АНКЕТА

 

Харесва ли ви новият МОЛ Панорама ?

Да , много

Има много какво да се желае

Не

 

Съновник - списък от А до Я с предсказаните думи
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я 
НАБЛЮДЕНИЕ, НАБЛЮДАТЕЛ, НАБЛЮДАВАШ - ли нещо в съня си, в близко бъдеще очаквай промени, които няма да те засегнат пряко. Ако насън си в наблюдателница, ще чуеш обезпокояващи новини.

НАБОЖЕН - че си, ако сънуваш, ще те възнаградят незаслужено, ще обереш чужди лаври. Друг ако е набожен, не се опитвай да хитруваш и да увърташ при преговори или да протакаш важните дела - от това само може да загубиш.

НАБОР - на дреха ако видиш или правиш насън, ще ти се наложи да скриеш нещо или да го запазиш в тайна. Ако носиш силно набрана дреха, ще те обвиняват в двуличие или нелоялност.

НАБОР - на печатарски текст правиш ли насън, ти предстои трудоемка и неблагодарна работа, свързана с много усилия и отговорности.

НАБОР (виж ВОЙНА, ВОЙНИК). -

НАВАЛИЦА - от хора в съня е знак за предстоящи опасности и тревоги. Ако и ти си в навалицата, очаквай неприятни промени, неясноти, неизвестности.

НАВЕС (виж ЗАСЛОН). -

НАВЕХНАТ (виж ИЗКЪЛЧВАНЕ) - крайник в съня е предупреждение да не си позволяваш волности или експерименти в работата си.

НАВИВАНЕ, НАВИВАШ - ли конци, прежда и др. в съня си, чакат те празни приказки, надлъгване, клюки.

НАВИГАТОР - че си, ако сънуваш, е предупреждение, че губиш контрол над личния си живот. Ако друг е навигатор, ще имаш нужда от помощ и здрава подкрепа при решаване на някои проблеми в работата или семейството си.

НАВИК - че имаш, ако сънуваш, трябва да проявиш повече твърдост в начинанията си. Ако се опитваш да се откажеш от вреден навик, значи е наложително окончателно да сложиш край на връзките си с някоя опасна или досадна личност.

НАВОДНЕНИЕ - видиш ли насън, пази се от загуби и щети. Ако къщата ти е наводнена, ще изпитваш парични затруднения. Ако бягаш, за да се спасиш от наводнение, някаква работа ще се отложи, ще търпиш спънки в делата си. Ако спасяваш покъщнина, животни или хора от наводнение, ще оказваш финансова помощ някому. Наводнение с чиста вода означава, че проблемите лесно ще отминат. Ако водата е мръсна, очаквай сериозни проблеми.

НАВУЩА - в съня са знак за предстоящи семейни проблеми. Трябва да вземеш мерки, за да ги избегнеш.

НАГАР - ако видиш или се опитваш да остържеш насън, в никакъв случай не се ангажирай с чужди проблеми, не се оставяй да те замесят в непочтени сделки, защото това ще ти коства изключително големи неприятности.

НАГЛОСТ, НАГЪЛ - ако си насън или постъпваш нагло, значи надценяваш възможностите си. Друг ако е нагъл, бъди по-въздържан в изказванията и изявите си.

НАГОН (виж ИНСТИНКТ) - сън, свързан с естествените човешки или животински нагони, съобщава, че сегашните удоволствия и неблагоразумие ще ти струват доста неприятности в бъдеще.

НАГРАДА - че получаваш или даваш, ако сънуваш, скоро ще се радваш на успехи и просперитет. Друг ако получава награда, ще се посрамиш.

НАГРЕВАТЕЛ (виж БЪРЗОВАР) - видиш ли насън, пази се от необмислени постъпки и прибързани изводи.

НАГРЕВКИ - че ти правят, ако сънуваш, ще се радваш на нечии протекции и височайше благоразположение, но бъди внимателен - нещата много бързо могат да се обърнат в твой ущърб.

НАДБЯГВАНЕ - наблюдаваш ли насън, напразно се притесняваш за бъдещето си. Ако участваш в надбягване, не си поставяй непостижими цели, обуздай амбициите си. Ако залагаш на надбягвания, знай, че ти предстои изпитание и не бива да рискуваш постиженията си.

НАДГРОБЕН КАМЪК - ако видиш насън, трябва да ограничиш амбициите или претенциите си в работата.

НАДЕЖДА, НАДЯВАШ - ли се насън, пази себе си, роднините и приятелите си. Ако губиш надежда, значи ще имаш късмет или добър шанс.

НАДЕНИЦА (виж КОЛБАС, САЛАМ) - че купуваш, приготвяш или ядеш насън, ако сънуваш, значи се ползваш от непозволени привилегиияя или харчиш не по джоба и възможностите си.

НАДЗИРАТЕЛ - ако видиш насън, пази се от злобата и завистта на хора от обкръжението ти. Ако ти си надзирател, някакъв ангажимент, обещание или поета отговорност ще ти тежат и ще спъват работата ти. Много надзиратели са сигнал за кражба или обир.

НАДЛЕЗ - ако видиш или преминаваш по него в съня си, ще постигнеш успехи, ще надминеш конкурентите си, ще избегнеш трудност или опасност.

НАДНИЦА - малка че имаш, ако сънуваш, може да се разболееш. Ако е голяма, чакат те парични проблеми или загуба на вещи и собственост.

НАДПИС (виж АВТОГРАФ, ПОСВЕЩЕНИЕ) - на стена четеш ли насън, ще търпиш загуби заради доверчивостта или лекомислието си. Ако видиш надгробен надпис в съня си, много ще се колебаеш, преди да вземеш някакво решение.

НАДПРЕВАРА, НАДПРЕВАРВАШ - ли се с някого насън, ще имаш ядове и тревоги с конкурентите си.

НАДУВАНЕ - на балон, плажна играчка, дюшек в съня е показател, че напразно хабиш усилията си, работиш неплодотворна работа, занимаваш се с безперспективни дела.

НАЕМ, НАЕМАТЕЛ - ако плащаш наем насън, ще се отървеш от неприятно задължение. Ако получаваш наем, очакват те финансови проблеми. Ако имаш наематели, предстоят ти разочарования от познати хора. Ти ако си наемател, значи несигурността или неяснотата по някои въпроси ще ти коства загуби и тревоги. Ако не можеш да си платиш наема, изненадващо ще получиш прилична сума пари или друга материална придобивка.

НАЕМЕН УБИЕЦ - че си, ако сънуваш, ще се чувстваш самотен, неразбран, неоценен и разочарован. Ако наемаш убиец, ще се нуждаеш от силна концентрация, от воля и въздържание, за да преживееш труден период. Ако те преследва наемен убиец, ще си патиш от резултатите на собствените си дела.

НАЖЕЖЕН - нажежено желязо в съня е знак за предстояща кавга с интимен партньор. Нажежени реотани предупреждават за скрити страсти и надвиснали проблеми у дома.

НАЗДРАВИЦА - вдигаш ли насън, скоро ще можеш да се похвалиш с добри постижения и резултати. Друг ако вдига наздравица, предстои ти щастлив период, изпълнен с радости и печалби.

НАЗНАЧЕНИЕ - ако назначаваш някого на работа в съня си, ще се радваш на разбирателство и сговор у дома. Ако тебе те назначават на работа, предстоят ти успехи и подобряване на материалното състояние.

НАИВЕН - че си, ако сънуваш, пази се от спекула и опити за лесна печалба. Друг ако е наивен, бъди нащрек - някой те дебне и се опитва да те злепостави.

НАИЗУСТ - ако учиш или знаеш нещо наизуст насън, ще се радваш на завидни успехи и големи завоевания в любовта. Ако друг помни наизуст, ще имаш съперник.

НАЙЛОН - в съня е знак за измама, фалшиви приятели или самозаблуждение.

НАКАЗАНИЕ, НАКАЗВАШ - ли някого насън, значи напразно харчиш пари, правиш излишни разходи. Ако тебе те наказват, ще се радваш на лесна печалба.

НАКИТ (виж БИЖУ, СКЪПОЦЕННОСТ) - че купуваш, ако сънуваш, ще изпаднеш в дългове. Ако ти подарят накит, ще срещнеш невярна любов. Ако изгубиш накита си, ще се скараш с близък човек. Друг ако носи накити, не се доверявай и не давай пари на заем.

НАКЛОН - стръмен в съня ти е знак за проблеми и перипетии. Ако се изкачваш по него, ще постигнеш трудни успехи. Ако се спускаш, предстоят ти загуби и провали.

НАКОВАЛНЯ - видиш ли в съня си, ще промениш живота си. Ако ковеш нещо върху нея, промените ще ти донесат нови придобивки, печалби, успехи.

НАЛЕП - да гледаш или да се опитваш да го махнеш насън, значи, че ще се дразниш от досадници или ще се мъчиш да се освободиш от неприятно задължение.

НАЛЪМ - ако видиш или носиш в съня си, ще се радваш и ще забогатееш.

НАЛЯГАНЕ - ако в съня ти става въпрос за кръвно налягане, предстоят ти проблеми с близки хора, а ако налягането е атмосферно, очаквай непредвидени трудности от бюрократичен, административен или правен характер. Налягане на течности или газове от инсталация или апарат в съня е знак за скрити, но твърде сериозни проблеми в работата.

НАМАЛЕНИЕ - ако търговец сънува, че прави намаление на стоките си, очакват го печалби. Ако купуваш намалени стоки, значи сам ще се прецакаш, ще търпиш загуби заради прекалената си хитрост или користолюбие.

НАМЕК - правиш ли насън, ще изпитваш затруднения в любовните отношения. Ако на тебе ти намекват нещо, очаквай предателство от приятел.

НАМЕРИШ - ли нещо в съня си, ще чуеш изненадваща вест, чака те внезапна радост или неочаквана печалба. Ако си намерил нещо отдавна изгубено, ще заживееш с някаква надежда.

НАМЕСА - ако насън се намесваш в нечии дела, разговори или отношения, наяве ще понесеш неоснователни обвинения и явна несправедливост. Ако търпиш чужда намеса, ще пострадаш заради недискретността си.

НАМЕСТНИК (виж ЗАМЕСТНИК). -

НАМЕТКА, НАМЕТАЛО - старо и изпокъсано носиш ли насън, ще се скараш със стар приятел. Ако е ново и хубаво, чакай приятно посещение. Къса дамска наметка е знак за интриги и женска злоба.

НАМИГВАНЕ, НАМИГАШ - ли някому в съня си, репутацията ти е застрашена. На тебе ако ти намигат насън, ще получиш любовно предложение.

НАМОРДНИК - в съня е знак, че успяваш да държиш враговете си на разстояние. Ако поставяш намордник на животно, ще превърнеш някой враг или зложелател в твой съмишленик. Ако видиш човек с намордник, ще ти вменят някаква вина.

НАМОТАВАНЕ - в съня е сигнал да се въздържаш от коментари за чуждо поведение, работа или взаимоотношения.

НАМУСЕН (виж СЪРДИТ). -

НАНАГОРНИЩЕ - в съня предвещава трудности, усилия и разход на средства, последвани от големи успехи, слава и печалби.

НАНАДОЛНИЩЕ - в съня предсказва приятни емоции, които ще траят кратко и ще бъдат последвани от разочарования, неуспехи и загуби.

НАНИЗ, НАНИЗВАШ - ли нещо в съня си, ще тъгуваш. Ако са зрънца, ще трупаш имане. Наниз от перли е знак за несподелена любов.

НАНОСИ - от река видиш ли насън, сянката на миналото ще ти пречи в настоящите и бъдещите изяви.

НАОПАКИ - ако обличаш дреха насън, ще имаш странен късмет и причудлива съдба. Ако сънуваш обръщаш картина, текст и др. наопаки, околните ще изтълкуват неправилно поведението ти.

НАПАДЕНИЕ, НАПАДАТЕЛ, НАПАДАШ (виж АТАКА) - ли в съня си, напразно ще се опитваш да спечелиш пари. Ако тебе те нападат, предстои ти съдбоносен избор и трябва много да внимаваш. Ако наблюдаваш нападение, въздържай се да взимаш страна в спор или окончателно решение по стар проблем.

НАПАСТ (виж БЕДА). -

НАПЕВИ, НАПЕВЕН - глас чуеш ли в съня си, бъди нащрек - някой се опитва да те измами или да приспи вниманието ти.

НАПИТКА - тълкуването на съня зависи от вида и състоянието на напитката: ако е алкохолна, предстоят авантюри, гуляи, творчески изяви, харчене на пари, а ако е безалкохолна, е знак за дребни семейни радости, но и за заблуда и огорчения. Газираните напитки предвещават ядове и загуби в резултат на мошеничество или непочтеност. Топлите напитки сигнализират за повече внимание в личния и интимния живот, а студените - за предпазливост при работа с пари. Бутилираните напитки са знак за любовна неудовлетвореност, а наливните - за разсипничество, лекомислие и прекалена доверчивост.

НАПОЯВАНЕ, НАПОИТЕЛЕН КАНАЛ - в съня са добър знак: скоро ще жънеш плодовете на своя труд, ще се радваш на успехите си. Ако видиш напоителен канал, личните ти постижения ще се обезличат сред колектива, ще останат недооценени в общата суматоха.

НАПРАВО - ако гледаш или вървиш в съня си, ще постигнеш завиден успех, чака те бляскава кариера.

НАПРЕДЪК - постигаш ли насън, трябва и наяве да бъдеш упорит и постоянен.

НАПРЕЖЕНИЕ - емоционално в съня е знак за предстоящи разнообразни преживявания, нови запознанства, пътешествия. Електрическо напрежение е предвестник на скандали у дома, проблеми в работата или опасности.

НАПРЪСТНИК - видиш ли насън, ще научиш за женитба или годеж. Ако използваш напръстник, чакат те семейно щастие и много късмет.

НАПУКАНИ - длани в съня са знак за финансови и материални проблеми.

НАПУСКАНЕ - на родното място в съня е знак за промени и неизвестности. Ако напускаш работата си, чакат те парични загуби. Ако напускаш обичан човек, ще загубиш благоразположението на важна особа.

НАПЪЛНЯЛ (виж ДЕБЕЛ). -

НАР - ако видиш, държиш, береш, купуваш или ядеш в съня си, ще се освободиш от подозрение.

НАР - ако видиш или спиш върху него насън, ще постигнеш успех и ще подобриш материалното си състояние.

НАРГИЛЕ - в съня е знак за постигане на сговор и разбирателство: ще спечелиш нов партньор, съмишленик или приятел.

НАРЕДБА - че четеш или спазваш, ако сънуваш, значи в работата си се нуждаеш не от власт или от средства, а от постоянство, търпение и такт.

НАРЕЧИЕ (виж ГОВОР, ДИАЛЕКТ). -

НАРКОЗА, НАРКОТИЦИ, НАРКОМАН - в съня предупреждава за опасност при търговски и финансови сделки. Ако гледаш наркомани, ще изживееш страх. Ако ти си наркоман, нуждаеш се от сериозно премисляне на ситуацията, в която се намираш.

НАРКОТРАФИКАНТ - в съня е знак, че ще постигнеш успех по нечестен път, ще имаш незаслужена печалба.

НАРОД, НАРОДНОСТ - сън, свързан с конкретен народ или народност, е знак за предстоящи обществени промени, които ще повлияят на личната ти съдба.

НАРУШЕНИЕ, НАРУШИТЕЛ - ако сънуваш, че правиш нарушение, ще имаш неочаквана печалба и невероятен късмет. Друг ако е нарушител в съня ти, ще те накажат за чужди грехове.

НАРЦИС - видиш ли насън, напразно ще се хвалиш. Ако е цъфнал в градината ти, въздържай се от суета и надменност. Ако ти подаряват нарциси, ще пострадаш от нечие лошо влияние. Букет от нарциси и други цветя е знак, че ще те ухажват.

НАРЪЧНИК (виж КНИГА , УЧЕБНИК). -

НАРЯД (виж ДЕЖУРСТВО, ЗАДЪЛЖЕНИЕ). -

НАСАПУНИСВАНЕ - насън е предупреждение, че си заобиколен от нечестни, лъжливи и користни хора.

НАСЕКОМО - сънуваш ли, чакат те ядове и тревоги. Ако те полазва, кацне или ухапе, ще срещнеш сериозни трудности и пречки в работата си. Ако убиеш или отпъдиш насекоми, ще се отървеш от неприятностите си, ще преодолееш проблемите си. Ако къщата или постелята ти е пълна с насекоми, значи успехите или печалбите ти ще ти костват много усилия и упорит труд.

НАСИЛИЕ - в съня е знак за сексуална неудовлетвореност. Ако сънуваш себе си като насилник, значи сам си създаваш проблеми и неприятности. Ако ти си жертва на насилие, ще пожънеш успех.

НАСИП - ако сънуваш, ще срещнеш трудност в работата си или пречка в начинанията си. Ако се изкачиш по него, ще превъзмогнеш усложненията.

НАСЛАДА - от нещо ако изпитваш насън, чакай огорчения наяве.

НАСЛЕДНИК, НАСЛЕДСТВО - ако получиш насън, ще изпаднеш във финансови затруднения, ще изпитваш остра нужда от пари. Ако друг е наследник в съня ти, ще получиш тъжен подарък.

НАСМЕШКА - ако насън се отнасяш към някого или нещо с насмешка и пренебрежение, наяве ще пропилееш добра възможност за нови приходи или професионална реализация.

НАСТАВЛЕНИЕ (виж УКАЗАНИЯ). -

НАСТАВНИК - ако имаш насън, чакат те успехи и радости. Ти ако си наставник някому, не се вслушвай в чужди съвети.

НАСТИЛКА (виж АСФАЛТ, КАЛДЪРЪМ, ПАВАЖ, ТРЕВА и т. н.). -

НАСТИНКА - имаш ли насън, пази се от най-доверените си приятели. Друг ако е настинал в съня ти, ще чуеш неприятна вест, която ще разруши плановете ти.

НАСТРОЕНИЕ - ако насън често сменяш настроенията си или се люшкаш от една емоционална крайност в друга, наяве ще имаш променливи отношения с колегите и началниците си или с интимния партньор.

НАСТРОЙКА - настройваш ли насън телевизионен или радиоприемник или друг вид апарат, наяве трябва да проявиш повече конформизъм и сговорчивост.

НАСТЪПЛЕНИЕ (виж АТАКА). -

НАТИСК - ако оказваш върху някого или нещо в съня си, ще ти възложат непосилна работа. На тебе оказват ли ти натиск, не очаквай от околните повече, отколкото могат да ти дадат.

НАТОВАРВАНЕ, НАТОВАРЕН - ако си насън, ще имаш големи печалби и успехи, но и големи отговорности. Друг ако е натоварен, чакат те изобилие и благоденствие в семейството.

НАТРАПНИК - в съня е знак, че някой постъпва недискретно или нелоялно спрямо тебе.

НАТУРА (виж ХАРАКТЕР). -

НАТУРАЛЕН - сок пиеш ли насън, ще се радваш на здраве и дълъг живот.

НАТЪРТВАНЕ - в съня съобщава, че стари нерешени проблеми скоро отново ще станат актуални.

НАУКА - ако изучаваш някаква наука или си се посветил на нея насън, наяве ще се радваш на слава, почит и признание.

НАУМ - че изчисляваш, ако сънуваш, ще имаш голям успех и ще забогатееш от съмнителна афера.

НАФОРА - в съня обещава сполука във всяко твое начинание.

НАФТА - ако видиш, купуваш, преливаш, използваш или помиришеш насън, значи ти предстоят имотни поделби, имуществени спорове, проблеми около недвижими имоти.

НАФТАЛИН - в съня е знак, че допускаш намесата на недоброжелатели в семейството си. Миризма на нафталин е сигнал за болести.

НАХАЛЕН, НАХАЛНИК (виж НАТРАПНИК). -

НАХОДИЩЕ, НАХОДКА - находище на природни богатства в съня е знак, че ще откриеш неподозирани възможности за разширяване на бизнеса си, за допълнителни печалби или за доказване на способностите си. Сън за историческа, археологична, научна и друга находка е обещание за печалба и признание.

НАХУТ (виж ЛЕБЛЕБИЯ). -

НАЦИЯ - в съня предсказва тревожни вести, опасност от война или природно бедствие, предстоящи обществени сътресения.

НАЦУПЕН (виж МРЪЩЕНЕ). -

НАЧАЛНИК - че си, ако сънуваш, значи се нагърбваш с непосилни отговорности. Друг ако е началник, чакат те неприятности и проблеми в работата, лошо развитие на плановете или дори невъзможност за осъществяването им.

НАШИВКА (виж ПАГОН) - ако насън гледаш нашивките на военен, ще се разделиш с някоя своя мечта. Ако ти носиш нашивки, може да се разболееш. Допълнителни нашивки в съня са предсказание за спречквания или неудовлетвореност.

НАШИЙНИК - видиш ли насън, ще те измамят в любовта. Ако слагаш нашийник на животно, семейните ти проблеми ще се отразят на работата и обществените ти контакти. Ако видиш човек с нашийник, ще научиш много лоши новини.

НЕБЕ - ако насън гледаш небето, ще храниш големи надежди. Сънуваш ли звездно небе, ще бъдеш щастлив в любовта, ще ти се изпълнят желанията. Ясно, безоблачно и синьо небе е знак за спокойствие и безхаберие. Тъмно или облачно небе предвещава несигурност, опасности и промени. Червено от залеза небе е сигнал за неприятности от врагове.

НЕБИВАЛИЦА (виж ИЗМИСЛИЦА, ФАНТАЗИЯ). -

НЕБЛАГОДАРНОСТ - ако насън се отнесат към тебе с неблагодарност, наяве ще получиш високо признание за постиженията или уменията си. Ти ако си неблагодарен, ще чуеш лоши думи за себе си, ще те обвиняват.

НЕБОСТЪРГАЧ - видиш ли насън, ще си поставяш непостижими цели, неизпълними задачи. Ако си на върха му, славата скоро ще ти дотежи.

НЕБРЕЖЕН - че си, ако сънуваш, ще имаш лесни успехи. Друг ако е небрежен, пази се от лекомислени приятели или от злонамерени колеги.

НЕБЦЕ - в съня издава вътрешни противоречия, несигурност или неувереност в собствените сили и желания.

НЕВЕСТА, НЕВЯСТА (виж БУЛКА). -

НЕВЕСТУЛКА - видиш ли насън, ще смениш жилището си. Ако уловиш или убиеш невестулка, ще имаш несполучлив брак.

НЕВИДИМ - че си, ако сънуваш, значи в момента имаш шанс да надвиеш конкурентите си и да регистрираш трайна победа. Друг ако е невидим, пази се от изненади и неочаквани промени, не предприемай рисковани ходове.

НЕВИНЕН - че си, ако сънуваш, наяве ще се срамуваш. Ако друг е невинен, ще разобличиш някой свой враг.

НЕВМЕНЯЕМ (виж ЛУД). -

НЕГАТИВ - на снимка гледаш ли насън, ще се заблудиш, ще ти дадат невярна или неточна информация.

НЕГРАМОТЕН - че си, ако сънуваш, много ще се радваш и ще постигнеш значителни успехи. Друг ако е неграмотен, ще имаш голям късмет, неочаквано ще спечелиш.

НЕГЪР, НЕГЪРКА - в съня съобщават, че си заобиколен от недружелюбно настроени хора. Себе си ако сънуваш като негър, ще срещнеш много трудности и пречки в работата си, но в крайна сметка ще успееш да се наложиш. Бременна ако сънува негър, ще има лека бременност и безпроблемно раждане. Болен ако види негър насън, ще оздравее. Ако сънуваш, че те напада негър, значи ще отхвърлят чувствата ти, ще страдаш от несподелена любов.

НЕДЕЛЯ - ако е в съня ти, чакат те само радости и успехи.

НЕДОВЕРИЕ - това е сън с противоположно значение: ще ти засвидетелстват доверие и подкрепа в особено важен за тебе момент.

НЕДОНОСЕНО ДЕТЕ - в съня показва, че някоя твоя добра идея или намерение няма да се осъществят според желанията ти, нещо в плановете ти ще се обърка.

НЕДОРАЗВИТ - че си, ако сънуваш, предстоят ти здравни проблеми. Ако насън видиш недоразвит човек, ще се тревожиш за близки хора.

НЕДОРАЗУМЕНИЕ - в съня означава, че е най-добре да следваш инстинктите или вътрешните си убеждения.

НЕДОСТАТЪК - ако имаш, намираш или отбелязваш насън, скоро ще получиш крупна сума пари.

НЕДЪГАВ - ако се сънуваш, чакат те големи успехи. Друг ако е недъгав, ще станеш жертва на интрига или на предубеждения.

НЕЖЕН, НЕЖНОСТ - в съня ти е знак за драстични промени в личния и обществения живот.

НЕЗАБРАВКА - ако видиш или береш насън, ще бъдеш заобиколен от любов, внимание, грижи и приятелство.

НЕИЗЛЕЧИМ, НЕИЗЛЕЧИМО БОЛЕН - сънуваш ли, ще се радваш на добро здраве и дълъг живот. Ако ти си неизлечимо болен в съня си, значи неуспехите и проблемите ти са временни и скоро ще се разпръснат.

НЕКРОЛОГ - ако видиш или четеш насън, ще чуеш радостна новина за близки хора. Ако видиш собствения си некролог, някой ще ти направи добро или ще говори хубави неща за тебе.

НЕКРОПОЛ - в съня е знак да се погрижиш да бъдещето на семейството си.

НЕКТАР - че правиш или пиеш, ако сънуваш, значи ще се отдадеш на светски и плътски удоволствия.

НЕМИЛОСТ - ако насън изпаднеш в немилост, наяве те чакат повишение, бързо забогатяване или успех в интимните отношения.

НЕНАВИСТ (виж ЗЛОБА, ОМРАЗА). -

НЕПОДВИЖЕН - че си, ако сънуваш, има опасност да те понижат в работата или близките ти да те разберат погрешно. Друг ако е неподвижен, изчакването, компромисите и нерешителността не са най-добрата стратегия в работата ти и в отношенията ти с околните.

НЕПОЗНАТ - човек видиш ли насън, избягвай промени в работата си. Ако говориш или се здрависваш с непознат, ще поставиш успехите си на карта. Жена ако сънува непознат мъж, ще се изкуши от нова авантюра.

НЕПОХВАТЕН, НЕКАДЪРЕН - че си, ако сънуваш, ще те хвалят и поощряват. Друг ако е непохватен или некадърен, ще се ядосваш заради по-млади роднини.

НЕПРИЛИЧИЕ, НЕПРИЛИЧНИ - думи и жестове в съня предвещават забогатяване чрез измама или чрез флиртове и ухажвания. Ако насън правиш неприлични жестове, наяве ще се радваш на внимание и интерес от страна на важна особа.

НЕПРИЯЗЪН, НЕПРИЯТЕЛ - или неприязнено отношение ако срещнеш насън, ще имаш късмет. Ти ако се отнасяш с неприязън към някого или нещо, ще изгубиш в спор или конкуренция.

НЕПРОМОКАЕМ - непромокаеми дрехи или предмети в съня са предупреждение, че не си толкова недосегаем и силен, колкото си мислиш.

НЕРАЗБОРИЯ (виж БЕЗПОРЯДЪК, БЪРКОТИЯ, ХАОС). -

НЕРВ, НЕРВНОСТ - в съня предупреждават да се въздържаш от прибързани решения и да не издаваш плановете си пред случайни хора.

НЕРЕЗ - в съня предсказва вълнуващо пътешествие или запомнящо се събиране с приятели.

НЕСВЯСТ (виж БЕЗСЪЗНАНИЕ, КОМА). -

НЕСЕСЕР - в съня е знак за лични тревоги и тайни. Ако изгубиш несесера си, ще изгубиш доверен приятел. Ако отваряш или бъркаш в чужд несесер, ще се намесиш в нечии интимни отношения.

НЕТЪРПЕНИЕ - в съня означава, че много ще те одумват, а също и че ще следят и преценяват работата ти стъпка по стъпка.

НЕУДАЧНИК - че си, ако сънуваш, ще те похвалят или подкрепят в неочакван момент. Друг ако е неудачник, значи сам си създаваш или измисляш врагове.

НЕУСПЕХ (виж ПОРАЖЕНИЕ, ПРОВАЛ). -

НЕУТРАЛИТЕТ - в съня показва, че бездействието или липсата на решителност може да ти коства загуби и проблеми.

НЕФРИТ - и нефритови украшения в съня са знак за необвързваща любовна връзка или за големи финансови успехи.

НЕФТ - в съня показва скорошно забогатяване. Ако добиваш, преработваш или продаваш нефт, скоро ще се замогнеш, ще постигнеш добри резултати и сериозен напредък.

НЕЩАСТИЕ - в съня показва, че излишно се тревожиш и рискуваш, защото успехите ти са в кърпа вързани.

НИВА - видиш ли насън, ще просперираш. Ако я обработваш, ще направиш добри инвестиции. Ако ходиш по разорана нива, семейството ти ще се разтури. Ако купуваш или продаваш нива, ще се грижиш за децата си.

НИВЕЛИР - ако видиш в съня си, ще постъпиш мъдро в сложна ситуация. Ако използваш нивелир, ще те потърсят за съвет или съдник при спор.

НИВО - ако измерваш в съня си, ще се сравняваш с някого. Ако се изкачваш на по-горно ниво, чакат те успехи.

НИЗИНА (виж ДОЛИНА). -

НИКЕЛ - в съня съобщава за неверни приятели. Не се доверявай на хората от обкръжението си, ако си сънувал, че използваш предмети от никел.

НИМБ (виж ОРЕОЛ). -

НИМФА - сънуваш ли, чака те невъзможна или несподелена любов.

НИМФОМАНКА - в съня сигнализира за повече въздържание, търпение и скромност при общуване с влиятелни или вишестоящи личности.

НИНДЖА - в съня е знак за таен противник или силен съперник. Себе си ако сънуваш като нинджа, ще преживееш опасна авантюра, ще се изложиш на риск.

НИТ - в съня предсказва помощ от приятели в труден момент.

НИША - ако видиш насън, ще помагаш на изпаднал в нужда приятел. Ако слагаш нещо в ниша, ако се криеш или спиш в нея или се опитваш да я запълниш, ще похарчиш спестени пари или ще разчиташ на крайни запаси.

НИШАДЪР - в съня е знак за опасности и неприятни изненади.

НИШАН (виж БЕЛЕГ, ЗНАК). -

НИШЕСТЕ (виж КАША). -

НИШКА (виж ВЛАКНА) - сънуваш ли, обърни повече внимание на близките, роднините или на семейството си. Разбъркани или сплетени нишки предупреждават за опасност от развод или неразбирателство в дома.

НИЩЕТА (виж БЕДЕН). -

НОВАТОР - в съня предвещава скорошни материални придобивки.

НОВИНА - получаваш ли насън, чака те радост. Ако изпращаш или съобщаваш новини, предстоят ти промени и изненади. Ако слушаш новини по радио или телевизия или ги четеш в пресата, трябва да очакваш нови вести.

НОВОБРАНЕЦ - че си, ако сънуваш, ще ти налагат ограничения в работата. Друг ако е новобранец, значи трябва да ограничиш разходите си и да проявиш повече дисциплина и отговорност.

НОВОРОДЕНО - дете в съня е знак за нова надежда и за приятни изненади, но и за много предстоящи тревоги.

НОЕМВРИ - месец в съня предсказва спокойствие, дълъг живот и честити старини в домашен уют.

НОЖ, НОЖАР, НОЖНИЦА (виж КАНИЯ) - нож видиш ли насън, чака те вражда. Ако ти дават нож, ще те предизвикат. Ако намериш нож, ще имаш неприятел. Ако точиш нож, ще имаш успехи сред противоположния пол. Ако те намушкат с нож, ще бъдеш здрав, но ще търпиш разочарования. Празна ножница в съня е знак за излъгани надежди или фалшиви обещания. Тъп или счупен нож предсказва коварство и измама. Джобно ножче показва, че си се заблудил в нещо, а автоматичен нож е предупреждение да не избухваш и да не влизаш в излишни конфликти.

НОЖИЦА - ако видиш или използваш насън, чакат те сърдечна раздяла, промяна на интимния партньор, скарване с добър приятел. Ако режеш с ножица, чака те печалба. Ако точиш ножица, ще имаш разправия с жена.

НОЗДРА - сънуваш ли, ще имаш спокоен и щастлив живот. Ако видиш собствените си ноздри, значи се отнасяш несправедливо към някого. Ако имаш прекалено големи или пък животински ноздри, ще се проявиш като скъперник и кавгаджия.

НОЗЕ (виж КРАК). -

НОКАУТ - нокаутираш ли някого насън, ще постигнеш съществен напредък в работата си, ще елиминираш противниците или съперниците си. Тебе ако те нокаутират - внимавай, готвят ти капан или ще ти се противопоставят.

НОКТЮРНО - ако слушаш или изпълняваш насън, ще изживееш сърдечна тъга.

НОКЪТ, НОКТИ, НОКТОРЕЗАЧКА (виж МАНИКЮР) - ако сънуваш, че имаш големи дълги красиви нокти, чакат те успех и признание. Режеш ли си ноктите, ще търпиш загуби и провали. Счупени, мръсни или липсващи нокти са знак за бедност, нищета, загуба на обществено положение.

НОМЕР (виж ТРИК). -

НОМЕР, НОМЕРИРАНЕ, НОМЕРЧЕ - в съня показват, че моментът не е подходящ за действие, по-добре е да изчакаш или да отложиш плановете си.

НОРМА, НОРМАТИВ - ако насън спазваш норма или покриваш норматив, наяве ще изпитваш огорчение от колегите или неудовлетворение от работата си.

НОС - ако сънуваш, чакат те изненади в работата. Ако имаш голям нос, ще се радваш на повишение, допълнително възнаграждение или похвала в работата си. Ако носът ти е малък или липсва, няма да постигнеш желанията си. Ако чешеш носа си, чакай наследство или се приготви за ядове и скандали. Ако си бършеш носа, ще изпитваш досада. Ако ти тече кръв от носа, предстои ти загуба на имот или на близък човек. Носна кърпа в съня е знак за семейни или интимни проблеми.

НОСАЧ, НОСИЛКА - ако сънуваш, че си носач, чака те мъка, ще имаш тежки проблеми. Друг ако е носач, тревогите и опасенията ти са напразни. Ако в съня си видиш или носиш носилка, плановете ти ще се провалят. Тебе носят ли те с носилка, ще чуеш добри думи и похвали за себе си.

НОСИЯ - да видиш насън, е знак за семейно щастие. Ако си облечен в носия, ще получиш предложение за брак.

НОСОРОГ - сънуваш ли в клетка, трябва да ограничиш сексуалните си похождения. Ако убиеш носорог, ще пострадаш от прекомерната си самонадеяност. Много носорози в съня предупреждават за повече загриженост към преките ти ангажименти и задължения.

НОСТАЛГИЯ - че изпитваш, ако сънуваш, ще срещнеш стар приятел или ще подновиш отдавнашна сантиментална връзка.

НОТА - музикални ноти ако видиш или пишеш в съня си, значи се нуждаеш от повече любов и разбирателство.

НОТАРИАТ, НОТАРИУС - в съня се свързва със семейно неразбирателство и кавги между роднини.

НОУТБУК (виж КОМПЮТЪР). -

НОЩ - че е, ако сънуваш, ще изпитваш подозрения и недоверие. Бурна нощ в съня е знак за загуби, а ясна и звездна - за дълъг и спокоен живот. Тъмна или безлунна нощ предсказва неясноти и опасности, а нощно пътуване или къпане обещава авантюри и премеждия. Нощни птици в съня са лош знак - предстоят болести и загуби. Нощна шапчица ако видиш или носиш насън, ще ти изневерят.

НОЩВИ - в съня показва, че имаш всички шансове да забогатееш или да уредиш добре живота си, но не се възползваш от тях.

НОЩНИЦА (виж ПИЖАМА) - ако сънуваш, че си облечен в нощница, ще те изненадат неподготвен в деликатен момент. Ако насън купуваш, переш, гладиш или шиеш нощница, ще споделиш с някого своя интимна тайна. Стара, мръсна и скъсана нощница е знак за любовни неуспехи.

НРАВОУЧЕНИЕ (виж МОРАЛ). -

НУДИЗЪМ, НУДИСТ - че си, ако сънуваш, ще имаш добро здраве и ще се радваш на уважение от околните. Друг ако е нудист, някоя твоя тайна ще стане обществено достояние.

НУЛА - това число в съня издава погрешна преценка за някого или нещо. Ако изписваш нула, ще приключиш някаква работа, но може и да сложиш край на близко приятелство. Много нули са предсказание за загуби.

НУМЕРОЛОГИЯ - в съня предсказва, че настоящите ти грешки или успехи ще окажат трайно влияние върху целия ти живот.

НУМИЗМАТИКА (виж МОНЕТА) - ако сънуваш, че си нумизмат, ще станеш свидетел на странни и важни събития. Друг ако е нумизмат в съня ти, значи някой твой познат притежава информацията, опита или знанията, от които толкова се нуждаеш в настоящата си работа.

НУТРИЯ - в съня е знак за разкош и богатство. Ако носиш кожа от нутрия, ще ти завиждат за благосъстоянието или общественото положение.

НЮХ (виж МИРИЗМА). -

НЯМ - ако видиш насън, не се доверявай на другите. Ти ако си ням, ще научиш тайна.