АНКЕТА

 

Харесва ли ви новият МОЛ Панорама ?

Да , много

Има много какво да се желае

Не

 

Съновник - списък от А до Я с предсказаните думи
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я 
МАВЗОЛЕЙ - ако видиш или посещаваш в съня си, нещо ще пробуди старите ти рефлекси и ще ти се наложи да си припомняш някои позабравени умения.

МАВЪР - ако сънуваш, значи напразно се съмняваш в лоялността на някой от сътрудниците си. Ти ако си мавър, излишно е да се самообвиняваш или измъчваш за отминали неща.

МАГ (виж МАГИЯ, МАГЬОСНИК). -

МАГАЗИН - ако видиш насън, ще направиш успешна инвестиция, добро капиталовложение. Ако си в магазин, ще си възвърнеш изгубени пари. Ако работиш в магазин, значи трудно ще постигнеш желанията си.

МАГАРЕ - в съня значи беда. Ако го оседлаваш, ще се засрамиш. Ако го яздиш, ще се изложиш пред хората. Ако друг язди магаре, ще те оскърбят. Ако магаре те хвърли или те ритне, ще злоупотребят с тебе. Магарешки рев в съня предвещават напразни, безплодни и глупави усилия. Магарешки тръни са знак за чудато приятелство или за благоприятни новини.

МАГДАНОЗ - в съня е предупреждение да се придържаш към здравословен начин на живот, ако не искаш да ти се стоварят големи беди.

МАГИСТРАЛА - ако видиш или ако пътуваш по нея насън, пред тебе ще се отворят големи възможности за изява и кариера.

МАГИСТРАТУРА, МАГИСТЪР - в съня показват, че репутацията ти е застрашена, не бива да се осланяш само на стара слава.

МАГИЯ, МАГЬОСНИК - ако видиш в съня си, значи ще срещнеш стар приятел или ще възобновиш предишна интимна връзка. Ако сънуваш себе си като магьосник, в живота ти ще настъпи голяма промяна.

МАГМА (виж ВУЛКАН, ЛАВА). -

МАГНАТ - ако сънуваш, че си крупен индустриален магнат, ще страдаш от липса на приятели и доверени хора.

МАГНИТ - ако видиш насън, чака те важно познанство, ще привлечеш вниманието на влиятелна личност. Ако използваш магнит, ще си радваш на успехи сред противоположния пол.

МАГНОЛИЯ - ако видиш или помиришеш насън, ще се отпуснеш в работата си или ще се размекнеш и разнежиш пред неподходящи хора.

МАДАМА - ако сънуваш, ще преследваш благоразположението на незначителен човек. Ти ако си мадама, значи скоро някой ще разбере, че не си такъв, за какъвто се представяш.

МАДЖУН - ако видиш или използваш в съня си, ще станеш свидетел или посредник на чужди конфликти и спорове.

МАДОНА (виж БОГОРОДИЦА). -

МАДРИГАЛ - в съня е знак, че е дошло време да се захванеш с по-сериозни или мащабни дела.

МАЗАНЕ, МАЖЕШ - ли нещо в съня си, значи ще изтървеш някой от най-щастливите си шансове, ще провалиш изгодна сделка или ще пропуснеш добра възможност.

МАЗИЛКА - на къщата си ако правиш насън, ще се грижиш за благоденствието на семейството си. Ако видиш паднала или ронеща се мазилка, нещо в дома ти или в отношенията с близките ти не върви добре.

МАЗНИНА - ако видиш насън или готвиш с нея, предстоят семеен скандал, неразбирателство между роднини. Ако ядеш някаква мазнина, ще се разболееш. Мазни петна по ръцете или дрехите ти са знак за съмнителни придобивки или неправомерно облагодетелстване.

МАЗОЛ - че имаш, ако сънуваш, беда ще сполети твой близък или познат. Друг ако има мазоли, ще те измъчва някаква тайна.

МАЗОХИСТ - че си, ако сънуваш, ще ти благодарят за някакво сторено добро. Друг ако е мазохист, ще се чувстваш гузен пред благодетелите или помощниците си.

МАЗУРКА - ако чуеш или изпълняваш в съня си, ще се окаже, че си третият, излишният в любовта.

МАЗУТ - видиш ли насън, някой ще се опита да те наклевети и да те очерни пред началниците ти.

МАЙ - този месец в съня предсказва промени и непостоянство в работата и личния ти живот.

МАЙКА (виж МАЩЕХА) - си ако сънуваш, ще имаш успех. Ако е след смъртта й, предсказва благополучие и радост. Ако в съня ти майка ти плаче, наяве ти ще се веселиш. Ако сънуваш майка си умряла, значи напразно се тревожиш за нещо. Ако насън говориш с майка си, ще имаш големи успехи и добри постижения в начинанията си. Чужда майка ако сънуваш, ще се сдобиеш с нещо ценно.

МАЙМУНА - ако видиш насън, ще се ядосваш заради чужди грешки. Ако маймуните са много, ще те измамят или ще ти скроят някой номер. Ако водиш маймуна на синджир, значи правиш добро на завистниците си. Ако сънуваш маймуна в клетка, нуждаеш се от самостоятелност и свобода. Ако маймуната се пощи, някой довчерашен враг ще стане твой приятел. Катерещи се маймуни в съня ти обещават труден напредък, а ако си играят - някой ще ти напакости. Ако маймуна се опитва да те ухапе, значи ще ти откраднат идея, която може да ти донесе много пари. Ако насън дразниш маймуни, неумишлено ще засегнеш приятел. Маймуна с много дълга опашка е знак, че ще имаш трудности с властите или с началниците си.

МАЙОНЕЗА - в съня е знак за придобиване на сила, способности, пост или власт, които не заслужаваш.

МАЙОР - че си, ако сънуваш, значи ще те въвлекат в користно начинание. Друг ако е майор, пази се от завистта на колегите си.

МАЙСТОР - да видиш насън, е знак, че ти предстоят грижи и разходи. Ако е в къщата ти, не допускай намесата на външни лица в семейните ти проблеми. Себе си ако сънуваш като майстор, ще пострадаш от прекалената си самоувереност. Ако насън плащаш на майстор за някаква работа, значи сам подхранваш клюките и сплетните по свой адрес.

МАЙТАП, МАЙТАПИШ (виж ШЕГА) - ли се насън, няма да ти възлагат сериозна работа. Ако друг се майтапи, пази се от измама или злоупотреба.

МАЙЧИНСТВО - в съня обещава, че внезапно ще те споходи голямо щастие.

МАК - ако видиш в полето насън, ще получиш изненадваща вест. Ако сънуваш много макове или ако ги береш, любовта ти ще пострада от чужди приказки или от нечия недискретност. Маково семе е предупреждение, че не можеш да живееш само с красиви или героични жестове.

МАКАРА - в съня значи неприятели. Ако навиваш нещо на нея, ще претърпиш незначителна загуба или дребна щета.

МАКАРОНИ - ако видиш, готвиш, сервираш или ядеш в съня си, ще се радваш на приятна компания, очаквани гости, роднинско събиране или приятелски разговори.

МАКЕТ - ако видиш или правиш насън, значи градиш измислен свят, нереална или деформирана представа за събитията около тебе.

МАЛАРИЯ - ако сънуваш, че си болен от малария, притесненията ти за текущите финансови дела или за настоящата ти емоционална връзка са безпочвени и неоправдани. Друг ако е болен от малария, опитай се да проявиш повече търпение и разбиране дори към най-несъществените проблеми на околните.

МАЛАХИТ - в съня е знак за предстоящо спокойствие, оздравяване или почивка. Ако носиш украшение от малахит, ще се излекуваш от стара рана. Ако загубиш малахитова брошка, ще страдаш от ревматизъм.

МАЛИНА - ако видиш насън, ще имаш дребни ежедневни радости. Ако береш малини, трябва да търсиш нови източници на доходи. Ако ги ядеш, ще се ядосваш за дребни неща или ще имаш леки здравословни неразположения.

МАЛОУМЕН - в съня ти е знак за сериозен проблем с началниците ти. Ако ти си малоумен, ще се радваш на късмет - внезапно ще получиш повишение, премия или висока оценка за способностите ти.

МАЛЧУГАН - ако видиш насън, някой ще ти създава главоболия и трудности. Ако ти си малчуган, ще търпиш несправедливи обиди и хули.

МАЛЪК - че си, ако сънуваш, предстоят ти загуби и неудачи. Друг ако е малък, ще се възползваш от нечие неведение, неумение или доверчивост.

МАМУТ - в съня е знак за амбициозни планове, грандиозни идеи и мащабни начинания, които може би ще се провалят заради бюрократични пречки.

МАНАСТИР - ако видиш насън, ще имаш благополучие и напредък. Ако си в него, ще намериш добро решение на важен проблем. Ако живееш в манастир, предстои ти тежък период. Манастир денем е знак за успех, а нощем - за срамни тайни.

МАНГО - ако видиш или ядеш насън, не предприемай екзотични пътешествия.

МАНДАЛО - в съня предупреждава, че трябва да бъдеш по-стриктен в работата си - да спазваш сроковете и дадената дума.

МАНДАРИН - китайски в съня е предупреждение, че се нуждаеш от опресняване на знанията или от допълнително обучение.

МАНДАРИНА - ако видиш, помиришеш или ядеш в съня си, значи ти предстоят гуляйджийски дни. Друг ако яде мандарини, някоя добра идея ще се роди в нетрадиционна обстановка.

МАНДАТ - в съня е знак за неудовлетвореност от работата, несигурност в начинанията и липса на достатъчно борбеност и издръжливост.

МАНДЖА (виж ЯДЕНЕ, ЯСТИЕ). -

МАНДОЛИНА - ако насън свириш на мандолина, ще ухажваш някого. Ако друг свири на мандолина, възлюбеният човек най-после ще откликне на чувствата ти.

МАНДРА (виж КАШКАВАЛ, МЛЯКО, СИРЕНЕ) - в съня е знак за тежка болест.

МАНЕВРА - ако наблюдаваш, чакат те промени и новини. Ти ако маневрираш, застрашен е успешният завършек на работата ти. Военни маневри са знак за несигурност и тревоги.

МАНЕЖ - ако видиш в съня си, ще получиш покана. Ако си на манеж, избягвай насилието и принудата в работата си.

МАНЕКЕН - ако сънуваш, стремежът ти да изглеждаш екстравагантен, различен или изобщо такъв, какъвто не си, може да ти струва скъпо. Ти ако си манекен или манекенка, ще те пренебрегват, обиждат или подценяват.

МАНЕРКА - с вода пълна ако видиш насън, значи някой ще ти се притече на помощ в труден миг. Ако манерката е празна, не разчитай на подкрепа от колегите си.

МАНИАК, МАНИЯ - в съня е предупреждение да се пазиш от крайни решения или импулсивни реакции. Ако имаш някаква мания, значи неприятели ще открият слабото ти място.

МАНИВЕЛА - ако видиш или използваш насън, значи успешно ще се справиш с обречена на провал задача.

МАНИЕРИ (виж ОБНОСКИ). -

МАНИКЮР - ако си правиш насън, не отблъсквай стари приятели заради сегашните си авантюри.

МАНИФЕСТАЦИЯ - в съня е знак да ограничиш разходите си и стриктно да контролираш бюджета си, за да не пострада финансовото ти състояние.

МАНСАРДА - ако сънуваш, ще водиш интересен и волен живот. Ако живееш в просторна мансарда, чака те оскъдица. Малка и неугледна мансарда е обещание за материално укрепване.

МАНТИЯ - ако видиш насън, ще имаш семейни проблеми и промени. Ако ти носиш мантия, ще обзавеждаш дом. Нова и хубава мантия е знак за придобивки, а стара - за загуби и разходи. Изгубиш ли мантията си насън, семейството ти ще затъне в дългове или ще се посрами.

МАНШЕТ - в съня се свързва с най-близките ти приятели, сътрудници или роднини - ако маншетите ти са чисти, бели, нови, изгладени, между тебе и приближените ти ще цари разбирателство. Иначе чакай кавги и раздори.

МАНШОН - ако видиш или носиш насън, ще криеш лична или семейна тайна.

МАРАБУ - в съня е предупреждение да не вярваш на всичко, което чуеш или ти кажат.

МАРАТОН - ако наблюдаваш, предстоят ти още много сериозен труд, усилия и напрегната работа, преди да се похвалиш с реални постижения. Ако си участник в маратон, трябва да се въоръжиш с търпение и упоритост, за да победиш конкурентите си.

МАРАТОНКИ - ако носиш насън, доброжелатели ще ти помогнат да осъществиш плановете си. Друг ако носи маратонки, не подценявай противниците си. Стари и скъсани маратонки са знак за неуспех и загуби, а нови предричат издигане и печалба.

МАРГАРИН (виж МАСЛО) - ако видиш, купуваш или ядеш насън, значи здравето ти е измамно, стари болести или нови зарази чакат сгоден миг да се проявят.

МАРГАРИТ (виж БИСЕРИ). -

МАРГАРИТКА - ако видиш или късаш насън, ще преодолееш препятствие, ще постигнеш успех в начинанията си. Ако ти дават букет от маргаритки, ще се радваш на нечии постижения и победи.

МАРИНА (виж КОРАБ, ФЛОТА) - в съня съобщава за предстоящ неприятен служебен ангажимент.

МАРИНАТА, МАРИНОВАШ - ли нещо насън, значи излишно се презапасяваш или презастраховаш.

МАРИОНЕТКА - ако видиш насън, страдаш от неорганизираността си. Ако марионетките се движат, значи си се оставил да те изкушат безпочвени идеи за богатство и известност. Ако сам дърпаш конците на марионетки, ще срещаш само бездушна, механична любов.

МАРИХУАНА (виж ДРОГА, НАРКОТИЦИ). -

МАРКА (виж КЛАСЬОР) - пощенска в съня е обещание за пътуване. Ако лепиш марки на плик, постарай се да си намериш по-доходен бизнес.

МАРКИЗ, МАРКИЗА - ако видиш насън, предстои ти важно запознанство. Себе си ако сънуваш в тази роля, дай решителен отпор на користните домогвания до благоволението и благоразположението ти.

МАРКИРАНЕ, МАРКИРОВКА, МАРКИРАШ - ли нещо в съня си, ще се страхуваш за бъдещето си. Друг ако маркира предмети, някой ще се грижи да те подсигури. Пътна маркировка е знак, че ти предстои уреден и благоустроен живот.

МАРКУЧ - ако видиш насън, значи някоя привидно проста работа много ще се усложни и проточи. Ако поливаш с маркуч, не вярвай на дадените ти обещания.

МАРЛЯ - ако видиш или използваш в съня си, ще поставят под въпрос компетентността и достойнствата ти. Друг ако използва марля, ще се доказваш пред началниците си. Марля, изцапана с кръв, означава, че ще научиш истинското мнение на някой твой познат за тебе.

МАРМАЛАД - че приготвяш или ядеш, ако сънуваш, значи твърде много разчиташ на подкрепа от страна на близките си. Буркан с мармалад означава самоизмама. Друг ако яде мармалад, ще се разболееш.

МАРОДЕР - в съня е предупреждение за трудности и проблеми в близките няколко дни.

МАРС, МАРСИАНЕЦ - в съня са знак, че ще те обидят или ще ти навредят собствените ти приятели. Ако си на Марс, значи ще надминеш всичките си конкуренти.

МАРТ - този месец в съня показва, че няма да дочакаш желаните промени.

МАРТЕНИЦА - ако видиш или закичваш някого с нея насън, значи наяве ще навредиш някому в стремежа си да му помогнеш. Ако тебе те закичват с мартеница, ще постъпиш нетактично, ще направиш гаф.

МАРУЛЯ - ако видиш, береш или ядеш насън, ще ти възлагат големи надежди. Друг ако яде марули, ще проявиш наивност.

МАРЦИПАН - ако видиш или ядеш насън, трябва да обърнеш повече внимание на децата си или да се погрижиш за някой по-млад и по-неопитен от тебе.

МАРШ, МАРШИРУВАШ - ли, или видиш маршируващи хора в съня си, ще чуеш тревожни новини и лоши известия. Ако слушаш или изпълняваш военен марш, чака те бърз напредък в работата.

МАРШАЛ - ако видиш насън, значи друг ще обере лаврите на твоите заслуги и труд. Ти ако си маршал, ще се ползваш с незаслужени почести или привилегии.

МАРШРУТ - че следваш, ако сънуваш, значи ще експериментираш в работата си. Ако съставяш, набелязваш или уточняваш маршрут, предстоят ти неочаквани промени, непредвидени разходи, изненади и пречки.

МАС - ако видиш, ядеш или готвиш с нея в съня си, ще се ядосваш и тревожиш.

МАСА - ако сънуваш, ще чуеш интересни идеи и предложения. Ако е отрупана с ядене, значи ще трябва скъпо да плащаш за удоволствията и пропиляното време. Ако си с приятели на маса, чака те радост. Ако разтребваш маса, ще търпиш лишения и ще живееш в самота. Ако застилаш маса с покривка, ще успееш да съхраниш имотите и придобивките си. Празна маса в съня е знак за бедност и нищета, а мръсна маса предсказва болести или тежки усилия.

МАСАЖ - че правиш някому, ако сънуваш, значи ще измъчваш или ще тормозиш някого с поведението или претенциите си. Тебе ако те масажират, ще се радваш на добро здраве.

МАСКА, МАСКАРАД (виж КАРНАВАЛ) - ако гледаш насън, пази се от измами и спекулации. Ако носиш маска, не се доверявай никому. Друг ако носи маска, не вярвай на празни обещания и красиви думи.

МАСЛИНА - ако видиш насън, ще постигнеш успехи. Ако береш или ядеш маслини, чака те здраве. Друг ако бере или яде маслини, ще получиш интимно предложение. Маслиново дърво или маслинова горичка в съня обещават богатство.

МАСЛО - ако видиш, правиш, ядеш или готвиш с него в съня си, значи ще имаш добра печалба. Друг ако яде масло, ще се тревожиш за финансовото си състояние.

МАСОН, МАСОНСТВО - в съня обещават бърз напредък вследствие на нечия влиятелна протекция или препоръка.

МАСТИКА - че пиеш, ако сънуваш, значи неоснователно те подозират в нещо. Ако друг пие мастика, най-близките ти хора ти мислят злото.

МАСТИЛО - ако видиш в съня си, предстоят ти юридически проблеми. Ако пишеш с мастило, внимавай при работа с документи. Ако си изцапан с мастило, пази се от санкции, придържай се към законни действия и постъпки.

МАСУР (виж МАКАРА) - в съня е знак, че тъпчеш на едно място в работата или отношенията си с близките.

МАТ, МАТИРАНЕ (виж ШАХ). -

МАТАДОР (виж БИК, КОРИДА). -

МАТЕМАТИКА, МАТЕМАТИК - в съня предупреждават, че въпреки опитите ти да държиш под контрол всичко в живота си, винаги нещо ще ти се изплъзва.

МАТИНЕ - ако сънуваш, че си на сутрешно или дневно представление, ще получиш или ще направиш ненавременно предложение.

МАТКА (виж ПОЛОВИ ОРГАНИ). -

МАТОЧИНА - ако видиш или береш в съня си, е знак, че трябва да се погрижиш за здравето си.

МАТРАК (виж ЛЕГЛО) - ако видиш или купуваш насън, ще започваш нова работа, ще се местиш в нов дом или ще имаш нова любов. Стар или изтърбушен матрак в съня е знак за лични или семейни неуспехи и проблеми. Ако спиш на матрак, значи не оценяват по достойнство тебе или работата ти.

МАТРИЦА - че използваш, ако сънуваш, значи ще се поддадеш на стереотипа в ежедневието си или пък ще възприемеш и ще се придържаш към остаряла идея, която не само не е продуктивна, но и ще ти коства загуби.

МАТРОС (виж МОРЕ, МОРЯК). -

МАТУРА (виж ИЗПИТ, ЗРЕЛОСТНИК). -

МАФИЯ, МАФИОТ - в съня означава, че не си доволен от личния или семейния си живот, от роднинските си връзки и от отношенията с близките.

МАХАГОН - махагоново дърво или мебели от махагон в съня са знак за замогване, за финансово стабилизиране в резултат на наследство или успешна сделка.

МАХАЛА (виж КВАРТАЛ). -

МАХАЛО - в съня е знак за опасности: това, което днес е благоприятно, утре може да се окаже опустошително, фатално.

МАХАРАДЖА, МАХАРАНИ - ако сънуваш, значи странностите ти или чудатите ти идеи рано или късно ще намерят добра реализация.

МАХМУРЛУК - ако имаш насън, ще плащаш скъпо за удоволствията и безгрижието си.

МАЧ (виж СПОРТ, СЪСТЕЗАНИЕ) - ако сънуваш, че наблюдаваш спортно състезание, значи вниманието и времето ти ще бъдат ангажирани с чужди проблеми. Ако участваш в мач, усилията или проблемите ти ще бъдат обезличени в общия фон на събитията.

МАЧТА - ако видиш насън, наяве ще се издигнеш в обществото, ще те забележат.

МАША - в съня е знак за несигурен приятел или съдружник: очаквай неприятни изненади, нелоялност или двуличие от страна на близък човек.

МАШИНА, МАШИНИСТ (виж АПАРАТ, ЛОКОМОТИВ) - ако насън видиш работеща машина, ще си преизпълнен с енергия, желание за работа и нови идеи. Пишеща машина е знак за творческо вдъхновение, но и за самота. Ако си машинист, чака те служебна командировка, от която зависят много неща.

МАШИНОПИСЕЦ - че си, ако сънуваш, ще се справиш със сложна и отговорна задача. Друг ако е машинописец, значи друг ще обере лаврите на твоя труд.

МАЩАБ - увеличен в съня предсказва, че трябва да се вгледаш по-строго в поведението или работата си, а ако е умален, сигнализира да промениш или да преоцениш отношението си към най-близките.

МАЩЕРКА - ако видиш или береш насън, ще черпиш от опита и знанията на по-възрастни от тебе. Ако пиеш отвара от мащерка, ще се радваш на спокойствие и мъдрост.

МАЩЕХА (виж МАЙКА) - че имаш, ако сънуваш, ще обвиняваш другиго за собствените си неуспехи. Ако ти си мащеха някому, общуването ти с околните ще е затруднено, ще гледат на тебе с подозрение и недоверие.

МАЯ - ако видиш или използваш в съня си, значи правиш добри инвестиции, залагаш на печеливша карта, избираш правилното решение.

МАЯК (виж ФАР). -

МЕБЕЛ - ако сънуваш, че купуваш мебели, ще се замогнеш, ще подобриш общественото си положение. Ако видиш стари или загубени мебели, ще обеднееш или ще загубиш престиж.

МЕД - медни находища в съня са знак за неоползотворени възможности и ресурси. Ако видиш предмети от мед, ще имаш шанс да се изявиш и да напреднеш. Медна тел ако използваш в съня си, някой ще подпомогне работата ти, ще ти подскаже ценна идея.

МЕД (виж ПЧЕЛА) - че вадиш или ядеш, ако сънуваш, ще имаш големи материални блага или ще оздравееш от тежка болест. Друг ако яде мед, чакат те болест, несполука и тъга. Ако купуваш мед, бъди по-умерен в интимните отношения, не се отдавай на разврат.

МЕДАЛ - ако видиш или носиш насън, пази се от суета, алчност или необуздани амбиции. Друг ако носи медал, ще получиш похвала за добре свършена работа.

МЕДАЛЬОН - че имаш, ако сънуваш, ще имаш верен приятел или щастлива любовна връзка. Ако изгубиш медальона си, ще се разтрогне бракът или годежът ти. Друг ако носи медальон, ще чуеш любовно признание.

МЕДЕН МЕСЕЦ - че изживяваш, ако сънуваш, ще имаш проблеми при пътуване, а освен това ти предстоят промени и период на несигурност.

МЕДИК (виж ЛЕКАР). -

МЕДИУМ - ако си насън, ще се самоизмамваш, ще надценяваш възможностите си. Друг ако е медиум, значи ще те натоварят с неща, които не са по силите ти.

МЕДИЦИНСКА СЕСТРА - ако сънуваш, чакат те тревоги и неприятности. Ти ако си медицинска сестра, значи има опасност да се разболееш.

МЕДУЗА - ако видиш насън, грози те опасност в дома ти - пази се от взлом, пожар, семейни спорове, битови злополуки.

МЕЖДУОСОБИЦА - в съня предвещава добро разбирателство със съседи или партньори.

МЕЖДУЧАСИЕ - в съня е знак за временен застой в работата, но е и сигнал за остра необходимост от почивка.

МЕЗЕ - ако видиш или опитваш насън, значи ще си позволяваш повече, отколкото трябва или ти се полага, ще прекрачиш границата на благоприличието.

МЕКИЦА - че правиш или ядеш, ако сънуваш, значи сам ще си създаваш проблеми и главоболия. Друг ако яде мекици, някой твой близък ще се разболее.

МЕКОТЕЛО - морски мекотели в съня са знак за хора, на които не можеш да разчиташ: не се доверявай на околните.

МЕЛАНХОЛИЯ - че те е обхванала, ако сънуваш, значи не е време за промени и нови начинания. Друг ако е меланхолик, не се поддавай на увещания и не приемай съвети.

МЕЛЕЗ (виж МЕТИС, МУЛАТ) - в съня е предсказание за объркани планове.

МЕЛЕНЕ, МЕЛИШ - ли кафе насън, ще имаш интензивен сексуален живот. Ако мелиш жито или зърно, ще натрупаш пари или състояние. Мелене на сол в съня обещава ядове и празни занимания, а ако в съня си мелиш пипер, ще страдаш от кръвното си налягане.

МЕЛНИЦА, МЕЛНИЧАР (виж ВОДЕНИЦА и ВЯТЪРНА МЕЛНИЦА) - ако видиш насън, предстоят ти щастливи мигове със семейството. Ако сънуваш себе си като мелничар, ще се замогнеш от труда си. Друг ако е мелничар, ще натрупаш състояние от чужд труд или усилия.

МЕЛОДИЯ (виж МУЗИКА) - ако чуеш насън, ще се запознаеш с някого, ще установиш интересна връзка. Ако мелодията е тиха, приятна и хармонична, ще се влюбиш или ще откриеш съмишленик. Ако чуеш дразнеща, силна, фалшива мелодия, очаквай проблеми при общуване с някого.

МЕМБРАНА - в съня показва, че нечии чужди проблеми ще рефлектират остро и върху тебе.

МЕМОАРИ - че пишеш, ако сънуваш, значи твърде рано се отказваш от някоя битка, избързваш в постъпките и намеренията си. Ако четеш нечии мемоари, ще получиш ценна информация, която можеш да използваш в работата си.

МЕМОРАНДУМ - ако изготвяш или подписваш в съня си, значи ще те притесняват нечии претенции или пък ще отхвърлиш молба за помощ.

МЕНАЖЕРИЯ - ако видиш в съня си животинска менажерия, предстои ти тежка задача. Ако животните в менажерията са кротки и послушни, трудностите ще се решат от само себе си.

МЕНГЕМЕ - да видиш насън, е знак, че ще те притесняват и тормозят неприятни личности или досадни проблеми.

МЕНЗИС, МЕНСТРУАЦИЯ - в съня означава, че трудно ще понесеш някоя истина.

МЕНИНГИТ - ако сънуваш, че си болен от менингит, значи страдаш от недоверие, несговорчивост или прекалена самостоятелност в работата си.

МЕНТА - ако видиш, береш или употребяваш в съня си, ще се радваш на здраве и бодрост. Ментови бонбони или дъвки са знак, че няма да страдаш от липса на пари.

МЕНУЕТ - ако чуеш, изпълняваш или танцуваш насън, ще проявиш срамежливост и неопитност в любовта.

МЕНЦИ - ако видиш или носиш в съня си, няма да оценят труда и усилията ти, ще отвърнат с неблагодарност на грижите ти.

МЕНЮ - ако съставяш, разглеждаш или избираш нещо от него в съня си, ще се радваш на спокоен и осигурен, макар и нелуксозен бит.

МЕРАК (виж ЖЕЛАНИЕ) - ако сънуваш, че вършиш нещо с мерак, работата ти ще върви леко и безпроблемно.

МЕРЕНЕ, МЕРЕН, МЯРКА - ако сънуваш, че мериш разстояние в съня си, ще дочакаш човек отдалеч. Ако мериш време, ще получиш вести или изненади. Ако мериш дрехи, други ще решават вместо тебе. Мериш ли обувки, ще се сгодиш или ожениш. Ако вземаш мярка някому, ще злоупотребиш с нещо или с някого. Ако тебе те мерят, ще се разболееш.

МЕРИДИАН (виж ПАРАЛЕЛ). -

МЕРНИК - ако видиш в съня си, някой те е взел на прицел. Ако се целиш през мерник, пази си мястото, работата или завоюваните позиции.

МЕРУДИЯ (виж МАГДАНОЗ, ПОДПРАВКИ). -

МЕСЕНЕ, МЕСИШ - ли хляб или тесто насън, ще забогатееш, ще натрупаш състояние. Друг ако меси тесто, значи някой ще харчи или ще пропилява събираното с толкова труд.

МЕСЕЦ - в съня съобщава за лесно спечелени пари и за бързото им похарчване.

МЕСЕЧИНА (виж ЛУНА). -

МЕСИНГ - предмети от месинг в съня са предупреждение да не се доверяваш на непознати или слабо познати хора. Месингови инструменти предвещават приятно и неангажиращо преживяване.

МЕСИЯ - в съня обещава големи успехи в начинанията ти.

МЕСО, МЕСАРНИЦА, МЕСАР - ако си или работиш в месарница, ще имаш непочтени намерения към колега или колежка. Друг ако е месар, значи ще те пожертват, ще те предадат или “похарчат”. Ако купуваш, готвиш или сервираш месо, ще се занимаваш с неприятни неща, ще си имаш работа с непочтени хора. Ако ядеш месо, чака те болест. Сурово месо в съня е знак за загуби, а ако е кърваво - някой ще умре. Ако сънуваш дивечово месо, ще се скараш с някой близък. Месо от прясно заклано животно обещава богатство, но и силни врагове.

МЕТАЛ - ако видиш или използваш насън, значи на всяка цена трябва да се отървеш от някои свои недостатъци. Злато и сребро са лошо предзнаменование - чакай загуби и проблеми. Метални предмети в съня означават, че се налага да направиш компромиси, да се лишиш от нещо.

МЕТЕЖ - в съня предвещава неразумни и спонтанни действия, които ще ти донесат загуби и щети.

МЕТЕНЕ, МЕТАЧ, МЕТЛА - ако сънуваш, че метеш, някой близък ще ти помогне да преодолееш препятствие. Ако си метач, чака те скръб. Друг ако е метач, ще станеш жертва на мошеници. Метла ако видиш в съня си, предстоят ти домашни разправии, кавги и спорове. Ако я купуваш, ще бъдеш низвергнат, ще те прокудят.

МЕТЕОР, МЕТЕОРИТ - в съня са знак за разтърсваща, но благоприятна новина.

МЕТЕОРОЛОГ (виж ВРЕМЕ, КЛИМАТ) - ако сънуваш, че изучаваш и прогнозираш климата, значи ще имаш шанс да постигнеш сполука.

МЕТИС - в съня е знак за забранени и наказани удоволствия.

МЕТЛИЧИНА - ако видиш или береш насън, ще отблъснат любовта ти.

МЕТОХ - ако сънуваш, ще станеш жертва на клюки, интриги и слухове.

МЕТРЕСА - че имаш, ако сънуваш, ще ти се наложи да даваш неприятни обяснения или да се оправдаваш. Ти ако си метреса, ще пострадаш от алчността или от бездушието си.

МЕТРО - ако сънуваш, че си в него или се возиш на метро, чакат те дребни неприятности и неудачи, които скоро ще отстъпят място на големия успех.

МЕТРОНОМ - ако видиш или използваш в съня си, ще се отегчаваш от стереотипните си задължения и скучното си ежедневие. Ако само чуваш тракането му, значи ще имаш неотложни задължения.

МЕТЪР - ако насън видиш дървен метър, чакат те неприятности. Шивашки метър показва, че някой ще ти навреди или ще те ощети.

МЕХАНА - ако видиш или си в нея насън, ще се веселиш с приятели. Ако си механджия, колеги или познати ще търсят компанията ти.

МЕХАНИЗЪМ, МЕХАНИЧНО ПИАНО, МЕХАНИЧНИ ИГРАЧКИ - в съня обикновено предвещават промени, свързани с жилището или с досегашната работа. Работещи механични играчки са знак за повишение на заплатата, а повредени - за застой на бизнеса. Звук на механично пиано обещава изненадваща вест, а ако го видиш в съня си, ще те смутят стари спомени.

МЕХЛЕМ - ако купуваш или използваш в съня си, значи ще се притечеш на помощ някому, ще впрегнеш усилията си за някаква благотворителна кауза.

МЕХУР - ако видиш в съня си, ще научиш новина. Ако мехурът се пукне, ще те сполети нещастие. Вода с мехурчета в съня е знак за дребни грижи и неуредици. Ако правиш мехурчета, ще храниш напразни надежди.

МЕЦЕНАТ - в съня означава, че най-внезапно нещо в живота ти коренно ще се промени.

МЕЧ - ако видиш в съня си, ще придобиеш слава. Ако мечът ти е тъп или ръждясал, чакат те сексуални подвизи. Остър меч в съня предвещава любовни неудачи.

МЕЧКА - ако видиш насън, ще се задомиш. Ако сънуваш мечка в клетка или на синджир, предстои ти успех. Мечка в гората предсказва печалба. Ако те напада мечка, чака те премеждие. Ако убиеш мечка, ще победиш неприятелите си. Меча кожа в съня е знак за триумф и щастие. Танцуваща мечка обещава късмет в хазарта или в някаква търговска сделка. Бяла мечка ако видиш насън, ще се радваш. Ако храниш мечка, ще се грижиш за семейството си.

МЕЧТА, МЕЧТАТЕЛ - в съня сигнализират, че ще бъдеш разкрит и дискредитиран - не бива да се представяш за такъв, какъвто не си.

МИВКА - ако видиш насън, ще загубиш доверието на приятелите си.

МИГ (виж МОМЕНТ). -

МИГАНЕ, МИГВАНЕ, МИГЛИ - че имаш много дълги и гъсти, ако сънуваш, ще се харесваш на противоположния пол. Ако нямаш мигли, пази се от предателство и не доверявай тайните си никому.

МИГАЧ - включен мигач на автомобил в съня е сигнал за повече внимание към близките ти. Счупен мигач предупреждава за семеен скандал.

МИГРАЦИИ (виж ЕМИГРАНТ и ИМИГРАНТ). -

МИГРЕНА - ако сънуваш, че страдаш от мигрена, ще те измъчва гузна съвест или ще се тревожиш за нечие отношение към тебе.

МИДА - ако видиш в съня си, ще научиш тайна. Ако ядеш миди, тайните ти ще станат обществено достояние. Бисерна мида в съня е знак за сполучлив брак, ще се сродиш със заможни хора. Ако се гмуркаш да събираш миди, значи ще те използват за непочтени цели.

МИЕНЕ, МИЕШ - ли ръцете си насън, ще имаш добра работа и сигурни доходи. Ако миеш лицето си, ще се срамуваш. Ако миеш краката си, ще се отърсиш от грижи и проблеми. Миеш ли главата си, сам си създаваш проблеми. Ако миеш прозорци, ще се стремиш да правиш добро впечатление. Миенето на съдове в съня предсказва неканени гости.

МИЗЕРИЯ - в съня е знак, че се задават по-добри дни.

МИКРОБ - подобен сън издава прекомерни тревоги за маловажни проблеми.

МИКРОСКОП - ако видиш или използваш насън, значи способностите или уменията ти ще намерят ново приложение.

МИКРОФОН - ако видиш или използваш насън, ще преувеличаваш проблемите или постиженията си.

МИКСЕР - ако видиш или използваш насън, значи ще се възползваш от нечия услуга в работата си или ще реализираш чужда идея.

МИЛИАРД, МИЛИОН - в съня са добър знак: чакат те успехи и забогатяване.

МИЛИНКА - че ядеш, ако сънуваш, ще предизвикаш гнева на някого. Друг ако яде милинка, не е разумно да показваш чувствата и отношението си към някой колега.

МИЛИЦИОНЕР (виж ПОЛИЦАЙ, ПОЛИЦИЯ). -

МИЛОСТИВ, МИЛОСТИНЯ - че даваш, ако сънуваш, ще ти потръгне в работата. Ако просиш милостиня, ще обеднееш и ще търпиш обиди.

МИЛУВКА - в съня означава, че ще благодариш някому, ще признаеш чувствата или признателността си към някого.

МИМ - ако видиш в съня си, бъди внимателен в отношението си с хората, защото някой няма да може да ти прости или да преглътне нанесената му обида. Себе си ако сънуваш като мим, значи сам си създаваш врагове.

МИМИКА - видиш ли насън, ще срещнеш съпротива от непознати хора. Ако ти правиш мимика, ще правиш неуспешни опити да заблудиш някого.

МИМОЗА - в съня е знак за накърнена или наранена любов.

МИНА, МИНИРАН, МИНОХВЪРГАЧКА - ако видиш в съня си, грозят те опасности. Ако сънуваш как се взривява мина, придържай се към закона и установените норми. Миниран участък ако трябва да преминеш, значи ще се нуждаеш от малко хитрост и добро познаване на правилата на играта.

МИНА, МИНЬОР - ако сънуваш, че работиш в мина, ще постигнеш труден успех. Друг ако е миньор, предстоят ти тежки усилия и несгоди.

МИНАЛО - това в сън с отношение към бъдещето: ако картините от миналото са спокойни и щастливи, същото те очаква и през следващите месеци.

МИНАРЕ - ако видиш насън, мнението на околните ще е от първостепенно значение за тебе. Ако си на него, ще постигнеш желаното признание.

МИНЕРАЛ, МИНЕРАЛНА ВОДА - в съня съобщават, че ще извлечеш полза от страничните си занимания, от хобито си или от удоволствията си.

МИНЗУХАР - ако видиш в съня си, ще тъгуваш, ще завиждаш или ще се самоизмъчваш.

МИНИЖУП - че носиш, ако сънуваш, значи прекалено много говориш за себе си. Друг ако носи минижуп, ще се сближиш с отдавнашен познат.

МИНИСТЕРСТВО, МИНИСТЪР - че си, ако сънуваш, чакат те почести и бърза кариера. Друг ако е министър, ще се почувстваш измамен или разочарован.

МИНУТА - в съня означава, че желанията ти няма да се изпълнят скоро.

МИРАЖ - в съня е знак за надежда.

МИРИЗМА, МИРИС - ако усещаш в съня си, ще научиш новини. Ако миризмата е приятна, чакай съобщения за успех и победа, а ако усещаш неприятен мирис, готви се за тъжни вести и ядове.

МИРО, МИРОПОМАЗВАНЕ - в съня показват, че ще се ползваш с върховни протекции, ще бъдеш защитен и недосегаем. Другиго ако миропомазват, ще имаш силна конкуренция.

МИСИОНЕР, МИСИЯ - себе си ако сънуваш като мисионер, амбициите ти няма да се осъществят. Друг ако е мисионер, ще изпитваш досада и отегчение от задълженията или от общуването с колегите си. Ако си натоварен със секретна мисия, значи ще претърпиш провал заради недискретността си.

МИСЛИТЕЛ (виж ФИЛОСОФ) - че си, ако сънуваш, значи се нуждаеш от по-голяма активност и по-бързи реакции в работата си. Друг ако е мислител, предстоят ти динамични промени и обрати.

МИСТЕРИЯ - в съня означава, че сам ще носиш бремето си, ще останеш неразбран.

МИТ - ако чуеш, четеш или разказваш насън, ще се надяваш на случайно благоприятно стечение на обстоятелствата в работата ти.

МИТИНГ - ако сънуваш, ще се страхуваш от промени, ще се чувстваш несигурен за спестяванията си. Ако участваш в него, ще се поддадеш на инерция или на чуждо влияние.

МИТНИЦА, МИТО, МИТНИЧАР - ако сънуваш, че минаваш през митница, значи предстоят проверки и ревизии в работата ти. Ако плащаш мито, ще търпиш загуби в бизнеса. Ако си митничар, ще контролираш нечия работа. Друг ако е митничар, бъди готов за изненади и капани на служебното място.

МИШЕЛОВКА (виж КАПАН). -

МИШКА - видиш ли в съня си, ще имаш враг. Ако ловиш мишки, ще узнаеш за тайни кроежи на неприятелите си. Ако си уловил мишка, ще разбереш, че някой ти и верен и предан. Белите мишки са знак за напразни страхове или за бели кахъри. Ако нещо е нагризано или препикано от мишки, значи конкурентите ще ти навредят, зложелател ще ти напакости.

МИШКА - "на компютър в съня е предупреждение, че най-близките ти може да те предадат или изоставят; очаквай удар от вътрешен човек, пази се от приятелите си."

МИШНИЦА - ако насън видиш собствената си мишница, значи някой ще разчита на тебе. Ако гледаш чужди мишници, ще узнаеш чужди интимни тайни. Здрави мишци в съня са знак за много и трудоемка работа.

МЛАД - че си, ако сънуваш, очакват те радост, благополучие, семейно разбирателство. Друг ако е по-млад, отколкото е в действителност, ще се радваш за някого, ще научиш добри новини за него, ще допринесеш за щастието му.

МЛАДОЖЕНЕЦ (виж БУЛКА) - ако се сънуваш, ще имаш неприятности в работата, грижи за някой близък или проблеми със здравето. Ако се жениш и се видиш пременен с невестата си, е лош знак: няма да ти върви в служебните начинания или ще се разболееш. Непозната булка и младоженец в съня са знак, че ще се радваш на чужд гръб. Ако жена сънува, че танцува с младоженец, ще възроди стара любовна връзка. Само младоженец ако видиш в съня си, предстои ти нещо изненадващо, шокиращо, ще се чувстваш объркан и несигурен.

МЛЕКАР, МЛЕКАРНИЦА, МЛЯКО - ако насън видиш, ще имаш печалби и придобивки. Ако наливаш мляко, ще печелиш пари и ще се радваш. Ако доиш мляко, ще пожънеш успехи в работата си. Ако доиш диво животно, чака те страх. Ако купуваш или вариш мляко, за болните предсказва оздравяване, а за здравите - замогване. Ако млякото изкипи или разлееш мляко, ще пропилееш успехите си, ще изхарчиш напразно парите си. Прясно мляко ако пиеш насън, погрижи се за здравето си, а ако е сурово или студено, ще загубиш нещо важно и ценно. Топло мляко е знак за приятелска подкрепа, утешителни думи. Ако подквасваш мляко, ще си създадеш грижи и главоболия. Ако купуваш или ядеш кисело мляко, ще се ядосваш, ще изпитваш раздразнение или досада. Ако си изцапан с мляко, ще обсъждат доходите ти. Ако от необичайно място тече мляко, ще имаш наследник или ще се грижиш за потомството си.

МЛЯСКАНЕ - ако чуеш насън, ще чуеш лоши думи, обиди и клевети. Ако мляскаш ти, чакат те глад и бедност.

МНЕНИЕ - ако изказваш насън, значи съпротивата ти срещу нещо е излишна, развоят на събитията не зависи от тебе. Друг ако изказва мнение, трябва повече да се вслушваш в приятелските съвети.

МОБИЛИЗАЦИЯ - в съня е знак за излишни тревоги, за фалшива опасност.

МОБИФОН - ако видиш или използваш насън, ще