби ако купуваш или използваш насън, ще бъдеш здрав и щастлив. Ако правиш или ядеш пасти, ще имаш дребни неприятности и ядове в семейството.

ПАСТЕЛИ - ако купуваш или рисуваш с тях насън, ще общуваш с интересни, загадъчни, странни личности. Сухи пастели са знак за разочарования или неудовлетворение от постигнатото.

ПАСТЕТ - ако купуваш, приготвяш или ядеш насън, ще се радваш на многобройни житейски удоволствия, ще те глезят.

ПАСТИР - че си, ако сънуваш, значи имаш много потенциални врагове, бъди нащрек - дебнат те неприятели. Друг ако е пастир, ще имаш неочаквани придобивки и печалби. Ако чуеш пастир да свири, ще се радваш на добри вести.

ПАСТОР - че си, ако сънуваш, значи имаш нечисти или непочтени намерения и желания. Друг ако е пастор, ще те обиди нечие непристойно предложение.

ПАСТЪРМА - ако видиш, правиш, режеш или ядеш насън, някоя трудна и жилава работа ще приключи с успех.

ПАТЕНТ - за някакво изобретение или откритие ако имаш насън, наяве ще имаш неприятни спорове и конфликти с хора, на които си вярвал и разчитал. Ако друг патентова нещо, публично ще те унижат.

ПАТЕРИЦА - сънуваш ли, ще имаш сексуални проблеми. Ако ходиш с патерици, моментът не е подходящ за сделки - прекалено уязвим и слаб си, за да се впускаш в битки и сражения. Счупена патерица е знак за здраве.

ПАТИЦА, ПАТКА, ПАТОК - ако видиш насън, ще имаш семейно щастие. Ако уловиш дива патица, чака те щастлив брак. Ако убиеш патица, наяве ще придобиеш имот. Ако гониш патица, късметът ще те напусне. Ядеш ли патица, ще имаш много пари, а патка с малки патенца в съня е обещание за веселие и приятна компания. Ако си на лов за патици, предстоят ти успехи. Летящо ято патици е знак за добри новини, а ако плуват в река или езеро, значи ще получиш по-малко, отколкото очакваш. Ако храниш или пасеш патки, ще ти отвърнат с неблагодарност.

ПАТЛАДЖАН - че садиш или береш, ако сънуваш, чакат те трудни времена - трябва да бъдеш внимателен и пестелив. Ако готвиш или ядеш патладжан, пази се от непредвидени усложнения в настоящата ти работа.

ПАТРАХИЛ - ако видиш насън, знай, че има хора и ситуации, на които не си в състояние да въздействаш, не хаби силите си в опити да ги промениш или избегнеш. Ако сънуваш, че си облечен в патрахил, за кратко поне ще имаш неограничена власт.

ПАТРИАРХ - ако видиш насън, значи ще получиш влиятелна подкрепа в работата си. Ако ти си патриарх, значи имаш нужда от помощ и съдействие.

ПАТРИОТ - че си, ако сънуваш, бъди по-умерен и въздържан в приказките си. Друг ако е патриот, не вярвай на всичко, което ти казват.

ПАТРОН, ПАНТРОНДАШ - ако сънуваш, не се оставяй да те въвлекат в интриги или да те отклонят от поетия път. Ако си препасал патрондаш, чакат те успехи и победи.

ПАТРУЛ (виж КАРАУЛ, ЧАСОВИ, ЧАСОВОЙ) - видиш ли насън, скоро ще подлагат на проверка работата или думите ти. Ти ако патрулираш, усилията и старанието ти ще останат напразни.

ПАУЗА - в съня е предсказание за загуби - морални или материални.

ПАУН - ако видиш насън, ще научиш за нечия женитба или ще се изненадаш от нечии успехи. Ако сънуваш паунови пера, ще чуеш лъжливи думи или ще пострадаш от суетата и егоизма си.

ПАУС - ако видиш или използваш насън, значи се нуждаеш от повече дискретност и потайност в работата си. Не е необходимо всички наоколо да знаят с какво конкретно се занимаваш.

ПАФТА - ако видиш, ковеш или носиш насън, ще се радваш на любов и уважение от околните.

ПАЦИЕНТ - че си, ако сънуваш, трябва повече да се вслушваш в съветите и напътствията на близките си. Ако ти приемаш пациенти, предстои ти голяма отговорност, нагърбваш се с тежък кръст.

ПАЧА - че готвиш или ядеш, ако сънуваш, е знак, че здравето ти има нужда от сериозни грижи и внимание.

ПАЧАВРА (виж ПРОСТИТУТКА). -

ПАЧКА - банкноти ако сънуваш, ще имаш големи и силни противници. Ако намериш пачка, ще те обиждат, а ако я загубиш, наяве ще се радваш.

ПАША - срещнеш ли насън, ще те обземат необясними страхове, ще страдаш от нерешителност и липса на предприемчивост. Себе си ако сънуваш като паша, значи си ненужно строг и взискателен към някой свой близък.

ПАША (виж ПАСБИЩЕ). -

ПАШКУЛ - в съня е предупреждение, че не те очакват само успехи и печалби както досега, но и разочарования, загуби, поражения, печал.

ПАЩЪРНАК - ако видиш или ядеш насън, значи имаш по-големи възможности, отколкото си очаквал, не се страхувай да действаш.

ПАЯЖИНА, ПАЯК - ако насън видиш паяжина, чакай клюки и интриги. Ако в дома ти има много паяжини, предстоят ти неприятности и кавги вкъщи. Ако метеш или чистиш паяжини, ще се освободиш от трудности и проблеми. Ако сънуваш паяк, ще имаш печалба, свързана с голям риск или с многобройни опасности. Ако убиеш паяк, ще бъдеш здрав, но ще изпуснеш изгодна работа. Ако паякът е в леглото ти, ще имаш големи неприятности с любовник. Ако те полази паяк, бъди много внимателен и предпазлив, погрижи се за здравето си и за спестяванията си. Много паяци в съня са знак, че имаш много врагове.

ПЕВЕЦ, ПЕВИЦА - че си, ако сънуваш, скоро ще отмине някоя опасност, ще избегнеш проблем. Ако друг пее, ще чуеш любопитни новини. Ако насън чуеш мъжко или басово пеене, очаквай смущения в отношенията с любимия човек. Ако чуеш женско, високо, тънко пеене, внимавай какво впечатление оставяш у околните. Детско пеене е предсказание за семейни радости. Фалшиво пеене е знак за проблеми и нередности в работата ти. Оперно пеене обещава светска изява, а естрадно - приятелско събиране. Църковно пеене показва, че ще откриеш нови стимули и цели в живота си.

ПЕДАГОГ (виж УЧИТЕЛ). -

ПЕДАЛ - в съня показва, че ще използваш непозволени методи и средства в работата си, заради което може да бъдеш наказан.

ПЕДАНТ - че си, ако сънуваш, ще те критикуват и обвиняват. Ако друг е педант в съня ти, въздържай се от професионални или лични коментари и забележки за хората, с които работиш.

ПЕДЕРАСТ (виж ХОМОСЕКСУАЛЕН). -

ПЕДИКЮР - в съня означава, че твърде много се влияеш от мнението на близките и приятелите си и често губиш от това.

ПЕЕНЕ (виж ПЕСЕН). -

ПЕЙЗАЖ - приятен пейзаж в съня е знак за благоприятни дни и щастливи изживявания, а мрачен или отблъскващ - за предстоящи проблеми и смущения. Ако рисуваш пейзаж, значи бягаш от проблемите си, загърбваш належащите за решаване въпроси.

ПЕЙКА - видиш ли в съня си, чака те успех в бизнеса. Ако е дървена пейка, ще имаш малки, но желани придобивки. Ако е каменна, е знак за големи печалби, на които няма да се радваш. Метална пейка предупреждава за възможни загуби. Ако сънуваш, че седиш на пейка, ще имаш осигурено бъдеще. Слънчева пейка показва, че ще споделиш успехите си, а сенчеста - че ще ги криеш или ще ги пазиш само за себе си.

ПЕК (виж ЖЕГА). -

ПЕКАР, ПЕКАРНИЦА - в съня показват, че ще се радваш на изобилие у дома си и че ще си на почит сред приятелите и познатите си.

ПЕЛЕНА, ПЕЛЕНАЧЕ - сънуваш ли, чакат те грижи и болести. Ако шиеш, переш, простираш, гладиш или сгъваш пелени, работата ти ще е неплодотворна или неблагодарна.

ПЕЛЕНГАТОР - в съня е знак, че не трябва да се вслушваш в даваните ти съвети, а да следваш вътрешните си убеждения.

ПЕЛЕРИНА - че носиш, ако сънуваш, бъди предпазлив в отношенията си с другите. Ако пелерината е къса, значи ти липсва обич или разбиране. Прекалено дълга пелерина е знак за досадни приятели. Ако насън загубиш или ти откраднат пелерината, ще изпаднеш в подчинение или в зависимост от някого. Стара и скъсана пелерина предсказва загуби и поражения. Червена пелерина е знак за страст или неоправдана жестокост, черна - за тайно обожание, синя - за прагматизъм и материални придобивки, лилава - за власт, оранжева - за напразни надежди.

ПЕЛИКАН - видиш ли насън, ще постигнеш успехи и печалби с много търпение и пестеливост. Много пеликани са знак за благоприятен развой на събитията около тебе. Гнездо на пеликани предсказва семейно щастие.

ПЕЛИН - ако береш, използваш, правиш или пиеш насън, ще се разболееш. Ако друг бере или пие пелин, ще се разочароваш от приятел или ще отблъснеш приятел и той ще ти стане враг.

ПЕЛТЕК, ПЕЛТЕЧЕНЕ - в съня са знак за затруднена комуникация с важни особи или с любим човек.

ПЕМЗА - ако видиш или използваш насън, ще се освободиш от товар, ще намериш облекчение, ще оздравееш след продължително боледуване.

ПЕНДАРИ - в съня са предупреждение за тревоги и неприятности. Ако носиш пендари или ти дават наниз пендари, ще преживееш големи събития.

ПЕНСИОНЕР, ПЕНСИЯ - в съня са свързани с основателни тревоги за материалното състояние или здравето.

ПЕНСНЕ - ако видиш или носиш насън, ще те обвинят в лицемерие или демагогия.

ПЕНЬОАР - ако видиш или носиш насън, ще се чувстваш пренебрегнат и недооценен. Ти ще вършиш черната работа, а друг ще обира лаврите и почестите.

ПЕПЕЛ - ако сънуваш, предстоят ти неприятни занимания или разговори. Ако ровиш пепел, ще станеш свидетел на трагични събития. Ако си посипан с пепел, чакат те раздразнение и гняв. Пепел от огнище е знак за тъга и загуби, а пепел в затворен съд обещава печалба или наследство. Пепел от цигари показва, че подценяваш себе си или другите.

ПЕПЕЛНИК - ако видиш насън, очаквай незначителни финансови загуби. Ако почистваш или сменяш пепелник, трябва да бъдеш по-внимателен при сключване на сделки и подписване на договори. Счупен пепелник предупреждава за имотна измама.

ПЕПЕЛЯНКА (виж ЗМИЯ) - в съня е знак, че може сегашните ти приятели да се превърнат в най-силните ти врагове. Ако те ухапе пепелянка, предстои ти неприятност с жена. Ако убиваш пепелянка, ще победиш опасен противник.

ПЕПЕРУДА - сънуваш ли, предстои ти любовна среща. Ако гониш или ловиш пеперуди, значи интимните ти отношения са безперспективни. Ако насън кацне пеперуда на ръката ти, ще спечелиш сърцето на непостоянен човек. Мъртва пеперуда е знак за изневяра.

ПЕРАЛНЯ, ПЕРЕШ - ли в съня си, ще се ядосваш за дребни семейни проблеми. Ръчна пералня означава, че трябва сам да се заемеш с решаването на домашните неуредици, а автоматична - че нещата не зависят от тебе или че ще се оправят от само себе си.

ПЕРВАЗ (виж КОРНИЗ) - ако насън ходиш по перваза на прозорец, сграда и т. н., наяве ще демонстрираш сила, воля или независимост.

ПЕРГАМЕНТ - в съня показва добро разбирателство с партньори и колеги - ще постигнеш успехи, ще сключиш изгодни договори.

ПЕРГЕЛ - ако видиш или чертаеш с него в съня си, ще се нуждаеш от прецизност и търпение в работата си, защото сигурно дълго ще се луташ или ще тъпчеш на едно място без съществен напредък.

ПЕРДАХ (виж БИТКА, ШАМАР). -

ПЕРДЕ - ако купуваш, шиеш или окачваш насън, наяве ще криеш срамни тайни. Светло или прозрачно перде показва, че опитите ти ще са безуспешни и само временно ще отложат разкриването на истината. Плътни или тъмни завеси означават добре пазена тайна.

ПЕРИЛА (виж ПАРАПЕТ). -

ПЕРИСКОП - в съня е знак, че ще се добереш до важна информация, безнаказано ще проникнеш в чужди интимни или служебни отношения, но също е и предупреждение да пазиш по-ревниво тайните си.

ПЕРКА - на самолет, вентилатор и др. в съня е сигнал за скрити опасности. Ако става дума за перка на риба, избягвай конфликти със съседи или колеги.

ПЕРЛА - сънуваш ли, чака те сърдечна тъга. Наниз перли обещава сълзи, съжаление, разкаяние. Ако намериш перла, ще имаш вълнуващо изживяване, което в крайна сметка ще ти донесе само разочарования. Изкуствени перли са знак за привиден блясък и разкош, а черни перли - за користна скръб или фалшиво страдание.

ПЕРО, ПЕРУШИНА - от птица видиш ли насън, ще те натъжи някоя новина. Много пера предвещават беда. Ако са бели, ще се притесняваш за близки или приятели, а ако са черни - предстоят ти загуби. Шарени пера предсказват разнородни преживявания, пътуване, запознанства. Пера по шапката, косите или дрехите ти насън означават, че ще останеш неразбран, ще ти се присмиват или ще се страхуват от тебе. Перо от гълъб е знак за любовна раздяла или покана за интимна среща. Перо от паун предупреждава да се пазиш от суетност и самонадеяност. Ако насън събираш пера, ще те хулят и ще те критикуват. Летящо във въздуха перо е знак за напразни надежди или за неосъществими планове. Ако разпръскваш перушина от възглавница, ще се радваш на голям късмет и лесни пари. Ветрило от пера е знак за издигане в обществото.

ПЕРОДРЪЖКА - ако видиш или използваш насън, значи ще постъпиш романтично, старомодно или наивно.

ПЕРОН (виж ВЛАК, ГАРА) - ако насън си на гаров перон и очакваш пристигането на влак, предстоят ти благоприятни промени в живота, но всичко е в твои ръце и трябва да разчиташ единствено на собствените си усилия.

ПЕРСОНАЛ - че набираш или обучаваш, ако сънуваш, значи се нагърбваш с прекалено много задачи и отговорности. Ако си част от обслужващ персонал, е знак, че си се събрал с недобросъвестни или безскрупулни хора.

ПЕРУКА - че носиш, ако сънуваш, ще постигнеш неочакван успех, ще докажеш способностите си. Ако друг носи перука, пази се от измами, загуби и разочарования.

ПЕРУНИКА - ако видиш или береш насън, чака те ново, приятно и перспективно запознанство.

ПЕРФОРАТОР - в съня е предупреждение да се готвиш за изпитание или проверка.

ПЕРЧЕМ (виж КОСА) - буен или рошав ако имаш насън, ще се радваш на внимание и ухажвания от страна на важни личности от противоположния пол.

ПЕСЕН - чуеш ли насън, ще се радваш. Ако пееш песен, ще имаш чиста съвест и добри приятели. Ако друг пее песен, благополучно ще уредиш стари сметки. Ако е песен без думи, някой познат или приятел ще напомни за себе си. Приспивна песен в съня е знак за спокойствие и радост. Ако пее жена, чакай някои неприятности или усложнения в работата си. Ако пее мъж, ще постигнеш успех. Детско пеене е предупреждение за оплаквания и негодувание. Хорова песен обещава материално благополучие и просперитет.

ПЕСТЕЛИВ, ПЕСТЕНЕ - в съня издава, че скоро ще получиш възнаграждение за положените усилия, ще се радваш на добри резултати от труда си.

ПЕСТИЛ - ако правиш или ядеш насън, ще постигнеш успехите си по друг начин, различен от очаквания или планирания.

ПЕСЪЧИНКА ( виж ПЯСЪК) - има ли по тялото ти насън, ще получиш неочаквано богатство. Ако песъчинка ти влезе в окото, ще те заблудят, ще те отклонят от намеренията ти. Песъчинки между зъбите в съня са знак за ядове и неприятности, а ако са в леглото, показват, че имаш врагове сред близките си.

ПЕТ - това число в съня е знак за семейно разбирателство, уют и щастие в дома.

ПЕТА - ако насън видиш петите си, ще се поддадеш на слабост. Ако се държиш за петите, ще се връщаш към стари работи и изживявания. Мръсни или кални пети са знак за материален и финансов напредък. Болки в петите или кръв по тях означават, че някой ще се възползва от слабостите, недостатъците или грешките ти. Чужди пети ако гледаш в съня си, ще научиш нечия тайна слабост или страст.

ПЕТЕЛ - сънуваш ли, ще научиш важни, а може и особено тревожни новини. Ако го чуеш да кукурига, ще разкриеш измяна или ще разбереш, че някой ти изневерява или те предава. Петел на стобора в съня е предупреждение за пожар или друго бедствие. Бой между петли издава раздвоение или любовна несигурност. Болен, недъгав или заклан петел е знак за провалена женитба. Бял петел символизира добри известия, червен - спорове и кавги, черен - съперничество. Див петел е знак за похотлив приятел. Ако насън гониш петел, ще пропиляваш усилията си. Ако го храниш, ще се грижиш за семейството си или ще имаш добри деца. Ако купуваш или продаваш петел, ще доказваш мъжествеността си.

ПЕТНО (виж ЛЕКЕ) - ако направиш върху хартия или дреха в съня си, ще те обвиняват за чужди прегрешения. Мазно петно е знак за добри печалби и материални придобивки.

ПЕТРОЛ - в съня предсказва неприятности и притеснения, свързани с голяма сума пари или с някаква сериозна материална отговорност.

ПЕТУНИЯ - "в съня е знак за щастливи срещи и контакти с нови познати; ще се утвърдиш в обществото или сред колегите си."

ПЕТЪК - ако е в съня ти, значи е дошъл моментът за решителни действия - не се колебай да настояваш за онова, което ти се полага.

ПЕХОТА, ПЕХОТИНЕЦ - в съня показва, че успехите и напредъкът в службата ти ще дойдат бавно, но ще са трайни и сигурни.

ПЕЧАЛ - изпитваш ли насън, наяве ще се радваш и ще се гордееш. Друг ако е печален, ще огорчиш или обидиш някого.

ПЕЧАЛБА - ако насън печелиш пари, наяве ще си нещастен в любовта или ще имаш големи разходи и загуби. Ако печелиш игра, ще търпиш провал в работата си. Ако печелиш облог, трябва да бъдеш по-пестелив в обещанията и хвалбите си. Нечестна печалба в съня е лош знак: ще търпиш обвинения е хули.

ПЕЧАТ - ако поставяш върху документ насън, значи ще те уважават и ще зачитат мнението ти. Ако правиш печат, чака те благополучие. Восъчен печат в съня е знак за недоверие към близки или роднини. Метален, дървен или гумен печат е обещание за добър изход от начинанията и бизнесделата ти.

ПЕЧАТАР, ПЕЧАТНИЦА - в съня са знак, че ти предстоят много работа, нови задачи, поръчки и сделки. Ако ти си печатар, ще напреднеш в учението, ще подобриш образованието си.

ПЕЧЕНЕ НА СЛЪНЦЕ - в съня предсказва, че скоро ще намериш добро решение на стар проблем или ще преодолееш отколешна вражда.

ПЕЧКА - готварска в съня е знак за семеен уют и домашни радости. Ако е електрическа, означава сексуални проблеми, ако е нафтова - имуществени или финансови притеснения, ако е акумулираща - нови идеи и нови запознанства, ако е с дърва - разбирателство с близки и приятели, ако е с въглища - скрити опасности, предстояща кавга. Повредена или студена печка е знак за ядове и скандали. Ако сънуваш, че палиш печка или че се грееш на нея, ще имаш добри шансове в работата и подкрепа у дома. Ако се опариш на печка, чака те любовно разочарование.

ПЕЧУРКА (виж ГЪБА) - култивирани печурки в съня са знак за скучно и напрегнато ежедневие. Ако готвиш или ядеш печурки, ще имаш обикновени, делнични радости.

ПЕШЕХОДЕЦ - сънуваш ли, е знак за ново начинание или за освобождаване от стари задължения. Ти ако си пешеходец, ще имаш добри идеи, които си заслужава да бъдат реализирани.

ПЕШКА (виж ШАХ, ШАХМАТ) - "в съня означава, че твърде малка част от желанията или плановете ти ще се реализира; бъди по-предпазлив, не разчитай прекалено много на собствените си сили."

ПЕШКИР (виж КЪРПА). -

ПЕЩ - ако видиш насън, бъди внимателен при финансови операции. Горяща пещ е знак за разсипничество, а студена - за кавги и неприятности. Ако палиш пещ, ще харчиш пари или ще търпиш загуби. Ако печеш нещо в пещ, ще пропиляваш късмета си или ще страдаш за изгубени връзки и възможности.

ПЕЩЕРА - сънуваш ли, ще успееш да натрупаш богатство. Ако си в нея, ще срещнеш трудности и пречки в работата си. Ако се луташ в пещера, ще се съмняваш. Тъмна, влажна и студена пещера показва, че ще попаднеш в неблагоприятна компания или обстановка. Ако насън влезеш в пещера или излезеш от нея, ще промениш възгледите си. Ако сънуваш, че си пещерен човек, чакат те промени в семейното положение.

ПИАНО - в съня предвещава несподелена любов. Ако свириш на пиано, ще подобриш материалното си състояние, но ако пианото е разстроено или повредено, чакай проблеми и трудности при оформяне на документи, при имуществени спорове, при финансови